Search
Asset 2

همدستی حزب کمونیست چین با کووید؛ شبح مرگ بالای سر مردم چین می‌چرخد

(Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
(Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

رژیم کمونیستی چین در اوایل دسامبر ۲۰۲۲، سیاست کووید صفر خود را که مدت‌ها در پیش گرفته بود به یکباره کنار گذاشت. برداشته شدن محدودیت‌هایی بسیار شدید که بر پایه سیاست کووید صفر اعمال می‌شد اقدامی بود که مدت‌ها مردم چین در انتظار آن بودند اما حکومت بدون برنامه‌ریزی مناسب، در زمان‌بندی اشتباه و بدون آمادگی‌ قبلی آن را در پیش گرفت. موضوعی که سبب شده تا در حدود ۶ هفته آمار مرگ و میر وحشتناکی که منشعب از ابتلا به کووید است سراسر چین را فرا بگیرد. اما این تمام ماجرا نیست، بلکه رفتار بی‌پایه حکومت چین سبب شده تا داروهای مرتبط با بیماری کووید ۱۹ در این کشور نایاب شود. همه این‌ها در شرایطی صورت می‌پذیرد که حکومت هیچ آمار درستی از میزان ابتلا و مرگ و میر را منتشر نمی‌کند.

گواه مرگ و میر بالا؛ صف‌های طولانی در مقابل مرده‌سوزخانه‌ها

در کنار جاده نزدیک یک مرکز رسیدگی به اجساد که توده‌های دود سیاه از آن بیرون می‌آید، انبوهی از بقایای اجساد زغالی، خاکستر و استخوان وجود دارد. این صحنه‌ای از یک فیلم است که ویدئو آن در شبکه‌های اجتماعی چینی منتشر شده است.

در این فیلم مردی می‌گوید: «به این استخوان‌ها نگاه کنید، هنوز کاملاً نسوخته‌اند، حتی برخی از استخوان‌های ستون فقرات نیز اینجا هستند.» او که به گویش محلی صحبت می‌کند، دوربین را پایین می‌آورد تا انبوه بقایای اجساد از نزدیک دیده شود. اجسادی که به گفته او بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ فوت شده‌اند.

هنان، استانی که این ویدئو در آن فیلمبرداری شده است، یکی از استان‌های چین است که به صورت بسیار جدی در این موج همه‌گیری کووید ۱۹ آسیب دیده است. برخی آمارها حاکیست که تا ۹ ژانویه حدود ۸۹ درصد از جمعیت محلی (حدود ۸۸ میلیون نفر) در این استان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

این ویدئو و دیگر ویدئو‌هایی از این دست که فوت شدگان بر اثر کووید ۱۹ را نشان می‌دهد و به وفور می‌توان آنها را در شبکه‌های اجتماعی چینی یافت، در زمانی حساس منتشر می‌شوند که کووید ۱۹ چین را فرا گرفته است. بر اثر بالارفتن یکباره آمار ابتلا به کووید ۱۹، سیستم بهداشتی چین بیش از همیشه شکننده شده و کوره‌‌های که در این کشور برای سوزاندن فوت‌شدگان استفاده می‌شوند مملو از اجساد هستند. این‌ همه البته در حالی روی می‌دهد که حکومت چین از ارائه آمار دقیق ابتلا و مرگ بر اثر کووید ۱۹امتناع می‌کند، موضوعی که انتقادهای فزاینده‌ای را در داخل چین و در سطح جهان به دنبال داشته است.

ژانگ ون هونگ، پزشک برجسته چینی و رئیس حزب کمونیست چین در بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان هواشان در شانگهای، پیش‌تر تخمین زده بود که با فرا رسیدن سال نوی چینی، میزان آلودگی سراسری در چین به ۸۰ درصد می‌رسد. این در حالی است که همزمان با آغاز سال نوی چینی بزرگترین مهاجرت یا جابجایی انسان‌ها در جهان برای دیدارهای خانوادگی صورت می‌گیرد.

حکومت چین کماکان آمارهای واقعی را مخفی می‌کند

رژیم کمونیستی چین همچنان به دفاع از واکنش خود در برابر همه‌گیری کووید ۱۹ ادامه می‌دهد، آن هم در شرایطی که کشورها و کارشناسان بسیاری در مورد داده‌های حکومت چین در ارتباط با میزان ابتلا و مرگ و میر تردید دارند.

