Search
Asset 2

آغاز به کار “لویه جرگه مشورتی” افغانستان

" افزایش تنش‌‌‌‏های سیاسی در افغانستان. (MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)
"لویه جرگه مشورتی" افغانستان از امروز ۳۰ آبان ماه در کابل آغاز به کار کرده است. موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا موضوع اصلی این جرگه است. (MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)

“لویه جرگه مشورتی” افغانستان از امروز ۳۰ آبان ماه با حضور ۲۵۰۰ نماینده کار خود را در کابل آغاز کرده و به مدت چهار روز ادامه دارد.

موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا موضوع اصلی این جرگه است.

همچنین مصونیت قضایی سربازان امریکایی و اجازه عملیات مستقل شبانه موارد مهمی هستند که قرار است در این جرگه روی آن بحث شود.

“لویه جرگه مشورتی” مجلسی سنتی است که از طرف رییس‌‏جمهور برای مشورت گرفتن از مردم در موارد مهم برگزار می‌‏شود. هدف از این لویه جرگه مشورتی نیز مشورت دادن به رییس‌‏جمهور در خصوص موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا است.

گفته می‌‏شود که مصونیت قضایی سربازان امریکایی و اجازه عملیات مستقل شبانه موارد مهمی هستند که قرار است در این جرگه روی آن بحث شود.

۲۵۰۰ تن برای شرکت در این جرگه دعوت شده‌‏اند که شماری از آن‌‏ها مهاجران مقیم در خارج از کشور می‌‏باشند. نمایندگان زن از ولایت‌‏های مختلف و همچنین نامزدان انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افغانستان نیز در میان مدعوین هستند. برای برگزاری این جرگه تدابیر امنیتی زیادی در نظر گرفته شده است.

به گزارش بی بی سی، حامد کرزی طی سخنرانی در ابتدای مراسم با اشاره به مخالفت‌‏ها و فشار‌‏هایی که در خصوص برگزاری این جرگه وجود داشت، ضمن حیاتی شمردن برگزاری این جرگه بیان کرد که “از قبل گفته‌‏ام که تصمیم نهایی با شما اعضای لویه جرگه است. اما در مورد سود این قرارداد باید بگویم افغانستان هنوز در مرحله انتقالی قرار دارد و ادامه حضور و حمایت جامعه بین‌‏المللی از افغانستان بسیار مهم است؛ در صورتی‌‏که برای افغانستان صلح و آرامش بیاورد.”

وی افزود: “من می‌‏دانم که آوردن صلح به دست آمریکایی‌‏ها است و تجربه که در ده سال گذشته بدست آورده‌‏ام به من نشان می‌دهد که صلح بدست آمریکا است. اول اگر آمریکا و دوم اگر پاکستان در کنار افغانستان بایستند، هم در افغانستان و هم در پاکستان صلح تامین خواهد شد.”

وی همچنین بیان کرد که تنها کشوری که مخالفت خود را با این قرار داد اعلام کرده است ایران است ولی ایران گفته است که به تصمیم مردم افغانستان احترام می گذارد.

آقای کرزی همچنین بیان کرد که بین افغانستان و آمریکا اعتماد لازم وجود ندارد.

هنگام نزدیک شدن به زمان برگزاری لویه جرگه مشورتی، برخی از مردم و گروه‌‏های سیاسی و مذهبی مخالفت خود را با امضای این پیمان اعلام کرده‌‌‏اند.

مخالفان بر این باورند که امضای این پیمان به معنای پذیرش سلطه آمریکا و فروش خاک افغانستان است و با استقلال سیاسی افغانستان در تضاد است. همچنین این پیمان بیش از آن که سود به کشور برساند ممکن است ضرر‌‌‏های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. برخی نیز آن را به گروه و قومیت‌‌‏های خاصی نسبت می‌‌‏دهند.

از سوی دیگر موافقان پیمان امنیتی با آمریکا با در نظر داشتن سی سال جنگ در افغانستان بر این باورند که در حال حاضر افغانستان در شرایط آرامش قرار ندارد و نیازمند حمایت‌‌‏های بین المللی برای مقابله با تروریست‌‌‏ها است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی