
روز چهارشنبه ۱۲ آذر با حضور روسای جمهور سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان، در مرز ایران و ترکمنستان، راهآهن بینالمللی شرق دریای خزر به طول ۹۲۶ کیلومتر به بهرهبرداری رسید.
این خط آهن که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و ۱۴۶ کیلومتر در قزاقستان است، کشورهای آسیای میانه و قفقاز از طریق ایران به آبهای آزاد متصل میشوند.
توافقنامهی اولیهی این خط آهن در سال ۱۳۸۶ میان روسای جمهور سه کشور به امضاء رسید، ولی عملیات اجرایی این پروژه در ایران سال ۹۱ آغاز گردید.
گفتنیست که کشورهای ترکمنستان و قزاقستان این خط آهن را سال گذشته افتتاح کردند.
با بهرهبرداری از این خط آهن، صادرکنندگان با هزینهی کمتری به تجارت کالای خود میپردازند که باعث توسعهی تجارت و اقتصاد کشورهای منطقه میشود.
«عباس آخوندی»، وزیر راه و شهرسازی ایران در مورد ظرفیت حمل و نقل این خط آهن گفت که این خط در مرحلهی نخست بهرهبرداری ۱.۵ میلیون تن و در مراحل تکمیلی ۱۰ میلیون تن کالا را جابجا میکند.
حداکثر سرعت قطار بر روی این خط آهن، ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت است و فاصله قزاقستان تا خلیج فارس را که حدود ۳۰۰۰ کیلومتر است، در مدت زمان ۲۰ ساعت طی میکند.
نخستین خط آهن ریلی که ایران را از طریق کشورهای آسیای میانه به روسیه وصل میکرد در سال ۷۵، در مسیر سرخس-تجن-مشهد احداث شده بود، که با احداث خط آهن جدید ۶۰۰ کیلومتر از مسیر قبلی کاسته شده است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.