در همین رابطه مایک رایان، مدیر اورژانس سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: «ما معتقدیم که آمارهای فعلی که توسط جکومت چین منتشر می‌شوند، تأثیر واقعی این بیماری را از نظر پذیرش در بیمارستان، از نظر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و همچنین به‌ویژه از نظر مرگ و میر کمتر نشان می‌دهند.» وی این سخنان را در نشست خبری ۴ ژانویه به خبرنگاران گفت و افزود که تعریف پکن از مرگ و میر ناشی از کووید “بسیار محدود” است.

معیارهای حکومت چین برای مرگ ناشی از ویروس کرونای ووهان، فقط مرگ‌های ناشی از ذات‌الریه یا نارسایی تنفسی ناشی از کووید ۱۹ را شامل می‌شوند. این برخلاف دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی است که در آن ذکر شده مرگ مرتبط با کووید درصورتی که ویروس «باعث شده باشد، یا فرض شود که باعث شده است، یا در مرگ نقش داشته است» باید در گزارش ها ثبت شود.

طبق آمار رسمی حکومت چین، این کشور یکی از کمترین آمار مرگ و میر بر اثر کووید ۱۹ را در جهان داراست. اما واقعیت آن است که از یک سو  کم‌اهمیت‌شدن مداوم همه‌گیری کووید ۱۹ توسط پکن را شاهدیم و از سوی دیگر شاهد امواج مرگ و میر عمومی و همچنین در میان افراد مشهور در چند هفته گذشته هستیم.

گواه بالا بودن آمار مرگ و میر بر اثر کووید ۱۹ میزان بالای مراجعه به مرده‌سوزخانه‌ها است. در همین رابطه یکی از مقامات سابق شهر شیان، شهری در مرکز چین، به اپک تایمز گفت که در برخی از مرده‌سوزخانه‌ها در منطقه او به قدری ازدحام بود که مجبور شدند بخشی از اجساد را به تأسیسات دیگری که بزرگ‌تر بود بفرستند.

همچنین در نمونه دیگری، زنی از آنشان، یک شهر صنعتی در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین، متوجه شد که پدر یکی از دوستانش در آستانه سال نو چینی بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته است. او می‌گوید به خانواده دوستش که برای سوزاندن جسد پدرشان رفته بودند گفته شد که صفی بیش از ۱۲۰۰ نفر در مقابل آنها در انتظار سوزاندن اجسادشان هستند. او همچنین می‌گوید علت مرگ پدر دوستش در گواهی فوت، ذات‌الریه شدید بدون ذکر ابتلا به کووید ۱۹ ذکر شده است.

همزمان با افزایش آمار ابتلا، داروهای کووید در چین نایاب شده‌اند

از دسامبر ۲۰۲۲ که کووید ۱۹ سراسر چین را فراگرفته است، پزشکان و بیماران چینی که به دنبال داروهای کووید هستند با کمبود شدید آن مواجه شده‌اند.

ژانگ ونهونگ، کارشناس برجسته بیماری‌های عفونی شانگهای، در پنجم ژانویه در یک جلسه آموزشی گفت: «راه‌حل‌های درمانی شما نه ویروس کووید ۱۹ و نه التهاب ذات‌الریه را هدف قرار می‌دهند، آنها بیهوده هستند.» او در این جلسه آموزشی گفت: «من خودم هم نمی‌توانم هیچ داروی ضد ویروس (کووید ۱۹) را پیدا کنم.»

بیماران چینی در این روزها باید قیمت‌های گزافی را برای داروهای کووید ۱۹ مانند پکسلووید (Paxlovid) بپردازند. پزشکان در این کشور مقامات حکومتی را به دلیل وقوع این شرایط هولناک مقصر می‌دانند. به گفته پزشکانی که با نسخه چینی‌زبان اپک تایمز مصاحبه کرده‌اند، داروهای ضد ویروس به ویژه داروهای وارداتی موثر مانند پکسلووید، در بیمارستان‌های چین کمیاب هستند و برای تعداد کمی از بیماران مبتلا به کووید تجویز می‌شوند.

شین هان (نام مستعار)، پزشک بیمارستانی در آنشان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین، در ۸ ژانویه به اپک تایمز گفت که پکسلووید اخیراً فقط برای درمان مقامات ارشد حزب کمونیست چین، در بیمارستانی که او در آنجا مشغول به کار است در دسترس بوده است.

