یک شهروند مشهدی با مراجعه به دفتر خبرگزاری ایرنا، از یافتن یک خفاش در یک بسته چای خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری ایرنا، وی که این چای را از یکی از فروشگاههای شهر مشهد خریداری کرده بود، پساز باز کردن بستهی چای با جسد یک بچه خفاش روبرو شد.
این چای که از یکی از کشورهای حوزهی خلیج فارس وارد شده است، با برند «العطور» و دارای نشان «ایزو ۲۲۰۰۰» و برچسب سلامت از ایران است.
بر اساس این گزارش، خبرنگار ایرنا برای پیگیری موضوع با مرکز بهداشت شهر مشهد و سپس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تماس گرفت. وی در آخر طی تماس با یکی از کارشناسان مرتبط با واردات و صادرات کالا خواستار توضیح وی شد.
این کارشناس که نخواست نامش فاش شود گفت: «اگر کالایی قانونی وارد کشور شود در گمرک توسط واحد مربوطه از محصول نمونهبرداری شده و آزمون سلامت از آن گرفته میشود.»
وی در ادامه گفت: «معمولاً محصولات غذایی وارداتی که کنترل کیفیت میشوند، برچسب سلامت دارند.»
موضوع واردات کالاهای فاقد کیفیت و تقلبی در سالهای اخیر به مشکلی جدی در کشور تبدیل شده است. افزایش تحریمها از سوی کشورهای غربی و کاهش تولید داخلی، باعث سرازیر شدن کالاهای وارداتی شده است.
در این میان ورود انبوه کالاهای گوناگون و با مارکهای ناشناخته، از اقلام صنعتی گرفته تا خوراکی و دارویی،موجب آسیبهای فراوان به سلامت مردم شده است.
علاوهبر مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، عدم نظارت کیفی و تخصصی بر اینگونه کالاها، سودجویی بازرگانان و واردکنندگان حقیقی و حقوقی و همچنین پایین بودن سطح آگاهی مردم برای تشخیص کالاهای تقلبی و آسیبرسان نیز از دیگر ابعاد فزایندهی این مشکل است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.