براساس یک بررسی جدید، وبلاگ نویسی به نوجوانانی که از آشفتگی اجتماعی رنج میبرند این امکان را میدهد که اعتماد به نفس خود را بهبود بخشیده و ارتباط بهتری با دوستانشان برقرار کنند.
میران بونیل- نیسیم، سرپرست این تیم تحقیقاتی از دانشگاه اسرائیل در هیفا، در کنفرانسی خبری بیان کرد، “تحقیقات نشان داده است که یکی از شیوههای بسیار خوب برای رهاشدن از تلاطم ها و مشکلات احساسی، نوشتن خاطرات شخصی و دیگرشکلهای نوشتن بوده و احساس بهتری درفرد بوجود میآورد.”
وی در ادامه میگوید، “نوجوانان به هر حال آنلاین هستند، بنابراین وبلاگ نویسی آنها را قادر میکند که آزادانه حرف بزنند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.”
این مطالعات، حاکی از آن است که اگر نوجوانان دچاراضطراب نگرانیهایشان را از طریق وبلاگ بیان کنند، نسبت به زمانی که خاطرات را به صورت خصوصی مینویسند، بهبود بیشتری پیدا میکنند. به نظر میرسد که وبلاگهایی که اجازه ابراز عقیده به خوانندهها را میدهند، این تأثیرات مثبت را افزایش داده اند.
آزی باراک همکار مولف این تحقیق اظهار داشت که، “هرچند خشونتهای اینترنتی و سوءاستفادههای آنلاین بسیار گسترده و رایج هستند، اما متوجه شدهایم که تقریبأ تمامی پاسخها به پیامهای وبلاگی شرکت کنندگان ما، طبیعتاً مثبت و حامیانه بوده است.
از دانش آموزانی که به طور تصادفی از دبیرستانهای اسرائیل انتخاب شده بودند، خواسته شد که فرمی را پر کنند که در مورد احساسشان از کیفیت روابط اجتماعی بود. آنهایی که نشانههایی از افسردگی یا آشفتگی اجتماعی را نشان میدادند، برای مطالعه انتخاب شدند.
از چهار گروه از دانشآموزان خواسته شد که وبلاگی را به مدت ده هفته راه اندازی کنند، و حداقل دو بار در هفته اطلاعاتی را در آن وارد کنند. به دو گروه از آنها گفته شد که به هنگام ثبت اطلاعات، روی مشکلات اجتماعیشان تمرکز کنند، و از این دو گروه، به یکی از آنها اجازه دریافت نظرات را دادند، درحالیکه گروه دیگر مجاز به دریافت نظرات و پیشنهادات نبودند.
دو گروه دیگر درانتخاب موضوع برای نوشتن آزاد بودند، و همانند یکی از گروهها اجازه دریافت نظرات و پیشنهادات را داشتند. دو گروه کنترلی نیز علاوه بر آن چهار گروه وجود داشت: یک گروه که درباره مشکلات اجتماعی در خاطرات خصوصی خود مینوشتند و گروه دیگر هیچ گونه فعالیتی در زمینه نوشتن افکار خود نداشتند.
در این گروه ها، دانش آموزانی که بیش از حد در مورد مسائل و ارتباطات شخصی خود مینوشتند و یا نشانه هایی از اعتماد به نفس پایین داشتند، به عنوان دانش آموزان دارای شرایط اجتماعی و احساسی ضعیف در نظر گرفته میشدند.
نتایج این تحقیقات بدین شرح بود که وبلاگنویسان به طور چشمگیری اعتماد به نفس خود را بهبود بخشیدند و در مقایسه با گروههای کنترلی رفتار اجتماعی مثبت بیشتری نشان دادند و وبلاگ نویسانی که از آنها خواسته شده بود که به طورصریح در مورد مسائل و مشکلات خود بنویسند و مجاز به دریافت نظرات و پیشنهادات بودند، بیشترین میزان بهبود را نشان دادند.
این تحقیقات به صورت آنلاین در مجله خدمات روانشناسی (Psychological Services) به چاپ رسیده است