Search
Asset 2

چین چگونه می‌‌‌‏تواند تایوان را در زمانی کوتاه از پای درآورد

به اتفاقاتی فکر کنید که درصورت قطعی ناگهانی برق در تایوان رخ خواهد داد. این کشورِ جزیره‌ای عملاً نابود خواهد شد، اما این نابودی نه با بمب و موشک بلکه با حملات سایبری و ایجاد اخلال در زنجیره تأمین رخ خواهد داد.
مراسم پایین کشیدن پرچم در میدان آزادی در تایپه، تایوان، ۹ آگوست ۲۰۲۲. (Annabelle Chih/Getty Images)

نویسنده: نوت گینگریچ، تحلیلگر

به اتفاقاتی فکر کنید که درصورت قطعی ناگهانی برق در تایوان رخ خواهد داد. چرخ اقتصاد از حرکت می‌ایستد، مواد غذایی بدون سرمایش فاسد می‌شوند، زیرساخت‌ها از کار می‌افتند و جان بیمارانِ بستری در بیمارستان‌ها به دلیل خاموشی دستگاه‌های حیاتی به خطر می‌افتد.

این کشورِ جزیره‌ای عملاً نابود خواهد شد، اما این نابودی نه با بمب و موشک بلکه با حملات سایبری و ایجاد اخلال در زنجیره تأمین رخ خواهد داد. این همان سناریویی است که مارک مونتگومری، دریادار بازنشسته ارتش ایالت متحده، در یکی از قسمت‌های اخیر پادکست «دنیای نوت» درباره آن صحبت کرده است.

دریادار مونتگومری پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها است. او از کارشناسان کهنه‌کار امنیت ملی به شمار می‌آید که سابقه زیادی در حوزه امنیت سایبری و سیاست‌های دفاعی دارد. اطلاعاتی که او درباره قدرت فزاینده سایبری چین ارائه می‌کند، بهنگام و حائز اهمیت است. گفت‌وگوی ما بسیارپربار بود.

دریادار مونتگومری در این پادکست گفت که شاید چین هرگز نیازی به حمله نظامی به تایوان نداشته باشد و توضیح داد که «آن‌ها می‌توانند از حملات سایبری، فشار اقتصادی و جنگ اطلاعاتی استفاده کنند تا تایوان را تحت کنترل درآورند و حتی یک گلوله هم شلیک نکنند.»

او توضیح داد که تایوان چقدر آسیب‌پذیر است. تقریباً نیمی از برق این کشور از طریق گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) تأمین می‌شود و ذخایر گاز طبیعی جزیره تنها کفافِ چند روز را می‌دهد. اگر چین مناطق اطراف بندر اصلی ال‌ان‌جی تایوان را محاصره کند یا با اعمال فشار دیپلماتیک از ارسال محموله‌ها جلوگیری به عمل آورد، برقِ این کشور در کمتر از یک هفته قطع خواهد شد. اگر حملات سایبری به بانک‌ها، سامانه‌های انرژی و شبکه‌های ارتباطی را هم به این جریان اضافه کنیم، آن‌گاه با یک کارزار تمام‌عیار مواجه خواهیم شد.

مسئله‌ای که بیشتر ما را نگران می‌کند، این است این که چین حمله به زیرساخت‌های آمریکا را شروع کرده است. عملیات وُلت تایفون یک کارزار چینی بود که بدافزارهایی را در سامانه‌های حیاتی آمریکا در گوآم، هاوایی و سواحل غربی کشور تعبیه کرد. به گفته دریادار مونتگومری، «اگر این حمله به وسیله کوله‌پشتی و مواد منفجره انجام گرفته بود، اکنون در شرایط جنگی به سر می‌بردیم. اما در فضای سایبری با آن‌ها کنار می‌آییم.»

او معتقد است که آمریکا باید در فضای سایبری قاطعانه‌تر عمل کند. این امر الزاماً به منزله انجام حملات سایبری نیست، اما آمریکا باید نشان دهد که از توانایی انجام این کار برخوردار است. او از عبارت «بازدارندگی از طریق قدرت‌نمایی» استفاده کرد که ثابت می‌کند آمریکا می‌تواند واکنش محکم و مؤثری در قبال این حملات داشته باشد که برای جلوگیری از تشدید بحران نیز کفایت می‌کند.

ما همچنین درباره نقش تایوان در اقتصاد فناوری‌های جهانی صحبت کردیم. تقریباً ۹۰ درصد از پیشرفته‌ترین تراشه‌های نیمه‌رسانای جهان در تایوان تولید می‌شود. این مسئله تایوان را به یک کشور حیاتی تبدیل کرده که نه‌تنها برای آمریکا بلکه برای اروپا، آسیا و دیگر کشورها نیز حائز اهمیت است. به گفته دریادار مونتگومری، تایوان هرگز چنین قصدی نداشته است، اما حالا خودش را در قلبِ زنجیره‌های تأمین جهانی و راهبردهای مرتبط با آن می‌بیند.

توجه چین به تایوان محدود نمی‌شود. نیروی دریایی این کشور به سرعت درحال گسترش است، تجهیزات سایبری چین پیچیده‌تر شده و دامنه بلندپروازی این کشور افزایش یافته است. با این‌حال، همچنان می‌توان امیدوار بود. کشورهایی مانند ژاپن، استرالیا و فیلیپین واردِ میدان شده‌اند. تایوان سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در زمینه دفاعی انجام داده و آمریکا هم درنهایت به ابعاد کامل این چالش پی برده است.

دریادار مونتگومری به من گفت که جنگیدن و پیروزی در جنگ جزو اهداف چین نیست، چرا که این کشور به دنبال پیروزیِ بدون جنگ است. اگر بخواهیم از این اتفاق جلوگیری کنیم، باید از نظر اقتصادی، دیجیتالی و نظامی آماده باشیم تا با جنگ سایبری چین در عرصه اقتصادی مقابله کنیم.

از Gingrich360.com

دیدگاه ارائه‌شده در این مقاله نقطه نظر نویسنده بوده و لزوماً منعکس‌کننده دیدگاه اپک تایمز نیست.

درباره نویسنده: نوت گینگریچ نویسنده، تحلیلگر و نماینده سابق ایالت جورجیا در کنگره است که از سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ به‌عنوان پنجاهمین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خدمت کرد. او در سال ۲۰۱۲ به‌عنوان نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی