logo_eet

مذاکره فیلیپین با استرالیا و آمریکا برای گشت‌زنی مشترک در دریای چین جنوبی

فیلیپین-آمریکا دریای جنوبی چین
کشتی گارد ساحلی فیلیپین Melchora Aquino (L) و گارد ساحلی ایالات متحده کاتر Midgett در طول تمرین جستجو و نجات مشترک بین گارد ساحلی فیلیپین و ایالات متحده در مجاورت دریای جنوبی چین در نزدیکی Zanbales در 3 سپتامبر 2022. (TED ALJIBE/AFP via Getty Images)

فیلیپین مذاکراتی را با استرالیا و ایالات متحده در مورد گشت‌زنی مشترک دریایی در دریای مورد مناقشه چین جنوبی برای مقابله با تحرکات فزاینده پکن در منطقه، آغاز کرده است.

ریچارد مارلز معاون نخست‌وزیر استرالیا روز چهارشنبه با کارلیتو گالوز وزیر دفاع فیلیپین در مانیل دیدار کرد تا در مورد تقویت روابط دوجانبه دفاعی بین دو کشور گفتگو کند.

مارلز که همزمان به‌عنوان وزیر دفاع استرالیا فعالیت می‌کند، گفت که آنها توافق کردند راه‌هایی را برای «گشت‌زنی مشترک با هم در دریای چین جنوبی» و انجام «تمرین‌های مشترک» بررسی کنند.

او عنوان کرد که هر دو کشور «عمیقاً» در حفظ کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها که مناطق دریایی را در ۲۰۰ مایل دریایی از مرزهای کشورهای ساحلی بخشی از مناطق اقتصادی انحصاری آنها طبقه‌بندی می‌کند، متعهد هستند.

پکن مدعی است که بخش اعظم دریای چین جنوبی تحت عنوان «۹- خط تیره» قلمرو چین است. هرچند فیلیپین این اختلاف را به دادگاه لاهه کشاند و این دادگاه در سال ۲۰۱۶ به نفع اقدامات حقوقی فیلیپین رأی داد، اما این حکم باعث نشد رژیم چین رفتار خود را تغییر دهد و کشتی‌های چینی بارها به مناطق دریایی فیلیپین نفوذ کردند.

علاوه بر فیلیپین ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی نیز با چین بر سر این مناطق منازعه دارند.

مارلز همچنین بر نیاز به حفظ نظم مبتنی بر قوانین در دریای چین جنوبی که بیشتر تجارت دریایی استرالیا از این منطقه است، تأکید کرد.

وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: «به‌عنوان کشورهایی که به نظم جهانی مبتنی بر قوانین متعهد هستیم، طبیعی است که باید به راه‌هایی فکر کنیم که بتوانیم در این زمینه همکاری کنیم

این وزیر استرالیا افزود: «ما امروز در مورد امکان کاوش در گشت‌های مشترک صحبت کردیم و این کار را ادامه خواهیم داد و امیدواریم که به‌زودی به نتیجه برسد

به‌زودی استرالیا «یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های خود» را برای پیوستن به مانور نظامی مشترک سالانه ایالات متحده و فیلیپین اعزام خواهد کرد. فیلیپین نیز ناظران خود را به این مانور مشترک اعزام خواهد کرد.

همکاری مانیل و واشنگتن در برابر رژیم چین

پیش‌ازاین نیز گالوز، وزیر دفاع فیلیپین تلفنی با لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده باهدف ازسرگیری فعالیت‌های دریایی مشترک در دریای چین جنوبی به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

به گفته پنتاگون، آنها در مورد “تحولات مربوط به” دریای چین جنوبی، از جمله حادثه ۶ فوریه و شلیک لیزر با درجه نظامی از سوی یک کشتی گارد ساحلی چین به سمت یک کشتی گارد ساحلی فیلیپین گفتگو کردند.

کشتی فیلیپینی در حال کمک به یک مأموریت تامین نیروی دریایی در جزیره‌ای موسوم به Ayungin Shoal بود و بعد از اینکه کشتی چینی نور لیزر سبزرنگی را به سمت کشتی فیلیپینی تاباند، خدمه کشتی را به طور موقت دید نداشتند.

لوید آستین بر تعهد ایالات متحده به تقویت قابلیت‌های دفاعی و ظرفیت فیلیپین برای «مقاومت در برابر اجبار» تأکید کرد و گفت: «هر حمله مسلحانه‌ای به نیروهای مسلح فیلیپین، کشتی‌های عمومی یا هواپیماهای آن، به‌عنوان تعهدات متقابل آمریکا در دفاع، شناخته خواهد شد

اخبار مرتبط