وزیر خارجه آلمان میگوید که اضافه کردن سپاه پاسداران به لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا مبنای قانونی ندارد.
آنالینا بربوک که برای شرکت در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا به بروکسل سفر کرده بود، بعد از این نشست در واکنش به درخواست بیست و هفت هزار نفری ایرانیان، این سخنان را بیان کرد.
پیش از این، پارلمان اروپا از اضافه شدن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی این اتحادیه درخواست کرده بود، اما مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به طور تلویحی این خواسته را رد کرده و گفته بود: «بدون تصمیم دادگاه این کار انجامپذیر نیست و نمیتوانید بگویید چون از شما خوشم نمیآید؛ پس تروریست هستید.»
«امید بخش»، «قلب تپنده ایران» و «شکوه مردمی» تعابیری است که امروز از سوی شرکتکنندگان و کاربران توییتری در توصیف تجمع گسترده ایرانیان در بروکسل به کار برده شد. ایرانیان در این تجمع اعتراضی از اتحادیه اروپا خواستند تا سپاه را در سازمانهای تروریستی این اتحادیه قرار دهد.
همزمان با این تجمع اعتراضی، اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۳۲ مقام جمهوری اسلامی و دو نهاد دیگر را بخاطر نقض حقوق بشر و دست داشتن در سرکوب معترضان در لیست تحریمهایش قرار داده است.
دو نهاد وابسته به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، وزرای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، تعدادی از مقامات قوه قضائیه و روسای تعدادی از زندان های ایران در لیست تحریمهای جدید اتحادیه اروپا اضافه شده است.
حامد اسماعیلیون در این تجمع خطاب به اتحادیه اروپا گفت: «دیکتاتور روسیه، پوتین را جدی نگرفتید و حاصلش را در اوکراین میبینید. اگر دیکتاتور جمهوری اسلامی و ابزار سرکوبش را جدی نگیرید، قربانیان جمهوری اسلامی به تمام دنیا خواهد رسید.»
مسیح علینژاد نیز در این تجمع گفت: «فکر کردند وقتی مهسا را کشتند، معترضانی که گفتند: ما همه مهسا هستیم، بجنگ تا بجنگیم، جوابشان گلوله، باتوم، تجاوز و طناب دار بود. وقتی خیابانهای ایران را خونین کردند، فکر کردند ما در خارج از کشور کوتاه میآییم.»
همزمان کاربران توییتر فراخوان «اعتصاب سراسری بازاریان و کسبه کل کشور» را همرسانی میکنند که در آن از مردم ایران درخواست شده است که روز سوم اسفند با حضور در بازار بزرگ تهران تجمع کنند و به «بیثباتی قیمت ارز» و«تورم افسار گسیخته» اعتراض کنند.
اخیرا رسانهها اعلام کردند که نرخ دلار در ایران به ۵۰ هزار تومان رسید.