Search
Asset 2

ایالات متحده ادعای چین مبنی بر اخطار به ناو جنگی آمریکا را رد کرد

اخطار به یک ناو جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی
ناوشکن کلاس Arleigh Burke USS Milius (DDG 69) اسلحه سبک وزن 54 کالیبر (Mk 45) خود را شلیک می کند. (WIKIMEDIA)

 نیروی دریایی ایالات متحده ادعاهای رژیم چین مبنی بر اخطار به یک ناو جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی را رد و اعلام کرد که این کشتی مشغول یک عملیات معمولی بوده و منطقه را به میل خود ترک کرده است. 

ارتش چین می‌گوید یک کشتی جنگی ایالات متحده را که «به طور غیرقانونی» وارد آب‌های دریای چین جنوبی شده بود، ردیابی کرده و به آن اخطار داده است. 

ارتش رژیم چین امروز ۳ فروردین در بیانیه‌ای مدعی شد که ناوشکن میلیوس آمریکا، یک ناوشکن دارای موشک‌های هدایت‌شونده، به آب‌های اطراف جزایر مورد مناقشه پاراسِل «نفوذ کرده است.» 

سخنگوی فرماندهی منطقه جنوب ارتش چین، مدعی شد که این کشتی «بدون مجوز دولت چین به آب‌های سرزمینی چین حمله کرد و به صلح و ثبات در منطقه لطمه زد.» 

در مقابل سخنگوی فرماندهی منطقه هند و اقیانوسیه ارتش آمریکا نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه به‌سرعت این ادعاها را رد کرده و گفت که «بیانیه چین نادرست است و ایالات متحده به پرواز، ناوبری و عملیات در هر جایی که قوانین بین‌المللی اجازه دهد، ادامه خواهد داد.» 

از سال‌ها پیش به‌منظور مقابله با ادعاهای بیش از حد رژیم چین و حفظ دسترسی سایر کشورها به آبراه‌ها بر اساس قوانین بین‌المللی، کشتی‌های جنگی ایالات متحده به همراه دیگر کشورهای متحد خود در منطقه به گشت‌زنی می‌پردازد. 

به‌تازگی و در اوایل اسفندماه نیز فیلیپین مذاکراتی را با استرالیا و ایالات متحده در مورد گشت‌زنی مشترک دریایی در دریای مورد مناقشه چین جنوبی برای مقابله با تحرکات فزاینده پکن در منطقه، آغاز کرده است. 

رژیم چین مدعی است که بخش اعظم دریای چین جنوبی تحت عنوان «۹- خط تیره» قلمرو چین است. هرچند فیلیپین این اختلاف را به دادگاه لاهه کشاند و این دادگاه در سال ۲۰۱۶ به نفع اقدامات حقوقی فیلیپین رأی داد، اما این حکم باعث نشد رژیم چین رفتار خود را تغییر دهد و کشتی‌های چینی بارها به مناطق دریایی فیلیپین نفوذ کردند. 

علاوه بر فیلیپین ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی نیز با چین بر سر این مناطق منازعه دارند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی