Search
Asset 2

درگیری دیپلمات‌های چین و ایالات‌متحده بر سر حقوق بشر و منشأ پاندمی کووید۱۹

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۱۱ آوریل گفت که حمله به تایوان «یک اشتباه جدی» برای رژیم چین خواهد بود و در مورد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده (Alexander Drago/Pool/AFP via Getty Images)

به نظر می‌رسد دیپلمات‌های برجسته آمریکایی و چینی درگیری لفظی تازه‌ای داشته‌اند. پکن بیان می‌کند به آمریکا گفته دست از دخالت در امور داخلی چین بکشد و واشنگتن را متهم به سیاسی‌سازی تحقیق درباره منشا کرونا می‌کند.

یانگ جیچی، مشاور ارشد سیاست خارجی چین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه تماسی تلفنی داشتند که در نتیجه آن مشخص شد چین و آمریکا اختلافات گسترده‌ای را در تعدادی از مناطق مورد منازعه دارند؛ از جمله محدود کردن آزادی‌ها در هنگ کنگ و بازداشت گسترده مسلمانان در شمال غربی منطقه شین جیانگ چین.

درخواست تحقیقات دقیق‌تر در مورد منشا ویروس کرونا، ویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که باعث کووید۱۹ می‌شود، به ویژه برای چین بسیار حساس است زیرا احتمال داده می‌شود این ویروس از یک آزمایشگاه ویروس‌شناسی در مرکز شهر ووهان نشت کرده باشد؛ شهری که اولین مورد کشف شد.

یانگ گفت که چین «به شدت نگران» داستان‌های «پوچ» مبنی بر انتشار ویروس از آزمایشگاه ووهان است.

به گزارش خبرگزاری رسمی شینهوا، یانگ بیان داشت: «چین شدیداً مقابل هرگونه عمل نفرت‌انگیزی که اپیدمی را فرصت و بهانه‌ای برای تهمت زدن و انداختن تقصیرات به گردن چین می‌داند، می‌ایستد.»

یانگ گفت: «برخی از مردم ایالات متحده داستان‌هایی پوچ راجع به نشت از آزمایشگاه ووهان ساخته و منتشر کرده‌اند و این چین را به شدت نگران کرده است. چین از ایالات متحده می‌خواهد که به حقایق و علم احترام بگذارد، از سیاسی کردن منشایابی کووید۱۹ خودداری کند و بر روی همکاری بین المللی علیه ‌همه‌گیری کرونا تمرکز کند.»

وزارت امور خارجه بیان داشته که بلینکن «بر اهمیت همکاری و شفافیت در مورد منشا ویروس، از جمله نیاز به مطالعات فاز ۲ [سازمان بهداشت جهانی] در چین به رهبری متخصصان تأکید کرد.»

ایالات متحده و سایر کشورها چین را متهم به عدم ارائه داده‌های خام و دسترسی به مراکزی کرده‌اند که امکان بررسی دقیق‌تر منشا و چگونگی شیوع اولیه ویروس فراهم می کند.

مسائل جنجالی دیگری نیز در این تماس تلفنی مورد بحث قرار گرفتند از جمله: مسائل هنگ کنگ، شین جیانگ، تایوان و دستگیری خودسرانه دو شهروند کانادایی توسط چین به تلافی دستگیری یکی از مدیران ارشد غول فناوری ارتباطات چینی، هواوی، در کانادا ، که تحت تعقیب پلیس ایالات متحده بود.

یانگ گفت که ایالات متحده آمریکا «در تلاش برای برهم زدن ثبات و وحدت در شین جیانگ دروغ‌های مختلفی درباره شین جیانگ جعل کرده است، که بسیار پوچ هستند. چین کاملاً مخالف چنین اقداماتی است.»

یانگ گفت: «امور هنگ کنگ کاملاً امور داخلی چین است» و مواردی که بر خلاف قانون گسترده امنیت ملی هستند که به مستعمره سابق انگلیس تحمیل شده است «باید مجازات شوند.»

وزارت امور خارجه بیان کرد که بلینکن تأکید می‌کند که نگرانی ایالات متحده از بدتر شدن هنجارهای دموکراتیک در هنگ کنگ و «نسل کشی و جنایات علیه بشریت علیه اویغورهای عمدتاً مسلمان و اعضای سایر اقلیت‌های قومی و مذهبی در شین جیانگ» است.

او همچنین از پکن خواست فشار علیه تایوان را کاهش دهد؛ جزیره خودگردان دموکراتیکی که چین ادعا می‌کند جزوی از قلمرو خود است و می‌گوید در صورت لزوم با زور آن را الحاق خواهد کرد.

به گفته شینهوا، یانگ گفت تایوان «منافع اصلی» چین را درگیر می‌کند و پکن «قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود دفاع می کند.»

به نظر می‌رسید لحن این تماس تلفنی، مشابه لحن مذاکرات بحث برانگیز در ماه مارس در آلاسکا بوده است؛ زمانی که طرفین در اولین دیدار حضوری خود از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جو بایدن، سخنان تند و به طور غیرمعمول عمومی را بر سر دیدگاه‌های کاملا متفاوت از یکدیگر و جهان رد و بدل کردند

در آن جلسه، ایالات متحده هیئت چینی را به «بزرگ نمایی» متهم کرد، در حالی که پکن در پاسخ گفت «بوی شدید باروت و درگیری» می‌آید که کاملاً تقصیر آمریکایی‌ها خواهد بود.

مطالب دیگر:

تگزاس برداشت اجباری اعضای بدنِ تمرین‌کنندگان مدیتیشن فالون گونگ به‌دست رژیم چین را محکوم می‌کند

برگزاری جلسه فوری توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در مورد مسئله التهاب قلبی نادر پس از واکسیناسیون

هشدار ژنرال ارشد ایالات متحده: چین باسرعت زیاد در حال افزایش توان نظامی خود است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی