در تازهترین خبرها از اعتراضات برای آزادی عمران خان، هواداران او در روز سهشنبه، ۲۶ نوامبر از موانع کانتینری عبور کردند و وارد شهر اسلامآباد شدند، سپس با نیروهای امنیتی درگیر شدند. وزیر کشور پاکستان از امکان مداخله ارتش سخن گفته است.
رسانههای اردو زبان گزارش دادهاند که معترضان مسلح هستند و به نیروهای امنیتی پاکستان شلیک کردهاند. رادیوی دولتی این کشور گزارش داده است که چهار تکاور ارتش و دو نیروی پلیس بر اثر شلیک هواداران عمرانخان کشته شدهاند. وزارت کشور پاکستان اعلام کرده است که تا بعدازظهر روز سهشنبه به وقت محلی، حدود ۱۰۰ پلیس نیز در این اعتراضات زخمی شدهاند.
تا لحظه نوشتن این خبر، آماری از میزان تلفات و جراحتها در میان معترضان منتشر نشده است.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان با صدور بیانیهای خشونت در اعتراضات را محکوم کرده و افزوده است: «این اعتراضات مسالمتآمیز نیست، بلکه افراطگرایی است و پاکستان تحمل چنین آشوب و خونریزی را ندارد.»
رسانه هندی دیپلمات گزارش داده است که برخلاف اینکه حزب انصاف پاکستان که رهبری این تظاهرات را برعهده دارد، از دولت پاکستان مجوز برای برگزاری تجمع اعتراضی را دریافت کرده بود اما ترجیح داد که شدت عمل نشان دهد.
هزاران تن از معترضان در قالب کاروانی از وسایل نقلیه در روز یکشنبه، ۲۴ نوامبر از شهر پیشاور به سوی اسلام آباد حرکت کردند، آنها روز دوشنبه به حومه پایتخت این کشور رسیدند و دولت پاکستان برای جلوگیری از ورود آنها به داخل شهر موانع کانتینری را در اطراف اسلام آباد ایجاد کرد. وزیر کشور پاکستان نیز به معترضان گفت که میتوانند در حومه پایتخت تجمع کنند، اما در صورتیکه از موانع کانتینری در اطراف پایتخت عبور کنند و وارد اسلام آباد شوند، ارتش وارد عمل خواهد شد.
رهبری این اعتراضات را علی امین گنداپور وزیر اعلای استان خیبرپختونخواه و بشرا بیبی، همسر عمران خان برعهده دارند.
برخی رسانههای داخلی ایران عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان را متمایل به چین، ایران و روسیه و مخالف روابط نزدیک با آمریکا معرفی میکنند.
اما رسانه تایمزآوایندیا در مقالهای تحت عنوان «چین از پاکستان به ریاست عمران خان ناراحت بود» نوشت که عمران خان به عنوان نخستوزیر پاکستان به مانعی برای اجرای اهداف پشت پرده چین از پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان تبدیل شده بود. مشاور سابق عمران خان نیز با انتقاد از منافع یکطرفه چین در کریدور اقتصادی گفت که نیاز بود که قراردادهای این کریدور بازنگری شود؛ چون شرکتهای چینی از معافیتهای بسیار زیادی از جمله معافیت مالیاتی و مزایای نامناسبی برخوردار بودند که به زیان شرکتهای پاکستان منجر میشد.
با این حال عمران خان در آوریل ۲۰۲۲ نتوانست از مجلس نمایندگان پاکستان رای اعتماد بگیرد و از نخست وزیری برکنار شد. یک سال بعد او به اتهام اختلاس زندانی شد. او همچنین از منتقدان ارتش پاکستان است که توسط سازمان استخبارات ارتش موسوم به آیاسآی هدایت میشود.
عمران خان همچنین در تابستان امسال برای نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست دانشگاه آکسفورد با واکنشهای انتقادی مواجه شد و طوماری برای سلب صلاحیت وی برای نامزدی در این انتخابات به دانشگاه آکسفورد فرستاده شد، مخالفان استدلال کردند که عمران خان به دلیل حمایت از طالبان و تمجید از اسامه بنلادن گزینه مناسبی برای ریاست این دانشگاه نیست.