Search
Asset 2

مقامات آمریکایی از وقوع فاجعه انفجار شیمیایی در کالیفرنیا جلوگیری کردند

مقام‌های آتش‌نشانی در ایالت کالیفرنیا اعلام کردند خطر وقوع انفجار گسترده در یک مخزن مواد شیمیایی در جنوب این ایالت «برطرف شده»؛ اما دستور تخلیه برای ساکنان اطراف همچنان پابرجاست.
(MADISON SWART/Hans Lucas/AFP via Getty Images)

مقام‌های آتش‌نشانی در ایالت کالیفرنیای آمریکا اعلام کردند خطر وقوع انفجار گسترده در یک مخزن مواد شیمیایی در جنوب این ایالت «برطرف شده»؛ اما دستور تخلیه برای ساکنان اطراف همچنان پابرجاست.

این حادثه در تأسیسات شرکت «جی‌کی‌ان اِروسپیس» در شهر گاردن گروو در شهرستان اورنج کانتی رخ داده است، که یک مخزن حاوی حدود ۲۶ متر مکعب ماده شیمیایی قابل اشتعال «متیل متاکریلات» دچار افزایش دما شد.

اداره آتش‌نشانی اورنج کانتی روز دوشنبه اعلام کرد خطر «انفجار عظیم» ناشی از افزایش فشار بخار در این مخزن آسیب‌دیده از بین رفته است؛ اما همچنان تهدیدی برای ایمنی عمومی وجود دارد.

این اداره در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هیچ نشتی شیمیایی مشاهده نشده و پایش مداوم کیفیت هوا این موضوع را تأیید کرده است.»

مقام‌ها گفته‌اند ماده متیل متاکریلات علاوه بر اشتعال‌پذیری بالا، می‌تواند مشکلات شدید تنفسی ایجاد کند. به همین دلیل ده‌ها هزار نفر از ساکنان منطقه همچنان تحت دستور تخلیه قرار دارند.

روز شنبه، گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، وضعیت اضطراری اعلام کرد؛ زیرا نگرانی‌ها درباره احتمال ترکیدن مخزن و نشت هزاران گالن مواد سمی یا وقوع انفجار و سرایت آن به مخازن اطراف افزایش یافته بود.

به گفته مقام‌های آتش‌نشانی، ایجاد یک ترک در مخزن طی آخر هفته باعث کاهش فشار داخلی شد و آتش‌نشانان از این تحول استقبال کردند. همچنین دمای مخزن از حدود ۳۸ درجه سانتی‌گراد به ۳۴ درجه سانتی‌گراد کاهش یافته است.

کریگ کاوی، فرمانده عملیات این حادثه، گفت این تحول «خبر بسیار مثبتی» بوده و توسط تیم‌هایی که وارد محدوده خطر شده بودند تأیید شده است.

مقام‌های محیط‌زیستی نیز اعلام کردند دستگاه‌های سنجش کیفیت هوا تاکنون هیچ نشانه‌ای از انتشار مواد آلاینده یا شیمیایی در منطقه ثبت نکرده‌اند.

سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا اعلام کرد پایش‌های انجام‌شده در روز یکشنبه هیچ آلودگی خطرناکی را نشان نداده است.

لی زلدین، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا، نیز گفت مقام‌های محلی در تلاش‌اند دمای مخزن را به کمتر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد برسانند تا شرایط به‌طور کامل تثبیت شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی