Search
Asset 2

موضع اخیر بایدن در رابطه با نقض حقوق بشر در چین، تهدیدی جدی برای جهانیان است

(Saul Loeb/AFP via Getty Images)
(Saul Loeb/AFP via Getty Images)

کش پتل، رئیس پیشین ستاد کارکنان وزارت دفاع، در ۲۱ فوریه طی مصاحبه‌ای گفت اظهارات اخیر جوبایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که دلیل نسل‌کشی اویغورها در کشور چین را هنجارهای فرهنگی متفاوت توصیف می‌کند، «رفتارهای ظالمانه‌ای» را به بار می‌آورد و «جهان را در معرض تهدیدی جدی» قرار می‌دهد.

پتل به ماریا بارتیمور از شبکه فاکس نیوز گفت، «چین در حال نسل‌کشی اویغورها است. حقیقتاً چنین چیزی جای بحث ندارد، اینکه رهبر دنیای آزاد نسل‌کشی را هنجاری فرهنگی بداند، ظالمانه‌ است.»

پتل گفت، «آیا می‌توانید تصور کنید اگر رئیس‌جمهور ترامپ در ملأ عام از نسل‌کشی اویغورها که مورد اتفاق همگان است به‌عنوان هنجار فرهنگی یاد می‌کرد، چه اتفاقی می‌افتاد؟ فاجعه جهانی به بار می‌آمد و از آنجا که رسانه‌های جناح چپ صرفاً به این خاطر که جو بایدن چنین چیزی را گفته است، اجازه می‌دهند تا امنیت ملی ما به سیاست‌زدگی خود ادامه دهد، باعث بروز چنین رفتارهای ظالمانه‌ می‌شوند.»

بایدن در نشستی به میزبانی شبکه سی ان ان در تاریخ ۱۶ فوریه، درباره گفتگوی تلفنی دو ساعته خود با رهبر حزب کمونیست چین آقای شی جین پینگ، توضیح داد. بایدن با مطرح کردن این موضوع که کشور چین از نظر تاریخی و پیش از دستیابی به یکپارچگی درونی، قربانی نیروهای خارجی شده بود، قصد توجیه کارهای شی را داشت.

بایدن گفت، «اگر کوچک‌ترین اطلاعی از تاریخ چین داشته باشید، می‌بینید که این کشور همیشه در زمانی مورد تعدی دنیای بیرون قرار می‌گرفت که در داخل به یکپارچگی نرسیده بود. مهم‌ترین اصل شی جین پینگ این است که چین باید کشوری یکپارچه‌ و تحت کنترل شدید باشد. او برای کارهایی که انجام می‌دهد از اصول و مبانی منطق خودش استفاده می‌کند.»

بایدن گفت او برای شی روشن کرده است که باید بی‌پرده از حقوق بشر صحبت کند و شی نیز گفته است که او این موضوع را درک می‌کند. بایدن سپس گفت، «از نقطه نظر فرهنگی، هنجارهای متفاوتی وجود دارند که انتظار می‌رود آنها و هر کشوری – رهبرانشان – از آن هنجارها پیروی کنند.»

اگرچه مشخص نیست که بایدن هنگام صحبت درباره «هنجارهای متفاوت» به خودش اشاره داشته یا به شی، اما اظهاراتش مورد انتقاد قرار گرفتند چرا که به نظر آمد بایدن با هنجار دانستن موضوع نسل‌کشی در کشور چین، مشکلی ندارد. شاید هم بایدن به این واقعیت اشاره داشته که او به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات‌متحده ناچار است درباره حقوق بشر به‌صورت بی‌پرده صحبت کند، در حالی که شی چنین چیزی را یک هنجار فرهنگی می‌داند.

کاخ سفید به تقاضای رسانه اپک تایمز مبنی بر اظهار نظر و شفاف‌سازی، پاسخ فوری نداد.

