Search
Asset 2

یک روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ زلزله سیاسی در بزرگترین اقتصاد اروپا

تعدادی از رسانه‌های آلمانی و انگلیسی، فروپاشی ائتلاف سه‌حزبی دولت آلمان را یکی از پیامدهای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانسته‌اند.
اولاف شولز، صدراعظم آلمان، پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، ۶ نوامبر ۲۰۲۴ طی بیانیه‌ای در برلین، آلمان، با خبرنگاران صحبت می‌کند. (Sean Gallup/Getty Images)

تعدادی از رسانه‌های آلمانی و انگلیسی، فروپاشی ائتلاف سه‌حزبی دولت آلمان را یکی از پیامدهای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانسته‌اند.

فارین پالیسی گزارش داده است که چند ساعت بعد از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بزرگترین اقتصاد اروپا درگیر یک زلزله سیاسی شده است.

اولاف شولتس، شامگاه چهارشنبه، ۶ نوامبر به وقت برلین، در یک سخنرانی اعلام کرد که کریستیان لیندنر، وزیر دارایی را برکنار می‌کند. او گفت که لیندنر به «بقای کوتاه‌مدت حزب خود» بیش از «سازش به نفع همه شهروندان» اولویت می‌دهد.

صدراعظم آلمان چندین بار در سخنرانی خود به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره کرد و افزود که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باعث شد به این نتیجه برسد که آلمان باید برای برعهده گرفتن مسئولیت مدرن‌سازی اقتصادی و دفاعی خود هزینه بیشتری بپردازد.

با برکناری وزیر دارایی سابق آلمان، سه وزیر هم‌حزبی او موسوم به حزب «دموکرات‌های آزاد» نیز استعفا دادند.

صدراعظم آلمان، یورگ کوکیس، مشاور اقتصادی سابق خود را به عنوان وزیر دارایی جدید این کشور آلمان درنظر گرفته است.

یورگ کوکیس، مشاور اقتصادی قبلی صدراعظم اولاف شولتز (SPD)، جانشین وزیر برکنارشده دارایی کریستین لیندنر (FDP) خواهد شد.

در صورتی که اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان نتواند رای اعتماد از پارلمان این کشور بگیرد، انتخابات زودهنگام برای تشکیل حکومت بعدی برگزار خواهد شد. فردریش مرتس، رهبر راست‌گرای حزب دموکرات مسیحی به عنوان یک گزینه احتمالی برای رهبری دولت بعدی آلمان مطرح است.

کارستن لینمان، دبیر کل حزب دموکرات مسیحی آلمان انتظار دارد که فردریش مرتس، در صورت انتخاب به عنوان صدراعظم آلمان با دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده به خوبی همکاری کند.

به گفته لینمان، فردریش مرتس ۱۵۰ بار به ایالات متحده سفر کرده است و این کشور را به خوبی می‌شناسد. در صورتی که او صدراعظم شود، به‌خوبی با ترامپ تعامل خواهد کرد و ایالات متحده به‌عنوان مهمترین متحد فراآتلانتیک آلمان باقی خواهد ماند.

قرار است اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در ۱۵ ژانویه برای گرفتن رای اعتماد به پارلمان آلمان برود و اگر نتواند دولتش رای اعتماد بگیرد، انتخابات زودهنگام برای تشکیل دولت جدید در ماه فوریه سال بعد برگزار خواهد شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی