Search
Asset 2

رژه سیارات؛ ماه و ۵ سیاره در آسمان به‌صف می‌شوند

پدیده به صف شدن ۵ سیاره منظومه شمسی
(NASA Jet Propulsion Laboratory, Dotted Yeti/ Nerthuz/NASA images/SmartS/Shutterstock, combination image compiled by Epoch Times)

از اواسط خرداد ماه کسانی که صبح زود از خواب بیدار شوند میتوانند در یک نمایش زیبای کیهانی شاهد به صف شدن ۵ سیاره منظومه شمسی باشند و این پدیده تا اواسط تیر ماه ادامه خواهد داشت . 

در این پدیده همه پنج سیاره عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند، به ترتیب به خط می‌شوند و قبل از طلوع آفتاب می‌توان آنها را مشاهده کرد. 

در حال حاضر عطارد به سختی قابل‌تشخیص است و شما به یک منظره بدون مانع، یک نقطه دید خوب، دوربین دوچشمی نیاز دارید و باید قبل از طلوع خورشید از خواب بیدار شوید. اما با گذشت زمان و صعود سیاره‌ای در آسمان صبح، به طور فزاینده‌ای مشاهده آن آسان‌تر خواهد بود. 

در دوم تیرماه این زیبایی با پیوستن ماه به نمایش سیاره‌ها بیشتر می‌شود. در صبح این روز، هلال ماه نزولی بین زهره و مریخ قرار می‌گیرد 

از زمانی که عطارد در بالای افق ظاهر می‌شود تا زمانی که در تابش خیره‌کننده خورشید گم شود، حدود یک ساعت فرصت دارید تا از منظره قبل از سحر لذت ببرید. 

اگر شما باز هم این منظره را از دست دادید و یا به دلیل ابری بودن آسمان نتوانستید نمایش سیاره‌ها را مشاهده کنید، نگران نباشید. هنوز برای شرکت در این نمایش کیهانی فرصت وجود دارد. فقط ساعت زنگ‌دار خود را برای قبل از سحر تنظیم کنید و صندلی‌های خود را برای بهترین مشاهده در جای مناسب قرار دهید که رژه سیاره‌ها قبل از طلوع آفتاب باز هم تا چند روز دیگر ادامه دارد. 

آخرین باری که هر پنج سیاره با چشم غیرمسلح به ترتیب در افق قرار گرفتند در دسامبر ۲۰۰۴ بود. امسال اما عطارد و زحل به هم نزدیک‌ترند. 

اواسط خرداد همچنین بهترین زمان برای مشاهده یکی از شناخته شده‌ترین خوشه‌های ستاره‌ای کروی است. این خوشه کروی هرکول و یا M13 نیز نامیده می‌شود. این مجموعه باستانی از ستارگان ده‌ها هزار سال نوری بر فراز بازوهای مارپیچی کهکشان راه شیری اوج می‌گیرد. M13 را می‌توان در ارتفاعات شرق در صورت فلکی هرکول در چند ساعت اول تاریکی یافت. 

این خوشه به بهترین شکل با تلسکوپ قابل‌مشاهده است، اما می‌توان آن را با دوربین دوچشمی نیز مشاهده کرد. 

به گفته ناسا، خوشه‌های کروی مانند M13 از صدها هزار ستاره تشکیل شده‌اند و به طور غیرقابل تصوری پیر هستند و تصور می‌شود حدود ۱۲ میلیارد سال سن داشته باشند – سنی که بسیاری از دانشمندان می‌گویند با دوران خود کیهان رقابت می‌کند. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی