لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در بیانیهای که پس از حملات پنج شنبه شب به حوثیها منتشر شد، گفت که اقدام مشترک نظامی در یمن «با هدف مختل کردن و تقلیل توانایی حوثیها» انجام شده است.
در این بیانیه که در سایت وزارت دفاع آمریکا منتشر شده، آمده است که «با توجه به حملات غیرقانونی، خطرناک و بیثباتکننده حوثیهای تحت حمایت ایران علیه کشتیهای آمریکایی و بینالمللی و کشتیهای تجاریِ بسیاری از کشورها که به طور قانونی از دریای سرخ عبور میکنند، ارتش ایالات متحده و بریتانیا با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، حملاتی را علیه اهداف نظامی در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن انجام دادند.»
«هدف از این اقدام مختل کردن و تضعیف تواناییهای حوثیها در به خطر انداختن دریانوردان و تهدید تجارت جهانی در یکی از حیاتیترین آبراههای جهان است. اقدام امروز ائتلاف پیامی روشن به حوثیها میدهد که اگر به حملات غیرقانونی خود پایان ندهند، هزینههای بیشتری متحمل خواهند شد.»
در این بیانیه همچنین آمده است که حملات امروز «با هواپیمای بدون سرنشین حوثیها، موشکهای بالستیک و کروز و رادار ساحلی و قابلیتهای نظارت هوایی را هدف قرار دادند.».
این بیانیه ضمن اشاره به حملات حوثیها میگوید: «از ۱۹ نوامبر، حوثیها بیش از دوازده حمله به کشتیها، از جمله کشتیهای تجاری، انجام دادهاند و چالشی بینالمللی ایجاد کردهاند که نیازمند اقدام جمعی است.»
«ما در دفاع از نیروهای خود، اقتصاد جهانی و جریان آزاد تجارت مشروع در یکی از آبراههای حیاتی جهان تردید نخواهیم کرد.»
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز حوثیها را به دلیل حملاتشان به کشتیهای تجاری در دریای سرخ مقصر شناخت و در بیانیهای اعلام کرد که نیروی هوایی بریتانیا در حملات به «تاسیسات مورد استفاده شورشیان حوثی در یمن» مشارکت داشته است. او این وضعیت را غیر قابل تحمل خواند.