Search
Asset 2

چراغ سبز آمریکا برای امضای قرارداد تسلیحاتی ۲ میلیارد دلاری با تایوان

جو بایدن موافقت کرد که ۵۷۱.۳ میلیون دلار حمایت دفاعی به تایوان ارائه دهد. کاخ سفید اعلام کرد که وزارت خارجه ایالات متحده نیز فروش احتمالی تجهیزات نظامی به ارزش ۲۶۵ میلیون دلار به این جزیره را تأیید کرده است.
گشت‌‏زنی خودروهای نظامی مسلح در خارج از فرودگاه سونگشان در تایپه. ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴. (DANIEL CENG/AFP via Getty Images)

آمریکا فروش حدود ۲ میلیارد دلار تسلیحات به تایوان اعم از دو بسته ارتقای سامانه راداری و یک سامانه موشکی پیشرفته زمین به هوا را که در اوکراین آزمایش شده، تأیید کرده است.

آژانس همکاری دفاعی و امنیتی آمریکا در ۲۵ اکتبر از امضای این قرارداد خبر داد که بزرگ‌ترین قرارداد نظامی با تایوان در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن و هفدهمین قرارداد آمریکا با تایوان از سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

آمریکا در سال ۱۹۷۹ به روابط رسمی دیپلماتیک خود با تایوان پایان داد و تحت سیاست چینِ واحد فقط پکن را به رسمیت می‌شناخت، اما واشینگتن روابط غیررسمی منسجمی با تایپه برقرار کرده و متعهد شده که تسلیحات دفاعی لازم را در اختیار این کشور قرار خواهد داد.

این بسته تسلیحاتی که کنگره ۳۰ روز فرصت دارد تا قبل از نهایی‌شدن آن را بررسی کند، شامل سه بخش است: سامانه موشکی پیشرفته زمین به هوای ملی (ناسماس) به ارزش ۱.۱۶ میلیارد دلار و دو سامانه راداری (AN/TPS-77 و AN/TPS-78) به ارزش ۸۲۸ میلیون دلار.

ناسماس شامل سه سامانه موشکی است که به‌عنوان پدافند هوایی میان‌برد طراحی شده‌اند و توانمندی تایوان را در برابر تهدیدات بالقوه بهبود می‌بخشند. ناسماس همچنین به سامانه‌های راداری سنتینل، ۱۲۳ موشک میان‌برد پیشرفته هوا به هوا با برد افزایشی، سامانه کنترل آتش و سامانه‌های ارتباطی تاکتیکی مجهز است. آژانس همکاری دفاعی و امنیتی آمریکا گفت این بسته توانمندی تایوان را در دفاع از حریم هوایی خود و تقویت ثبات منطقه افزایش می‌دهد.

ارتقای سامانه راداری شامل تأمین سامانه‌های آماده به کار AN/TPS-77 و AN/TPS-78 می‌شود. این سامانه‌ها برای تقویت نظارت هوایی میان‌برد تا دوربرد تایوان در نظر گرفته شده‌اند که با توجه به افزایش تنش‌ها با چین نیازی حیاتی است. نیروی هوایی آمریکا این رادارها را تأمین خواهد کرد و ارائه آموزش، قطعات یدکی و پشتیبانی لجستیکی نیز در این بسته لحاظ شده است. به گفته آژانس همکاری دفاعی و امنیتی آمریکا، انتظار می‌رود که تایوان سامانه‌های جدید را به‌طور یکپارچه در نیروهای مسلح خود مستقر کند، بدون این‌که تأثیر نامطلوبی روی آمادگی دفاعی آمریکا بگذارد.

راه‌اندازی سامانه ناسماس مستلزم آن است که ۲۶ نماینده دولت آمریکا و ۳۴ پیمانکار به استقرار آن کمک کنند.

کرن کوو، سخنگوی ریاست‌جمهوری تایوان، از دولت آمریکا بابت استمرار در تأمین تسلیحات مورد نیاز تایوان قدردانی کرد و در بیانیه‌ای در ۲۶ اکتبر گفت که این قرارداد از تعهد خدشه‌ناپذیر آمریکا به امنیت تایوان حکایت دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی