Search
Asset 2

ارتشی با درآمدهای هنگفت، اینترنت در چین را به‌دقت تحت نظر دارد

این تصویر که در ۱۲ مه سال ۲۰۱۲ گرفته شده‌است، مردم چین را در کافی‌نت‌ها نشان می‌دهد. به گزارش رسانه‌های چین، حدود دو میلیون آنالیز‌کننده افکار عمومی، مکالمات آنلاین مردم را تحت نظارت خود دارند. (گو ییگ/ ای اف پی/ گتی ایمیجز)
این تصویر که در ۱۲ مه سال ۲۰۱۲ گرفته شده‌است، مردم چین را در کافی‌نت‌ها نشان می‌دهد. به گزارش رسانه‌های چین، حدود دو میلیون آنالیز‌کننده افکار عمومی، مکالمات آنلاین مردم را تحت نظارت خود دارند. (گو ییگ/ ای اف پی/ گتی ایمیجز)

کنترل اینترنت درچین توسط ارتشی با هزینه هنگفت

این موضوع که حزب کمونیست چین، ارتشی را برای سانسور اینترنت و همچنین جاسوسانی را برای محدود کردن و کنترل شدید اینترنت، به استخدام خود درآورده است، موضوعی است که عامه‌ی مردم درجریان آن هستند. این مسأله سال‌هاست که مورد تمسخر مردم چین قرار گرفته و موجبات سرگرمی و سرخوشی آنها را فراهم می‌کند.

در حال حاضر رژیم پذیرفته است که حداقل دو میلیون نفر از چنین افرادی را به کارگرفته است: این وظیفه تحت عنوان “تجزیه و تحلیل افکار عمومی”  برای عموم مردم شناخته‌ شده است و داشتن افراد بیشتری برای شروع کار از منظر رژیم چین، مسیری حرفه‌ای برای به‌انجام رساندن این کار محسوب می‌شود. بر اساس گزارش‌های رسانه‌های چین، دوره‌ی آموزشِ رسمی آنالیز‌کنندگان حرفه‌ای افکار عمومی این ماه برگزار می‌شود.

درمقابل کامپیوتر بنشینید، کلمات کلیدی را وارد کنید، عقاید و افکار عمومی منفی  را کنترل کرده، و پس از تدوین این اطلاعات، آنها را به افراد مربوطه گزارش دهید.

کنترل‌کننده اسبق اینترنت، تانگ شیائوتائو

“شان سوگانگ”، معاون دبیرکل اداره نظارت بر عقاید عمومی رژیم، در مصاحبه با اخبار پکن اظهار داشت: ” نظارت بر اینترنت، عمدتاً با مسئولیت رهبران حزب انجام می‌شود”. شبکه‌ی اخبار پکن که تحت کنترل دولت است، در همان مصاحبه از رقم دو میلیونی افراد شاغل در این پروژه پرده برداشت. به گزارش اخبار پکن، افراد وابسته به “شان” از تمام سطوح حزب و دولت، و همچنین از شرکت‌های دولتی هستند.

درحال حاضر برای کنترل و نظارت بر افکار عمومی، تمرکز آنها برروی رسانه‌های اجتماعی است، مانند: Weibo (وب‌سایتی همانند توییتر)، بخش نظرات در وب‌سایت‌های خبری، و سایر مجامع که ممکن است شهروندان چینی خود را به‌صورت آنلاین در آن‌جا نشان دهند. این مطالب، گرد‌آوری شده و سپس به مقامات بالادست گزارش می‌شوند.

تأمین مالی افراد وابسته به سیستم کنترلی

“تانگ شیائوتائو” که طی یک دوره شش‌ماهه را تحت عنوان “آنالیز‌کننده افکار و عقاید عمومی” آموزش داد، اظهار داشت: “هر روز درمقابل کامپیوتر بنشینید، کلمات کلیدی را وارد کنید، عقاید و افکار عمومی منفی درباره آنها را کنترل کرده، و پس از تدوین این اطلاعات، آنها را به افراد مربوطه گزارش دهید.”

رژیم چین علاوه بر به‌کارگیری کارمندان خود، فعالیت‌های مربوط به نظارت و کنترل را به بیرون از حیطه‌های کادر پرسنلی خود توسعه داده و شرکت‌هایی هماند شرکتی که تانگ درآن مشغول به‌کار بود را نیز درگیر این موضوع کرده است.

تانگ گفت که، نرم افزار مورد نیاز برای کنترل و نظارت به‌طور معمول بین ۵۰۰۰۰  یوآن (۸۰۰۰  دلار) تا چندین میلیون یوآن هزینه دربر دارد، نرم افزاری که در شرکت او مورد استفاده قرار می‌گیرد، سه میلیون یوآن (۴۹۰۰۷۷ دلار) ارزش دارد.

