Search
Asset 2

نمایشی از تاریخ و فرهنگ غنی افغانستان در نمایشگاه “افغانستان، گنجینه پنهان”

(Screenshot of the introduction video for Queensland museum)
(Screenshot of the introduction video for Queensland museum)

تاریخ و فرهنگ غنی افغانستان در تور نمایشگاهی موزه ملی کابل با نام “افغانستان، گنجینه پنهان” در کشور‌‌‌‌‌‌‏های مختلف به نمایش در‌‌‌‏آمده است. این تور پس از برپایی نمایشگاه‌‌‌‌‌‏های موفق در ایالات متحده و اروپا از ماه مارس ۲۰۱۳ به استرالیا رفته است.

حدود ۲۳۰ اثر که به دوران کهن ۲۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و ۲۰۰ سال پس از میلاد مسیح باز می‌‌‌‌‏گردد در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

بنا بر توضیحات ارائه شده در بخش معرفی نمایشگاه، این آثار از ۴ بخش اصلی باستانی افغانستان به دست آمده‌‌‌‌‌‏اند که جایگاه این کشور را در قلب تمدن باستانی جاده ابریشم منعکس می‌‌‌‌‌‏کنند. پیش از این گمان می‌‌‌‌‌‏رفت که این آثار برای همیشه از بین رفته‌‌‌‌‌‏اند. مصنوعاتی از جنس طلا و فیروزه که نمایانگر تاثیرات تمدن مصر، هند و یونان می‌‌‌‌‏باشند.

یک ملت زمانی زنده می‌‌‌‌‏ماند که بتواند فرهنگ و تاریخ خویش را زنده نگه دارد.

عمرا مسعودی، مدیر موزه کابل

در ویدئوی معرفی این نمایشگاه از افغانستان چنین یاد می کند، “در قلب آسیای مرکزی، سرزمینی باستانی قرار گرفته است که برای هزاران سال مرکزیت جاده ابریشم بوده است. محل تبادل عقیدتی و تجارت میان شرق و غرب. محل عبور سپاهیان قدرتمند امپراطور‌‌‌‌‌‏هایی چون اسکندر و چنگیز خان.”

“شوآن زانگ، سیاح و راهب بودایی چینی در وصف دره‌‌‌‌‏های حاصلخیز و مجسمه‌‌‌‌‏های باشکوه بودایان آن سخن‌‌‌‌‏ها گفته است. مارکو‌‌‌‌‏پو‌‌‌‌‏لو از سرزمینی ثروتمند سرشار از طلا و جواهرات گرانبها نوشته است و از تمام آثاری که نمایانگر تمدن عظیم و مردمان و فرهنگی غنی است. از سرزمینی با نام افغانستان.”

“در طی سی دهه گذشته، جنگ و بحران میراث غنی افغانستان را مدفون و فرهنگ کهن افغانستان را نابود کرده است.”

فردریک هایبرت، باستان شناس می‌‌‌‌‏گوید: “واقعاً وحشتناک است. وقتی احساس می‌‌‌‌‏کنید که فرهنگ سرزمینتان از دست رفته است، میراث فرهنگی‌‌‌‌‏تان از دست رفته است، چیزی که جبران ناپذیر می باشد.”

عمرا مسعودی مدیر موزه کابل نیز می‌‌‌‌‏گوید: “یک ملت زمانی زنده می‌‌‌‌‏ماند که بتواند فرهنگ و تاریخ خویش را زنده نگه دارد.” وی در ادامه می‌‌‌‌‏گوید: “مردم ما باید بدانند که چه گذشته است. باید درباره فرهنگ و تاریخ شان بدانند.”

موزه ملبورن از ۲۲ مارس تا ۲۸ ژوییه میزبان این نمایشگاه بود. از ۵ سپتامبر تا ۲۷ ژانویه ۲۰۱۴ این نمایشگاه به موزه کویینزلند می رود. سپس از ۶ مارس ۲۰۱۴ تا ۱ ژوئن به گالری هنر نیو ساوت ویلز رفته و آخرین میزبان این نمایشگاه موزه استرالیای غربی از ۵ ژوییه تا ۱۶ نوامبر خواهد بود.

اپک‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی