سهامداران بانک ورشکسته سیلیکون ولی، یک شکایت دستهجمعی علیه مدیر عامل و مدیر مالی این بانک تنظیم کردهاند. در این شکایتنامه مسئولان بانک به نقض قوانین اوراق بهادار با پنهان کردن وضعیت ریسکپذیری این بانک متهم شدهاند.
روز دوشنبه این شکایتنامه به دادگاه فدرال در سن خوزه کالیفرنیا فرستاده شد و بانک مرکزی ایالات متحده (فدرال رزرو) وعده داد که ورشکستگی این بانک را بررسی کند. بانک مرکزی ایالات متحده تسهیلات مالی اضطراری برای بانکها و سایر موسسات مالی سپردهپذیر ایجاد کرده است و وزارت خزانهداری آمریکا نیز ۲۵ میلیارد دلار بودجه برای این اقدامات اختصاص داد تا این بحران در سیستم بانکی این کشور را کنترل کند.
فروپاشی سریع بانک سیلیکون ولی، دومین ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ ایالات متحده محسوب میشود و نگرانیهایی را در بین صاحبان حسابهای بانکی پسانداز و سرمایهگذاری کوچک در آمریکا به وجود آورده است. آنها نگران تاثیرات احتمالی ورشکستگی سیلیکون ولی و سیگنیچر بر امور مالیشان هستند.
سیلیکون ولی و سیگنیچر دو بانکی بودند که به بخش دیجیتال و فناوری خدمات میدادند.
گفته میشود که بخاطر مسایل مالی شرکتهای فناوری، بانک سیلیکون ولی تحت فشارهای اقتصادی قرار داشت و بعد از اینکه بانک مرکزی ایالات متحده نرخ بهره بانکی را بالا برد، مشکلات مالی سیلیکون ولی دو برابر شد و نهایتا این بانک با وجود ضرر شدید مجبور شد اوارق بهادار و قرضه خود را با قیمتی نازل بفروشد. این ضرر بزرگ باعث شد تا سپردهگذاران برای برداشت از حسابشان به بانک هجوم بیاورند. سرانجام در روز جمعه گذشته سیلیکون ولی با کمبود نقدینگی شدید سقوط کرد.
دونالد ترامپ، که نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ اعلام کرده است، سیاستهای اقتصادی بایدن را عامل ورشکستگی بانکها دانست.