کارکنان وابسته به این سیستم کنترلی، با مجهز‌شدن به اطلاعاتی درخصوص افکار عمومی، سازمان‌هایی وابسته به حزب محسوب می‌شوند که می‌توانند دست به اقدامات متقابل بزنند. تانگ به‌عنوان مثال، به مورد شیوع مُسری آنفلوآنزای پرندگان H7N9 در اوایل سال جاری اشاره کرد.

تانگ دراین خصوص بیان کرد که، “کاربران اینترنت اقدام به ارسال اخبار مربوط به آنفلوآنزای پرندگان به‌صورت آنلاین کردند. بنابراین آن را به مقامات بالا گزارش دادیم. رؤسا در سطح استانی متوجه شدند که اگر اجازه دهند افکار عمومی با این موضوع همراه شود، تأثیر بدی را به ‌دنبال خواهد داشت. بنابراین تصمیم گرفتند رسانه‌ها را به محدود کردن گزارش دراین خصوص وادارند. “

برخی از شرکت‌ها تبلیغ می‌کنند که توانایی نظارت بر اینترنت در طول ۲۴ ساعت شبانه روز را دارند، برخی دیگر می‌گویند که به محض ظاهرشدن افکار و نظرات منفی، قادر به پاک‌کردن آن‌ها هستند.

خشم آن‌لاین

کاربران اینترنت در چین، همانطور که انتظار می‌رود، درخصوص این اخبار به‌خشم می‌آیند. “چیا بانکه” بیان کرد: “عملکردهای این‌چنینی، ایمنی بیشتری برای مقامات فاسد فراهم می‌کند.” وی افزود: “کاربران در کشف و برجسته‌سازی تخلفات مقامات چینی بسیار افراطی عمل می‌کنند و چنین محدودیت‌هایی، این افشاگری‌ها را در نطفه خفه می‌کند.

“ژانگ بو” استادیار دانشگاه، این پرسش را مطرح می‌کند که: “براساس کدام قانون، مکالمات آن‌لاین پاک یا حذف می‌شوند؟”

“هی چینگ‌لیان”، مفسر سیاسی و اقتصادی چین، طی تفسیری برای صدای آمریکا چنین نوشت: “تفاوت بین این سیستم با سایر صنایع در جامعه، در این نکته است که این سیستم در خدمت تقویت کنترل سیاسی است. ویژگی منحصربه ‌فرد این صنعت این است که ثروت اجتماعی را مصرف می‌کند، اما هیچ ارزشی برای اجتماع ایجاد نمی‌کند. “

وی افزود: “در چین، هزینه‌های این مشاغل از طریق مالیات تأمین می‌شود، اما کاری که ارائه می‌دهند علیه مالیات‌دهندگان است. “

حقوق بی‌دردسر

به گزارش شبکه رادیویی چین که سخنگوی حکومت است، آنالیز‌کنندگان افکار عمومی با توجه به تجربه خود حقوق دریافت می‌کنند. برطبق این گزارش، پایین‌ترین حقوق و دستمزد این افراد در هر ماه، از ۶۰۰۰ یوآن (۹۸۰ دلار) تا ۸۰۰۰  یوآن (۱۳۰۰ دلار) درنوسان است. این میزان درآمد، در اکثر نقاط چین بسیار محترمانه و قابل‌توجه به‌حساب می‌آید.

جلسات آموزشی ماه اکتبر که توسط روزنامه “پی‌پلز دیلی”، سخنگوی حزب کمونیست برگزار شد، افراد کنترل‌کننده اینترنت را با شیوه‌های “تجزیه و تحلیل و قضاوت درباره افکار عمومی” و همچنین “مدیریت بحران افکار عمومی” مجهز می‌کند.

شرکت‌کنندگان قبل از دریافت گواهی پایان دوره خود، باید از یک آزمون گذر کرده و در زمینه کنترل افکار عمومی حرفه‌ای شوند.

وظایف سیاسی

گاهی اوقات، ناظران اینترنت نیز باید نقش خود را گسترش دهند تا از وظایف حساس سیاسی حزب کمونیست نیز مراقبت به‌عمل آورند.

در سال ۲۰۰۹، “دانشگاه پلی تکنیک هنان” در اطلاعیه‌های آموزشی خود برای “حکومت و کارکنان اطلاعات امنیت، نوشت که تعداد آنها پنج برابر رشد داشته است ( تعداد پرسنل از سال ۲۰۰۲ به ۱۰۳  نفر افزایش یافت) و اینکه وظایف جدید آنها شامل” توجه بسیار زیاد” به فعالیت‌های تمرین‌کنندگان فالون گونگ است و اینکه باید فعالیت‌های آنها را در اینترنت کنترل و ضبط کنند. فالون گونگ یک گروه معنوی است که درچین مورد آزار و اذیت قرار گرفته است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی