Search
Asset 2

رد اتهام نسل کشی توسط اسرائیل در دومین روز جلسه دادگاه لاهه

رد اتهام نسل کشی توسط اسرائیل در دومین روز جلسه دادگاه لاهه
مشاور حقوقی وزارت امور خارجه اسرائیل تال بکر در دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ (REMKO DE WAAL/ANP/AFP via Getty Images)

نماینده اسرائیل در دومین روز جلسه دادگاه کیفری بین المللی، اتهام نسل کشی فلسطینیان در جنگ غزه را رد کرد  و افزود که اسرائیل باید از خود دفاع کند.

رویترز گزارش داده است که تال بکر، مشاور حقوقی وزارت خارجه اسرائیل امروز در دومین روز برگزاری جلسه دیوان کیفری بین المللی گفته است: «اگر اقدامات نسل کشی وجود داشته است، اعضای حماس علیه اسرائیل مرتکب شده‌اند. حماس به دنبال نسل‌کشی در اسرائیل است.»

دولت آفریقای جنوبی در پرونده شکایتی که به دادگاه لاهه تحویل داد، اسرائیل را متهم کرده است که در جنگ علیه حماس در نوار غزه، اقداماتی انجام داده است که «دارای ماهیت نسل‌کشی است و با نیت مشخص … به دنبال حذف فلسطینیان غزه به عنوان بخشی از جامعه ملی، نژادی و قومی فلسطینیان بوده است.»

بکر افزوده است که تفسیر آفریقای جنوبی از وقایع جنگ غزه «به شدت تحریف شده است.»

وی همچنین از قضات دیوان کیفری بین‌المللی خواست که تقاضای دولت آفریقای جنوبی برای توقف عملیات‎‌های نظامی در غزه را رد کنند. در غیر این صورت اسرائیل در برابر حملات حماس بی‌دفاع خواهد ماند.

آمیچای کوهن، کارشناس حقوق بین‌الملل در موسسه دموکراسی اسرائیل به تایمز اسرائیل گفته است که اگر دادگاه لاهه علیه اسرائیل حکمی صادر کند، هیچ پیامد کیفری برای مقامات اسرائیلی در پی نخواهد داشت؛ اما می‌تواند منجر به تحریم‌های احتمالی سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی علیه اسرائیل شود.

به گفته وی، بعید است که دادگاه لاهه دستور توقف عملیات نظامی اسرائیل در غزه را صادر کند؛ اما این دادگاه به اسرائیل دستور خواهد داد تا توزیع کمک‌های بشردوستانه، مواد سوختی و تجهیزات بهداشتی- درمانی را افزایش دهد.

نخستین روز برگزاری جلسه دادگاه لاهه

هفده قاضی در دیوان بین المللی کیفری (لاهه) روز پنج‌شنبه جلسات رسیدگی به اتهامات مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل مبنی بر ارتکاب «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها را شروع کردند.

۱۵ تن از قضات یادشده، قضات دائمی لاهه هستند و دو قاضی دیگر، قضات موقتی از اسرائیل و آفریقای جنوبی هستند که‌ در  این دادگاه حضور دارند.

رئیس دادگاه در اولین روز برگزاری نشست، ادعاهای مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی در دادخواستش علیه اسرائیل را خواند و یکی از مقامات دادگاه خاطرنشان کرد که آفریقای جنوبی در ابتدا از دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهد که در اولین گام دستور تعلیق فوری حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه را صادر کند. این پرونده احتمالاً سال‌ها طول خواهد کشید تا حل و فصل شود.

پیش از برگزاری جلسه دادگاه، صدها تظاهرکننده طرفدار اسرائیل و فلسطین در یک صبح سرد در مقابل محوطه دادگاه با حضور سنگین مأموران پلیس، تجمع کردند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرونده نسل‌کشی در دادگاه لاهه روز چهارشنبه گفت: «ادعاهایی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی توسط اسرائیل، بی‌اساس است. در واقع، این‌ها کسانی هستند که به شدت به اسرائیل حمله می‌کنند و همچنان آشکارا خواستار نابودی اسرائیل و کشتار جمعی یهودیان هستند.»

وی افزود: «نسل‌کشی یکی از فجیع‌ترین اعمالی است که هر نهاد یا فردی می‌تواند مرتکب شود و چنین ادعاهایی باید با بیشترین دقت مطرح شود.»

بر اساس کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ که در پی کشتار دسته جمعی یهودیان در هولوکاست نازی تصویب شد، نسل‌کشی به مجموعه‌ای از اقدامات به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی اطلاق می‌شود.

ده‌ها معترض حامی فلسطین نیز در بیرون دادگاه تجمع کردند و بسیاری از آن‌ها پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند و خواستار آتش‌بس شدند. برخی دیگر تابلوهایی با مضمون «نسل‌کشی را متوقف کنید» و «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» در دست داشتند.

جنگ در غزه با حمله تروریستی حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند که بیشتر آن‌ها غیرنظامیان در خانه‌های خود و در یک جشنواره موسیقی بودند و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند.

وزارت بهداشت حماس در غزه می‌گوید که بیش از ۲۳۰۰۰ نفر در این جنگ کشته شده‌اند، اگرچه این آمار به طور مستقل قابل تأیید نیست.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی