ولفگانگ ایشینگر، دبیر کنفرانس امنیتی مونیخ با انتشار یادداشتی در روزنامه پولیتیکو دو چالش پیش روی جامعه جهانی در سال ۲۰۲۳ را اوکراین و جمهوری اسلامی دانست.
این دیپلمات کهنهکار در بخشی از این یادداشت در مورد ایران نوشت: چالش اصلی که باید به آن پرداخته شود این است که آیا به دلیل علاقه ما به احیای توافقنامه هستهای تحریمهای سفت و سختتر اعمال کنیم یا در مورد نقض حقوق بشر کنونی رژیم خویشتنداری به خرج دهیم؟ در اینجا، پاسخ باید یک «نه» واضح باشد.
در ادامه این یادداشت آمده است: طبیعتاً نگرانیهای جدی در زمینه حفاظت از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای همچنان وجود دارد. با اینحال، اکثر کارشناسان بر این باورند که شانس احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مدتها قبل از شروع اعتراضات در ایران به پایینترین حد خود رسیده و تهران اصلاً تمایلی برای موافقت با پیشنویس پیشنهادی حاضر نشان نداده است.
علاوه بر این، امضای توافق با تهران در این زمان سیگنال کاملاً اشتباهی ارسال میکند، زیرا هرگونه امتیازی از سوی غرب ممکن است به مثابه حمایت از رژیم به نظر برسد و درواقع سیلی به ایرانیهایی است که برای آزادی خود میجنگند و کسانی که در این راه اکنون در زندان هستند.
در ادامه این یادداشت تأکید شده که غرب نباید در اعمال تحریمهای مضاعف علیه جمهوری اسلامی تردید کند و درحالیکه اقدامات فعلی برنامهریزی شده توسط اتحادیه اروپا تا حدودی با شک و تردید همراه است این اتحادیه باید متحدتر عمل کند و در برابر جمهوری اسلامی از خود سرسختی نشان دهد.
ایشینگر که قبلا سفیر اسبق آلمان در آمریکا و انگلیس بوده با اشاره به ارسال پهپاد از ایران به روسیه نوشت: جمهوری اسلامی با ارسال مداوم پهپاد به روسیه از تجاوزگری و نسلکشی روسیه در اوکراین پشتیبانی میکند. به این ترتیب، باید برای تهران آشکار شود که نهتنها با یک چالش بزرگ داخلی مواجه است، بلکه با انزوا و مشکلات بینالمللی بیشتری نیز مواجه خواهد شد.
رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در پایان یادداشت خود در پولیتیکو نوشت: واضح است که پیشنهاد برجام باید روی میز بماند، اما اگر غرب میخواهد ارزشهای خود را کنار نگذارد، باید نشان دهد که مردم ایران را در راه مبارزه شجاعانه برای آزادی تنها نمیمانند.