بایدن گفت، «هیچ‌ رئیس‌جمهور آمریکایی نمی‌تواند در جایگاه ریاست جمهوری باقی بماند، اگر که ارزش‌های ایالات‌متحده را بازتاب ندهد….قصد ندارم حرف‌هایی بزنم که بر علیه کارهایی است که شی در هنگ‌ کنگ انجام می‌دهد، کاری که او در کوهستان غربی چین با اویغورها می‌کند و کاری که با تایوان می‌کند، کارهایی که در تلاش برای رسیدن به چین واحد از طریق قدرتمند کردن آن انجام می‌دهد. من حرف‌‌هایم را مطرح کردم و او گفت که آنها را درک می‌کند. از نقطه نظر فرهنگی، هنجارهای متفاوتی وجود دارند که انتظار می‌رود آنها و هر کشوری – رهبرانشان – از آن هنجارها پیروی کنند.»

پتل گفت صرفاً با کمک رسانه‌های جناح چپ بود که اظهارات بایدن، همان اظهاراتی که به رفتارهای ظالمانه حزب کمونیست چین اجازه ادامه حیات می‌دهند، رسوایی به بار نیاوردند.

پتل گفت، «از آنجا که رسانه‌های جناح چپ صرفاً به این خاطر که جو بایدن چنین چیزی را گفته است، اجازه می‌دهند تا امنیت ملی ما به سیاست‌زدگی خود ادامه دهد، پس به رفتارهای ظالمانه‌ و از همه مهم‌تر به کشتار و قتل عام اقلیتی که در اردوگاه‌های حصارکشی شده محصور شده‌اند و قادر به ترک آنجا نیستند و تحت بازآموزی قرار گرفته‌اند نیز فرصت بروز می‌دهند.»

ایالات‌متحده در آخرین روز از دولت ترامپ بیانیه‌ای را منتشر کرد مبنی براینکه حزب کمونیست چین دست کم از تاریخ ۲۰۱۷ به انجام نسل‌کشی و اعمال مجرمانه علیه انسانیت و در قبال اویغورها دست داشته است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین ایالات‌متحده طی یک سخنرانی گفت که ‌‌این جرائم شامل «زندانی کردن بی‌دلیل یا سایر محرومیت‌های سفت و سخت از آزادی‌های فیزیکی در خصوص بیش از یک میلیون شهروند، عقیم‌سازی اجباری، شکنجه تعداد بسیار زیادی از افرادی که بی‌دلیل زندانی شده‌اند، کار اجباری و تحمیل محدودیت‌های سخت‌گیرانه در زمینه مذهب یا عقاید، آزادی بیان و آزادی رفت و آمد بوده‌اند.»

پتل به این موضوع اشاره کرد که اظهارات بایدن در نشست شبکه سی ان ان، ادامه همان دیدگاه‌ او نسبت به کشور چین هستند یعنی همان دیدگاهی که در پاسخ به پرسش مرتبط با تنبیه چین در قبال بی‌صداقتی در زمینه ویروس حزب کمونیست چین افشا شد، همان ویروسی که عموماً به‌عنوان کرونا ویروس جدید شناخته می‌شود. در تاریخ ۱۰ فوریه هنگامی که از بایدن درباره تنبیه چین به خاطر پنهان‌کاری سؤال شد، او گفت که «علاقه‌مند به دریافت تمامی واقعیت‌ها است.»

پتل گفت، «ما می‌دانیم که ویروس از کجا آمده است، خواه اینکه جزئیات موضوع به اطلاع بایدن نمی‌رسد و افراد نیز جزئیات را به او نمی‌گویند یا اینکه جزئیات را به اطلاعش می‌رسانند و او آنها را به یاد نمی‌آورد. اما واقعیت سخت این است که ویروس از ووهان آمد و این است سیاست‌زدگی جامعه‌ اطلاعاتی و ساز و برگ‌های دفاعی. مردم آمریکا لیاقت بهتر از این را دارند اما رسانه‌ها باعث می‌شوند که با چنین چیزی کنار آیند.»

مطالب دیگر:

هولوکاست جدید: نسل‌کشی اویغورها و پیروان فالون گونگ در چین

دونالد ترامپ «احتمالاً» علاقه‌مند است در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ نامزد شود

نتایج نظرسنجی: اکثر رای‌دهندگان جمهوری‌خواه می‌گویند رهبران باید «بیشتر شبیه» ترامپ باشند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی