نمایشگاه جهان اجساد، نمایشی از بدن انسانهای مرده است که با تزریق مواد پلاستیکی به داخل آن نگه داشته میشوند. این نمایشگاه در سراسر جهان بهنمایش درآمده است. مخترع روش پلاستینهکردن اجساد، یک کالبدشناس آلمانی بهنام گانتر وان هاگنز بوده که ثروت هنگفتی از این طریق بهچنگ آورده، اما به چه قیمتی؟
سالهای مدیدی است که نمایشگاههای اجساد بهطور مداوم بحثبرانگیز بودهاست، زیرا مصرانه ادعا میشود که این اجساد متعلق به زندانیان عقیدتی محکوم به اعدام در چین میباشد.
اکنون، وان هاگنز در خصوص دادخواهیهای مبنی بر تهیه نمونههای دی ان ای، از اجسادی که درحال حاضر در موزه تاریخ طبیعی وین در اتریش در معرض نمایش قرار دارند، با چالش مواجه است.
“اکنون نمایشگاهی از اجساد دراین منطقه برپاست که شاید دی اِن اِی آنها متعلق به زندانیان عقیدتی باشد که به قتل رسیدهاند. این نمایشگاه به نقاط مختلف سفر میکند.”
اتان گاتمن، محقق
اتان گاتمن یک روزنامهنگار پژوهشی است که در خصوص برداشت اجباری اعضای بدن در چین، بهطور مفصل مقالاتی را به رشته تحریر درآورده است که برطبق اینمقالات، زندانیان عقیدتی در چین بهطور سیستماتیک برای درآوردن اعضای بدنشان کشته میشوند. اکثریت قریب به اتفاق این زندانیان تمرینکنندگان فالون گونگ هستند. فالون گونگ روشی معنوی است که در چین تحت آزار و شکنجه قرار گرفتهاست. وی ۱۲ ژوئن، در مقابل موزه تاریخ طبیعی وین اظهار داشت که نمونههای دی ان ای، بهطور مؤثری این شک و شبهه را برطرف میکند.
گاتمن طی مصاحبهای با تلویزیون ان تی دی، ضمن تأکید بر کلمه “احتمالا” بیان کرد که، “اکنون نمایشگاهی از اجساد دراین منطقه برپاست که احتمال آن وجود دارد که دی ان ای آنها متعلق به زندانیان عقیدتی باشد که به قتل رسیدهاند. این نمایشگاه به نقاط مختلف سفر میکند.”
گاتمن برطبق مشاهداتی که در بازدید اخیر خود از نمایشگاه اجساد در وین داشت، بیان کرد که، “پاهای برخی از اجساد مربوط به زنان، بهطور غیرطبیعی کوتاه بودند. استخوانبندی آنها بسیار ضعیف و جمجمهها نسبتاً نازک بودند. من دراین خصوص چندان خبره نیستم، اما بهنظر میآید که این اجساد چینی هستند.”
از نظر گاتمن تنها ویژگیهای آناتومیکی مشاهدهشده در این اجساد نیست که آنها را مشکوک جلوه میدهد. در سال ۱۹۹۹ وان هاگنز، اقدام به برپایی فروشگاهی در شهر دالیان، واقع در شمالشرقی چین نمود که تعدادی اجساد ناشناس برای آن دریافت کرد.
بو شیلای، از مقامات رسمی چین، که درحال حاضر مغضوب حکومت واقع شده است، درآن زمان شهردار شهر دالیان بود. بو هماکنون تحت بازداشت قرار دارد و بهخاطر زیرپاگذاشتن اصول حزب کمونیست و ارتکاب جرائمی دیگر در انتظار محاکمه بهسر میبرد. وی معروف بود که تحت حمایت جیانگ زمین، رهبر پیشین حزب کمونیست چین قرار داشته و از مجریان پروپاقرص سلسلهعملیات جیانگ در آزار و شکنجه فالون گونگ بوده است.
