Search
Asset 2

بلینکن: کشورهای گروه هفت باید برای مقابله با چینِ کمونیست همکاری کنند

گروه هفت برای مقابله با چالش‌های اقتصادی و امنیتی چین کمونیست هم‌سو شده‌اند؛ همکاری جمعی آنها برای حفظ ثبات جهانی مؤثرتر است.
کنفرانس مطبوعاتی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در پایان نشست وزرای امور خارجه گروه هفت در فیوگی، ایتالیا، ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴. (Alessandra Tarantino/Pool/AFP via Getty Images)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در پایان نشست دوروزه وزرای امور خارجه گروه هفت در ۲۶ نوامبر در ایتالیا گفت که کشورهای عضو در تلاش برای مقابله با خطرات اقتصادی و امنیتی چینِ کمونیست «به شکل فزاینده‌ای هم‌سو» هستند.

بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی در فیوگی ایتالیا گفت: «لب کلام این است: وقتی با هم کار می‌کنیم و تنهایی جلو نمی‌رویم، بسیار قوی‌تر هستیم و بسیار مؤثرتر عمل می‌کنیم. فقط برای نمونه اگر در حوزه اقتصادی به سیاست‌های نگران‌کننده چین توجه کنیم، می‌بینیم که وقتی هرکدام از کشورها به تنهایی وارد عمل می‌شوند، به اندازه وقتی که با همکاری یکدیگر عمل می‌کنند مؤثر نیستند.»

گروه هفت از توسعه‌یافته‌ترین اقتصادهای جهان تشکیل شده که شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا، بریتانیا و آمریکا می‌شود و اتحادیه اروپا نیز به‌عنوان ناظر در آن عضویت دارد.

این رویداد آخرین نشست گروه هفت در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، سناتور مارکو روبیو (جمهوری‌خواه، فلوریدا)، مخالف کهنه‌کار چین، را به‌عنوان وزیر امور خارجه خود انتخاب کرده است.

بلینکن گفت: «ما در آمریکا ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده‌ایم. وقتی با شرکای خود در گروه هفت همکاری می‌کنیم، این عدد به بالای ۵۰ درصد می‌رسد و این رقمی است که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت.»

«با توجه به سرمایه‌گذاری‌های تاریخی ما در خاک آمریکا و همچنین با توجه به شراکت‌های آمریکا در خارج از کشور، اکنون از موضع اقتدار با چین و چالش‌های آن روبه‌رو می‌شویم و این چیزی است که می‌توانیم آن را به دولت بعدی منتقل کنیم.»

چین

وزرای امور خارجه پس از نشست خود در بیانیه‌ای مشترک گفتند که «بشدت نگران حمایت فزاینده چین» از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه هستند که «به شکلی سرنوشت‌ساز به روسیه کمک می‌کند تا جنگ نامشروع خود را در اوکراین ادامه دهد.»

اقدامات غیربازاری رژیم کمونیستی، استقرار خطرناک نیروهای گارد ساحلی و شبه‌نظامیان دریایی در دریای جنوبی چین، نقض حقوق بشر در سین‌کیانگ و تبت و محکومیت اخیر ۴۵ فعال دموکراسی‌خواه در هنگ‌کنگ، از دیگر دغدغه‌های مرتبط با چین هستد.

گروه هفت بر حمایت خود از صلح و ثبات در تنگه تایوان و مشارکت قابل‌توجه تایوان در نهادهای بین‌المللی تأکید کرد.

تنش بین پکن و تایپه بالا گرفته و رژیم چین تایوان را با عملیات «منطقه خاکستری» مانند پرواز هواپیماهای نظامی یا ارسال بالون به مناطق شناسایی دفاع هوایی این جزیره هدف گرفته است.

وزارت امور خارجه تایوان در بیانیه‌ای در ۲۷ نوامبر از حمایت ائتلاف گروه هفت استقبال کرد. در این بیانیه آمده است که تایوان برای پاسداشت دموکراسی، آزادی، حقوق بشر و حاکمیت قانون به همکاری با کشورهای گروه هفت ادامه خواهد داد.

استان آلبرتا در کانادا میزبان نشست بعدی رهبران گروه هفت در سال ۲۰۲۵ خواهد بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی