Search
Asset 2

جیمز فانل: چین مشتاق پیروزی بایدن است تا سیاست شکست خورده کسینجر را احیا کند

بایدن جیمز فانل: چین مشتاق پیروزی بایدن است تا سیاست شکست خورده کسینجر را احیا کند آن‌ها قصد دارند تا برنامه‌ای که در دوران اوباما انجام
(ANDY WONG/AFP via Getty Images)

کاپیتان جیمز ای.فانل رئیس سابق عملیات‌های امنیتی و اطلاعاتی ناوگان اقیانوس آرام آمریکا می‌گوید که حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) مشتاق ریاست‌جمهوری بایدن است تا بتواند استراتژی تعامل چندین دهه‌ای و با این حال غیرموثر واشنگتن را احیا کند.

فانل در برنامه «فوکس تاک» شبکه خبری ان‌تی‌دی (NTD) گفته است که «به نظر من هیچ شبهه‌ای در این مسئله وجود ندارد که حزب کمونیست چین خواستار انتخاب شدن جو بایدن برای ریاست‌جمهوری است،» و افزوده است «چندین خبرگزاری دولتی و آژانس تبلیغاتی چین به ویژه پیل دیلی و گلوبال تایمز در سال گذشته اشارات مطلوبی نسبت به بایدن و اشارات موهنی نسبت به رئیس‌جمهور ترامپ داشته‌اند.»

برطبق گفته فانل، حزب کمونیست چین از «رئیس‌جمهور بودن ترامپ به عنوان رهبر ایالات‌متحده خوشحال نیست» زیرا دولت تحت نظر ترامپ به سیاست تعامل استرتژیک طولانی مدتی که توسط وزیر امورخارجه ریچارد نیکسون، هنری کسینجر ایجاد شده و توسط دولت‌های بعدی آمریکا به امید حمایت از اصلاح اقتصادی و سیاسی در چین ادامه داده شده بود، پایان داده است.

فانل می‌گوید که «همیشه می‌گوییم که اگر تعامل کنیم، اوضاع بهتر خواهد شد. و برای ۴۰ سال این کار را انجام داده‌ایم.» سپس وی به حقیقتی که رژیم کمونیست چین از این تعامل دوطرفه سواستفاده کرده و به افزایش قدرت نظامی ‌و اقتصادی خود در جهت تهدید موجودیت کشور تایوان، افزایش فشارها در مورد ادعاهای ارضی خود علیه کشور ژاپن، دامن زدن به اختلافات مرزی با کشور هند و قلدری نسبت به کشورهای جنوب‌شرقی آسیا در دریای جنوبی چین ادامه داده است.

وی ادامه می‌دهد که «هر کاری برای آن‌ها انجام دادیم ولی آن‌ها حسن‌نیت ما را نادیده گرفتند و بنابراین، در چهار سال گذشته، دولتی داشتیم که ‌این نوع تفکر را کنار گذاشته و خرد متعارف را به چالش کشیده و گفته است که: “این خوب نیست، باید در مقابل چین ایستاده و آنچه انجام می‌دهد را به چالش بکشیم.”»

فانل می‌گوید که علی‌رغم شکست آشکار مکتب تعامل کسینجر، دولت بایدن که پر از سیاستگذاران حوزه سیاست خارجی دوره اوباما شده است، شاهد احیای مجدد این مکتب خواهد بود.

او می‌گوید، «آن‌ها قصد دارند تا برنامه‌ای که در دوران اوباما انجام می‌شد را احیا کنند». «عملا همان افرادی که در دولت اوباما بودند، اکنون در دولت بایدن نیز با چین تعامل خواهند کرد و به ما خواهند گفت که لازم است تا با چین همکاری کنیم.»

فانل خاطرنشان می‌کند که استراتژی تعامل باعث پرورش تعداد زیادی متخصص در مسئله چین شده است. این متخصصان «ارتباطات عمیقی» با مقامات چینی داشته و در سفرشان به ‌این کشور با آنها به خوبی برخورد می‌شود. در عوض، آن‌ها مقالات گمراه‌کننده را در ژورنال‌های تاثیرگذار چاپ کرده و دیدگاه آمریکایی‌ها را از کارهای واقعی حزب کمونیست چین منحرف می‌کنند.

فانل این مسئله را کارزار تاثیر یا جنگ سیاسی خطاب می‌کند که حزب کمونیست چین در ۴۰ سال گذشته با نخبگان دانشگاهی آمریکا با این روش تعامل کرده است.

او می‌گوید «به ما گفته شده است که مسئله از دست دادن شغل‌های تولیدی در مقابل چین یک افسانه است، چرا ما این گفته را از نخبگان آمریکا و واشنگتن قبول می‌کنیم در حالی که خیلی‌ها در آمریکا بیکار هستند و  شغل ندارند؟ اما در مورد مرگ‌های ناشی از مصرف بیش از اندازه مواد افیونی و فنتانیل که از چین به آمریکا آورده شده‌اند چه حرفی برای گفتن دارند؟»

مطالب دیگر:

ناظران انتخابات: مهلت‌های زمانی الکترال کالج قطعی نیستند

پاول: همچنان شواهدی مبنی بر ورود برگه‌های رأی تقلبی از چین و مکزیک به دست می‌رسد

«دموکراسی آمریکا به ‌این انتخابات بستگی دارد» نماینده منتخب مجلس آمریکا، لورن بوبرت در جدال انتخاباتی از ترامپ حمایت می‌کند

هیات تحریریه اپک تایمز: آمریکایی‌‌‌‏های حقیقت‌طلب، سطح اخلاقی بالایی دارند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی