نجات ۱۱۰۰۰ زخمی توسط نیروهای امدادی
چین، یاآن – امدادگران و سایر گروههای کمکی مستقر در منطقه زلزلهزده، پس از وقوع زلزله در استان سیچوآن چین، در تلاش برای رساندن مایحتاج ضروری به مناطق روستایی این استان بودند و دستکم ۱۸۰ کشته و بیش از ۱۱۰۰۰ زخمی را از زیر آوار بیرون کشیدند و این نجات یافتگان وحشتزده، شب را در اتومبیلها، چادرها و محلهای اسکان موقتی سپری کردند.
زمینلرزه با رانش زمین باعت مسدودشدن جادهها و قطع راههای ارتباطی از قبیل تلفن و برق در مناطق کوهستانی بخش لوشان از شهر یاآن در استان سیچوآن شد. این رانش به سمت جنوب در مسیر همان خط گسلی پیشروی کرد که پنج سال پیش زلزله مخرب دیگری، در همانجا باعث وارد آمدن خساراتی گسترده در سراسر این منطقه شد.
شدیدترین خسارات به روستاهایی وارد آمد که در نزدیکی بالای درهها واقع بودند، مکانهایی که کشاورزان برنج، سبزیجات و ذرت را در ردیفهای بههمپیوسته کشت میکردند. براساس گزارش رسانهها، پس از مسدودشدن جادهها، امدادگران با پای پیاده به داخل منطقه نزدیک به بخش بوآکسینگ رفتند. مقامات رسمی اظهار داشتند که در روستای لانگمن، ارتعاشات مهیب و طولانیمدت زمینلرزه منجر به ویرانی تقریباً تمامی ساختمانها شده بود.
روز یکشنبه، ژنگ شیانلان کشاورزی که در شهرستان مهگرفته شوآنگلی به کار کشت ذرت اشتغال داشت، بیان کرد که هنگام وقوع زلزله باعجله از مزرعه به خانه برگشته و با دیدن صحنه فروریختن سقف منزل خود، باصدای بلندی فریاد زدهاست. وی آن شب را بیرون از خانه در یک مبل فرسوده سپری کرد و از یک بارانی پلاستیکی به عنوان روانداز خود استفاده نمود.
ژنگ که ۵۸ سال سن دارد، درحالیکه اشک در چشمان وی حلقه زده است، گفت که، ” درآمد چندانی نداریم. نمیدانیم که درحال حاضر چهکار کنیم، دولت تاکنون فقط یک چادر دراختیار تمامی دهکده قرار دادهاست، اما این یک چادر برای ما کافی نیست.”
آمبولانسها، ماشینهای آتشنشانی و کامیونهای نظامی حامل تجهیزات در مسیر جادههای اصلی، در صفهای طویل منتظر بازشدن مسیر هستند، برخی به خاطر غیرقابلعبوربودن جاده، برمیگردند تا مسیرهای دیگری را پیدا کنند. به گزارش رسانهها، امدادگران اقدام به منفجرکردن تختهسنگهایی کردند که در مسیر جادهها پرت شدهبودند، و بارش باران در شب گذشته کار امدادرسانی را مختل کرده بود.
بنا به اظهارات روستائیان دهکده زراعی لانگکوآن، که تمامی منازل آن آسیب دیده و منجر به بیخانمانشدن حدود ۳۰۰ نفر شده است، امدادگران برای جمعآوری اجساد سه تن وارد این روستا شدند. یانگ شانچینگ که ۳۷ سال سن دارد، بیان کرد که پدر، برادر و خواهرزاده وی به علت فروریختن منزل کشته شدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، یانگ ییون، ۵۸ ساله، ساکن روستای لانگکوآن اظهار داشت که، ” در حال حاضر فاقد هرگونه نوشیدنی و تجهیزات برقی هستیم.”
به گزارش آژانس خبری رسمی شینهوا، لی کچیانگ، نخستوزیر چین برای هدایت امور امدادی، با هلیکوپتر وارد شهر یاآن شدهبود.
شینهوا گزارش کرد که لی پس از بازدید از بیمارستانها، چادرها و مشاهده گستره ویرانی از بالای تلی از تختهسنگ اظهار داشت که، “مهمترین اولویت درحال حاضر نجات زندهگان است.”
شینهوا، با استناد به ستاد مرکزی اورژانس استان سیچوان، بیان کرد که، بر اثر این زمینلرزه، دستکم ۱۸۰ نفر کشته و ۱۱۲۲۷ نفر مجروح شدند.
این زلزله که اداره لرزهنگاری چین شدت آن را ۷ ریشتر و سازمان زمین شناسی ایالات متحده ۶.۶ ریشتر برآورد کردند، دقایقی بعد از ساعت ۸ بامداد روز شنبه به وقوع پیوست؛ درست زمانی که مردم در خانه یا درحال خواب بوده یا به صرف صبحانه مشغول بودند.
دهها هزار نفر به داخل چادرها یا اتومبیلها نقل مکان کردند و به علت ادامه پسلرزهها در منطقه، نمیتوانستند و یا میترسیدند که به منازل خود برگردند. ساکنین شهر یاآن به صورت گروهی در فضای خارج از مغازهها و سوپرها نشسته و اخبار صبح زود روز یکشنبه را تماشا میکردند.
همانطور که در بسیاری از بلایای طبیعی مشاهده میشود، دولت اقدام به بسیج هزاران سرباز و افراد امدادگر به منطقه کرد، و به همراه آنان ماشینهای خاکبرداری و دیگر ماشینآلات سنگین و چادر، پتو و سایر لوازم اضطراری را نیز به مناطق آسیبدیده ارسال کرد. رسانهها گزارش کردند که دو سرباز پس از انحراف وسیله نقلیه حامل آنها از جاده و سقوط از پرتگاه جان خود را ازدست دادند.
به گزارش سازمان صلیب سرخ چین، تیم های امدادی این سازمان با استقرار در مناطق آسیبدیده، اقدام به تامین غذا، آب، دارو و تجهیزات امدادی کردهبودند.
منطقه لوشان که در آن زلزله رخ داد، در جلگه حاصلخیز سیچوان واقع شده که متصل به دامنههای کوهی است که در نهایت به فلات تبت میرسد و در بالای خط گسل لانگمنشان قرار میگیرد. این زلزله در امتداد همان خط گسلی بود که در تاریخ ۱۲ می ۲۰۰۸، با شدت ۷.۹ ریشتر منطقه را ویران کرده و بیش از ۹۰،۰۰۰ کشته و یا مفقودالاثر برجای گذاشت و از نظر آمار کشتهشدهها و خسارات وارده به چین یکی از بدترین بلایای طبیعی در دهههای اخیر محسوب میشود.
لیو شی از شهر یاآن، با نوشتن یک پیام شخصی بر روی سرویس کاربری خود در توییتر مانند ویهبو بیان کرد که، “این زلزله دقیقاً همانند زلزله ۱۲ می بود. تمام خانهها به یکباره فروریخت، و خانههای قدیمی شکاف برداشتند.”
برطبق گزارش آژانس خبری شینهوا، منطقه حفاظتی معروف پانداها به نام بیفنگشیا، که در نزدیکی منطقه لوشان واقع میشود، دراثر این زمینلرزه دچار آسیب نشد. در زمینلرزه سال ۲۰۰۸ که زیستگاه این پانداها ویران شد، دهها پاندا از سایر حفاظتگاهها مثل وولونگ، به منطقه حفاظتی بیفنگشیا منتقل شدند.