برطبق گزارش تحقیقی سال ۲۰۰۴ روزنامه آلمانی اشپیگل، در سال ۲۰۰۱، “در اطراف کارخانه اجساد وان هاگنز در شهر دالیان، سه اردوگاه کار سخت و زندان وجود داشت. درمیان آنها زندان شماره ۳ استان، و مرکز بازآموزی از طریق کار سخت [شهر دالیان] قرار داشت. در بازداشتگاه معروف یائوجیا [دالیان] زندانیان سیاسی را نگه میداشتند که شامل پیروان روش معنوی فالون گونگ میشدند.”
بعدها، وان هاگنز موفق به دریافت حکمی شد که براساس آن روزنامه اشپیگل مجبور شد از ادعای خود مبنی بر استفاده وی از اجساد زندانیان محکوم به اعدام دست بردارد.
وان هاگنز دوسال بعد طی مصاحبهای با نیویورک تایمز اظهار داشت: “زمانی که به اینجا آمدم، [سوئی هانگجین] گفت که مشکلی درخصوص اجساد چینی وجود ندارد…. او گفت که میتوانیم از اجساد بینام و نشان استفاده کنیم. هماکنون این موضوع مشکلساز شدهاست، ولی در آن زمان نبود.”
سوئی هانگجین شاگرد سابق وان هاگنز بود که درسال ۲۰۰۲ از شرکت وان هاگنز جدا شد و کارخانه پلاستینیشن (پلاستینهکردن اجساد) خود را به راه انداخت، و تور شرکت اجساد پلاستینه خود را با نام نمایشگاه اجساد، به عموم عرضه کرد. درحالیکه وان هاگنز استفاده از اجساد زندانیان محکوم به اعدام چینی را انکار میکند، نمایشگاه اجساد نیز از اینکه برخی از اجساد را اداره پلیس چین دراختیار آنها گذاشته، از خود سلب مسئولیت میکند.
گاتمن بیان کرد که رویکرد وی مبنی بر درخواست نمونههای دی ان ای از وان هاگنز دوجنبه را دربر میگیرد: اولاً، مشخص میشود که آیا درنمایشگاه وی از اجساد چینی استفاده شده است یا نه؛ مرحله بعدی جمعآوری نمونههای دی ان ای از اعضای خانواده تمرینکنندگان فالون گونگ که در چین کشته شدند میباشد. دوماً، به نمایشگاه اجساد سوئی نیز فشار میآورد که از اجساد به نمایش گذاشتهشده، نمونههای دی ان ای تهیه نماید.
گاتمن اظهار داشت که رقابت بین وان هاگنز و سوئی، او را وادار به همکاری خواهد کرد.
گاتمن در بیانیه خود که در رسانه منتشر شد و در معرض عموم قرار گرفت، اظهار داشت که، “نمایشگاه اجساد دیگری در سراسر جهان برگزار میشود که واقعاً بزرگتر است. این نمایشگاه توسط سوئی هانگجین برگزار میشود. اجساد این نمایشگاه از طریق دایره امنیت عمومی تهیه شدند. لیگ نمایشگاهها که حامی وی بود این موضوع را میپذیرد. سوئی حدوداً هزار جسد را پلستینه کرده است. ضربالمثلی درزبان انگلیسی وجود دارد که میگوید: هر مجرمی مرتکب یک اشتباه میشود. آیا دراین دنیای آزاد، حمل اجساد قربانیانی که پر از دی ان ای هستند و میتوان سوابق آنها را بهراحتی پیدا کرد، یک اشتباه محسوب نمیشود؟ دیوانگی است اگر فردی طعمه چنین اتفاقی گردد. بههرحال بیایید به کشف این موضوع دست پیدا کنیم.”
گاتمن درادامه افزود: “اگر هریک از نمونهها چینی باشند، آنها را با دی ان ای خانوادههایی که یکی از اعضای خود را به دلیل تمرین در روش فالونگونگ از دست دادهاند، مورد مقایسه قرار میدهند. این کار سالها به طول میانجامد. اما ارزش آن را دارد.”
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.