Search
Asset 2

دفاع ترامپ از تعرفه‌ها: سود احتمالی «ارزش بهایی را که باید پرداخت شود» دارد

دونالد ترامپ از تصمیم خود برای اعمال تعرفه‌های گسترده بر سه شریک تجاری اصلی آمریکا دفاع کرد و اذعان داشت که این اقدامات ممکن است باعث «مقداری درد» برای آمریکایی‌ها شود.
رئیس‌جمهور دونالد ترامپ هنگام ترک کاخ سفید به مقصد پایگاه مشترک اندروز در واشنگتن، در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۵ با خبرنگاران صحبت می‌کند. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

دونالد ترامپ در ۲ فوریه از تصمیم خود برای اعمال تعرفه‌های گسترده بر سه شریک تجاری اصلی آمریکا دفاع کرد و اذعان داشت که این اقدامات ممکن است باعث «مقداری درد» برای آمریکایی‌ها شود.

ترامپ در اول فوریه تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک و ۱۰ درصدی بر چین اعمال کرد و دلیل این اقدام را شرایط ناعادلانه تجاری و تمایل او برای مهار مهاجرت غیرقانونی و قاچاق غیرقانونی فنتانیل عنوان کرد. مخالفان هشدار داده‌اند که این تعرفه‌ها، که قرار است از ۴ فوریه اجرایی شوند، احتمالاً موجب جنگ تجاری جهانی خواهند شد.

ترامپ از اقدامات خود دفاع کرده و اظهار داشت که ایالات متحده در معاملات تجاری با این سه کشور «تریلیون‌ها دلار» ضرر می‌کند. او تأکید کرد در صورتی که شرکت‌ها محصولات خود را در داخل آمریکا تولید کنند، هیچ تعرفه‌ای اعمال نخواهد شد.

او در پستی که با حروف بزرگ در پلتفرم اجتماعی خود، تروث سوشال، منتشر کرد، نوشت:

«این دوران، عصر طلایی آمریکا خواهد بود! آیا مقداری درد وجود خواهد داشت؟ بله، شاید (و شاید هم نه!). اما ما دوباره به آمریکا عظمت خواهیم بخشید و این هزینه‌ای است که پرداخت آن ارزشش را دارد.»

ترامپ در ادامه نوشت:

«ما کشوری هستیم که اکنون با درایت منطقی اداره می‌شود—و نتایج آن شگفت‌انگیز خواهد بود!!!»

چند دقیقه بعد، او در پست دیگری افزود:

کانادا در واکنش به تعرفه‌های ۲۵ درصدی آمریکا، برای واردات ۱۵۵ میلیارد دلاری از این کشور تعرفه مشابه اعمال می‌کند.
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در یک کنفرانس خبری در پارلمان در اتاوا، کانادا، ۱ فوریه ۲۰۲۵ سخنرانی می‌کند. او در این نشست خبری در کنار افراد زیر حضور دارد: دیوید مک‌گینتی، وزیر امنیت عمومی (سمت چپ اول)، ملانی جولی، وزیر امور خارجه، دومینیک لبلان، وزیر دارایی و امور بین‌دولتی. (Dave Chan/AFP via Getty Images)

«ما صدها میلیارد دلار برای یارانه دادن به کانادا پرداخت می‌کنیم. چرا؟ هیچ دلیلی وجود ندارد. ما به هیچ‌چیزی که آن‌ها دارند، نیاز نداریم. ما انرژی نامحدود داریم، باید خودروهای خود را بسازیم و چوب بیشتری نسبت به نیازمان داریم. بدون این یارانه عظیم، کانادا به‌عنوان یک کشور قابل دوام از بین می‌رود. سختگیرانه است، اما حقیقت دارد! بنابراین، کانادا باید ایالت پنجاه‌ویکم عزیز ما شود. مالیات‌های بسیار کمتر، حفاظت نظامی بسیار بهتر برای مردم کانادا—و بدون تعرفه!»

رهبران کانادا پیشنهاد ترامپ مبنی بر تبدیل این کشور به یکی از ایالت‌های آمریکا را رد کرده‌اند.

در حالی که واردات انرژی از کانادا تنها مشمول تعرفه ۱۰ درصدی خواهد شد، دستورات ترامپ هیچ استثنایی در بر ندارند و شامل بندی هستند که هشدار می‌دهد در صورت اقدام تلافی‌جویانه از سوی هر کشوری، تعرفه‌ها افزایش خواهند یافت.

هر سه کشور به سرعت به این اقدام واکنش نشان دادند.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در اول فوریه اعلام کرد که کشورش تعرفه ۲۵ درصدی بر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد. پی‌یر پولیو، رهبر حزب محافظه‌کار کانادا و جانشین احتمالی ترودو، تعرفه‌های ترامپ را «ناعادلانه و غیرموجه» توصیف کرد و خواستار اقدامی متقابل به همان میزان از سوی کانادا شد.

به نظر می‌رسد که مکزیک برای محدود کردن جریان واردات چین به آمریکای شمالی آماده همکاری با آمریکا و کانادا باشد.
کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور مکزیک، در جریان مراسم دویستمین سالگرد جمهوری در کاخ ملی در مکزیکوسیتی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ سخنرانی می‌کند. (ALFREDO ESTRELLA/AFP via Getty Images)

کلودیا شینبام، رئیس‌جمهور مکزیک، نیز در پستی که به زبان اسپانیایی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، اعلام کرد که در حال بررسی پاسخی برای دفاع از منافع مکزیک است؛ اما هنوز گام‌های مشخصی را اعلام نکرده است.

با این حال، شینبام ایالات متحده را تا حدی مقصر جریان مواد مخدر غیرقانونی در مرز دانست و از دولت این کشور خواست اقدامات بیشتری برای مقابله با «مصرف جدی فنتانیل» در آمریکا انجام دهد. بر اساس ترجمه پست او، وی همچنین تلاش‌های دولت مکزیک برای توقیف مقادیر زیادی از این ماده پیش از رسیدن به ایالات متحده را ستود.

در چین، وزارت بازرگانی این کشور اعلام کرد که در سازمان تجارت جهانی علیه ایالات متحده شکایت حقوقی مطرح خواهد کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی