برطبق اظهارات دمیتری کریستاکیس ازمؤسسه تحقیقاتی کودکان در سیاتل، که درخصوص بالابردن سطح بهرههوشی دراثر تغذیه با شیر مادر بررسی جدیدی ارائه داد؛ تغذیه با شیر مادر سطح بهرههوشی را چهار برابر افزایش میدهد و مادرانی که کودکان را از شیر خود محروم میکنند، “چرخه معیوبی ایجاد میکنند … که دراین چرخه، عدم تغذیه با شیر مادر سبب کاهش ضریب هوشی در کودکان شده و این امر بهنوبه خود باعث میشود وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایینتر آمده و به این ترتیب، احتمال تغذیه با شیر مادر در نسل بعدی کاهش مییابد.”
در مقاله چاپشده کریستاکیس آمده است که با توجه به رابطه بین بهرههوشی و پیشرفت تحصیلی و بزهکاری، عدم تغذیه با شیر مادر “برای افراد درگیر و کل جامعه پیامدهای واقعی بهبار میآورد.” “البته معکوس این قضیه هم صحت دارد: انتظار میرود که تغذیه با شیر مادر سطح بهرههوشی را در طی نسلهای متوالی افزایش دهد؛ که درپی آن وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه ارتقا مییابد. بنابراین، این احتمال وجود دارد که از طریق تغذیه با شیر مادر چرخهای مؤثر و مناسب ایجاد گردد که درآن فقر بهسهولت پشتسر گذاشته شده و جامعه به رشد و ترقی دست یابد.”
کریستاکیس درواقع میگوید که بسیاری از افراد و سازمانها قبول دارند که تغذیه با شیر مادر موضوع بسیار مهمی است، اما تحقیق او میافزاید که مادران و جامعه را باید بیشتر به سمت تغذیه با شیر مادر سوق داد، زیرا این امر با افزایش سطح ضریب هوشی ارتباط دارد.
یکی از توصیههای وی این است که شرکتهای بیمه باید پمپ پستان را تحت پوشش بیمه قرار دهند و کارفرمایان نیز باید فضاهایی برای استفاده از آن فراهم کنند و باید امکان تغذیه با شیر مادر در مکانهای عمومی فراهم شده و امری عادی و طبیعی جلوه داده شود.
وی دراین مقاله مینویسد که، “در خصوص سرب [برای کاهش درمعرض تشعشع سرب قرار گرقتن در دوران کودکی] لازم است فعالیتهایی قانونی در سطح ایالتی و دولتی انجام شود.”
بنا به اظهارات کریستاکیس، مهمترین الزام این است که مادران پس از شش ماهه اول همچنان تغذیه با شیر مادر را ادامه دهند. درحالیکه درکل ۷۰ درصد از زنان در ایالات متحده و ۵۰ درصد از زنان سیاهپوست در ابتدا کودکان را با شیر خود تغذیه میکنند، اما پس از شش ماه این میزان به ۳۵ درصد و ۲۰ درصد کاهش پیدا میکند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.
1 دیدگاه دربارهٔ «برطبق تحقیقات انجامشده تغذیه با شیرمادر بهرههوشی را بالا میبرد»
۱۱۳- ارزش شیر مادر فقط به لحاظ غذایی نیست و گرنه شیر خر در میان پستانداران کاملترین غذا برای نوزاد است. شیر دادن به بچه یکی از مهمترین عامل تربیت کودک و مادرش می باشد.
————-
۱۰۸- بچه ها با رفتار خود برملاکننده رفتار والدین خود در خانه هستند. و این نیز وجهی دیگر از رسالت الهی فرزندان است.
از کتاب ” سیر و سلوک عرفانی – فصل تعلیم و تربیت ” استاد علی اکبر خانجانی
لینک دانلود کتاب :
http://dl.ketabkhane-erfani.com/download/ketabha/ketabe%20seiro%20soluke%20erfani.zip