در میان شیوع اخیر کووید در کشور چین، گروه China Meheco در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ توافقنامه‌ای را با شرکت فایزر آمریکا برای واردات و توزیع داروی پکسلووید در چین امضا کرد.

در پکن، پکسلووید در داروخانه اورژانس بیمارستان اول دانشگاه پکن موجود نیست. یکی از کارکنان داروخانه به اپک تایمز گفت که بیمارستان پس از تایید پزشک معالج استفاده از قرص‌های آمریکایی را از منابع خارجی خریداری خواهد کرد. همچنین در استان جیانگشی شرقی چین، پکسلووید در بیمارستان خلق شماره یک شهر جیوجیانگ موجود نیست.

پزشک دیگری ۸ ژانویه به اپک تایمز گفت که بیمارستان او پکسلووید یا ایمونوگلوبولین انسانی برای تزریق داخل وریدی (IVIG) ندارد. ایمونوگلوبولین انسانی به عنوان داروی موثر برای بیماران کووید در نظر گرفته می‌شود.

بیمارستان‌هایی که اپک تایمز به آنها دسترسی پیدا کرده است، همگی بیمارستان‌های عالی هستند که بیشترین منابع پزشکی توسط مقامات چینی به آنها اختصاص داده می‌شود و فقدان داروهای موثر کووید در آنها نشان دهنده شدت کمبود داروهای مناسب برای درمان بیماران کووید در سرتاسر چین است.

خانم شو (نام مستعار)، ساکن زائوژوانگ در استان شاندونگ شرقی چین، گفت که بیش از ۲۰۰۰۰ یوان (بیش از ۳۰۰۰ دلار) برای هشت دوز تزریق IVIG برای مادرش پرداخت کرده است.

او در صحبت با نسخه چینی زبان اپک تایمزدر ۷ ژانویه، گفت که نمی‌تواند دوزهای لازم را از طریق بیمارستان‌ها دریافت کند و از طریق یکی از دوستانش موفق به خرید آنها شده است.

شو می‌گوید که به ما گفته می‌شود این دارو می‌تواند ایمنی را تقویت کند. مادر من دو دوز اول ایمونوگلوبولین انسانی برای تزریق داخل وریدی را در ۶ ژانویه دریافت کرد و دو دوز دیگر را ۷ ژانویه دریافت کرد و تب او از بین رفت. با این حال، او گفت که مادرش هنوز بسیار ضعیف است.

در استان هوبی در مرکز چین، لیائو (نام مستعار)، ساکن شیانگ یانگ، به دنبال داروهای کووید برای مادربزرگش بود. او به اپک تایمز گفت: « مادربزرگم در پایان دسامبر به کووید آلوده و در ۶ ژانویه به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مرکزی شیانگ یانگ منتقل شد.» او می‌گوید ریه‌های مادربزرگش سفید شده است و پزشکانی که او را معالجه کرده بودند به او گفتند که دوره‌های پنج روزه داروی تزریق داخل وریدی برای او پیدا کند زیرا بیمارستان آن را نداشت.

در چنین شرایط هولناکی گزارش شده که چینی‌های خارج از این کشور با عجله به داروخانه‌های محلی خود می‌روند تا داروهای مسکن، تب‌بر و ویتامین بخرند تا برای عزیزانشان در چین بفرستند. در پی این موضوع بسیاری از داروخانه‌های ماکائو، هنگ‌کنگ، استرالیا، ژاپن و ایالات متحده از کمبود این داروها خبر می‌دهند و برخی شروع به محدودکردن خرید آن‌ها کرده‌اند.

همه این شرایط در حالی واقع می‌شود که حزب کمونیست چین همه ناکارآمدی‌های خود در موضوع همه‌گیری فزاینده کووید ۱۹ را انکار می‌کند. ژانگ هانهویی سفیر چین در روسیه در اظهاراتی که روز چهارشنبه منتشر شد به خبرگزاری تاس روسیه گفت، اتهامات آمریکا و دیگر کشور‌های غربی مبنی بر این که پکن کنترل همه‌گیری ویروس کرونا را از دست داده است، حدس و گمان است.

خبرگزاری تاس به نقل از این دیپلمات گزارش کرد «آمریکا و برخی از کشور‌های غربی، چشم خود را بر معجزه چین در مبارزه با این همه‌گیری بسته‌اند و از هر نظر درباره از دست دادن کنترل چین بر این همه‌گیری حدس و گمان می‌زنند و سیاست‌های پیشگیری و کنترل کووید ما را تحقیر می‌کنند.»

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی