Search
Asset 2

تایوان: تعداد کشتی‌های جنگی چین در مانورهای نظامی دوبرابر شده است

تضعیف اقتصاد چین می‌تواند برنامه‌های نظامی آن را محدود و احتمال جنگ را کاهش دهد.
حرکت یک کشتی در تنگه تایوان بین ساحل جزیره پینگتان، نزدیک‌ترین نقطه به تایوان، و جزیره دیگری در استان فوجیان در جنوب شرقی چین، ۷ آوریل ۲۰۲۳. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

رژیم کمونیستی چین در سال جاری دو مرتبه در حوالی جزیره دموکرات تایوان مانور نظامی برگزار کرده است.

وزارت دفاع تایوان در ۸ دسامبر اعلام کرد که چین طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد کشتی‌های جنگی خود در حوالی تایوان را تقریباً دوبرابر کرده است. چهارده کشتی در حوالی این جزیره رؤیت شدند که نسبت به هشت کشتی روز گذشته افزایش داشته است. این وزارتخانه همچنین از رؤیت چهار بالون چینی بر فراز تنگه تایوان- محدوده آبی بین چین و تایوان- خبر داد.

رژیم کمونیستی چین در سال جاری دو مرتبه در حوالی جزیره دموکرات تایوان مانور نظامی برگزار کرده است. منابع امنیتی تایوان بر این باورند که سومین دور مانورها در راه است.

پکن در پی سفر دیپلماتیک اخیر لای چینگ ته، رئیس‌جمهور تایوان، به هاوایی و قلمرو گوام آمریکا، خشم خود را ابراز کرد. گفتنی است که لای در این سفر با چندین نماینده بلندپایه آمریکایی به‌صورت تلفنی و از طریق تماس ویدئویی صحبت کرده است. لای در شبکه‌های اجتماعی از گروه دوحزبی نمایندگان بابت پیشبرد صلح و رفاه در منطقه هند-آرام سپاسگزاری کرد. او در ۶ دسامبر به تایوان بازگشت.

سخنگوی رژیم چین این گفت‌و‌گوها را محکوم کرد و افزود که تایوان «نخستین خط قرمزی است که نباید در روابط چین و آمریکا زیر پا گذاشته شود.» او همچنین هشدار داد که پکن به اقدامات قاطعانه و قهری متوسل خواهد شد.

وزارت دفاع چین در ۸ دسامبر در بیانیه‌ای در وی‌چت گفت که آمریکا در حمایت از تایوان «با گنگسترها و شغال‌ها همکاری می‌کند» و دوباره مدعی شد که «هرکسی در مسئله تایوان پا روی خطوط قرمز بگذارد، هزینه خواهد داد.»

حزب کمونیست چین تایوان را جزوی از قلمرو خود می‌داند، اگرچه هرگز بر این جزیره حکمرانی نکرده است. پکن گفته که ممکن است این جزیره را به زور تحت اشغال خود درآورد. تایوان حکمرانی چین را قبول ندارد، اما متحدان زیادی هم ندارد که آن را به‌عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسند.

رژیم چین به‌طور مرتب نهادهای بین‌المللی را از برقراری ارتباط با تایوان می‌ترساند و توجه به این مسئله را پیش‌نیاز مذاکرات می‌داند.

نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، در سال ۲۰۲۲ به تایوان سفر کرد و به نخستین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تبدیل شد که از سال ۱۹۹۷ به این کشور سفر می‌کرد. این سفر باعث شد پکن بلافاصله ارتباطات دوجانبه خود را متوقف کند و از همکاری در مهار محموله‌های غیرقانونی فنتانیل دست بکشد.

رژیم چین اخیراً به فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان خرده گرفته و ۱۳ شرکت دفاعی و ۶ مدیر اجرایی آمریکایی را در ۵ دسامبر تحت تحریم قرار داده است.

منع شرکت‌های دفاعی و مدیران اجرایی آمریکایی از ورود به چین و انجام تجارت در این کشور اقدامی نمادین تلقی می‌شود، چرا که آمریکا پیش‌تر صادرات تجهیزات دفاعی به چین را ممنوع کرده است.

آمریکا در ۲۹ نوامبر با فروش ۳۸۵ میلیون دلار قطعات یدکی برای جنگنده‌های اف-۱۶، سامانه‌های راداری و دیگر تجهیزات به تایوان موافقت کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی