دبیرکل ناتو گفت: «روسیه بهازای کمک کره شمالی در جنگ اوکراین، جدیدترین فناوریها را در اختیار کره شمالی قرار میدهد.»
مارک روته، دبیرکل ناتو، در ۷ نوامبر گفت که کره شمالی، چین و ایران به همراه روسیه علیه اوکراین کار میکنند و تهدیدی برای اروپا و آمریکا هستند.
روته پیش از دیدار با رهبران اروپایی در بوداپست به خبرنگاران گفت: «چین، کره شمالی، روسیه و البته ایران نه فقط بخش اروپایی ناتو که آمریکا را نیز تهدید میکنند، چرا که روسیه بهازای کمک کره شمالی در جنگ اوکراین، جدیدترین فناوریها را در اختیار این کشور میگذارد.»
اظهارات روته در سایه تصمیم کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، مبنی بر اعزام نیرو به روسیه در بحبوحه جنگ این کشور علیه اوکراین مطرح میشود؛ اقدامی که زنگ خطر را در بین رهبران غربی در مورد گسترش احتمالی درگیری در اروپا به صدا درآورده است. وزارت دفاع کره جنوبی در ۵ نوامبر اعلام کرد که بیش از ۱۰ هزار سرباز کره شمالی در حال حاضر در روسیه هستند که شمار قابلتوجهی از آنها به کورسک و دیگر خطوط مقدم اعزام شدهاند.
روته گفت که روسیه بهازای این کمک نظامی احتمالاً جدیدترین فناوریهای خود را در اختیار کره شمالی میگذارد که نهتنها برای سرزمین اصلی آمریکا و قاره اروپا که برای شرکای ناتو در هند-آرام از جمله ژاپن و کره جنوبی نیز خطرناک است.
روته گفت اقدامات کره شمالی از همکاری پیونگیانگ، مسکو، تهران و پکن حکایت دارد و افزود که این مسئله یکی از موضوعات اصلی نشست جامعه سیاسی اروپا در پایتخت مجارستان خواهد بود.
بیش از ۴۰ رهبر اروپایی از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، برای حضور در نشست سران در ۷ نوامبر، که ساعاتی پس از پیروزی دوباره دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، برگزار شد، در بوداپست گردهم آمدند.
روته گفت که بیصبرانه منتظر همکاری مجدد با ترامپ است. او گفت: «ما باید با هم کار کنیم. بیصبرانه منتظر گفتوگو با دونالد ترامپ هستم تا ببینیم چگونه میتوانیم بهطور جمعی با این تهدیدها مقابله کنیم و چه کارهای دیگری باید انجام دهیم.»

ترامپ درباره مخارج ناتو «کاملاً حق دارد»
دبیرکل ناتو گفت که کشورهای اروپایی باید برای مسائل دفاعی بیشتر هزینه کنند و ترامپ در این مورد «کاملاً حق دارد.»
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود بهطور مکرر متحدان ناتو را تحت فشار گذاشت تا از دستورالعمل این ائتلاف نظامی دفاعی مبنی بر اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی به هزینههای دفاعی تبعیت کنند.
روته درباره ترامپ گفت: «در این مورد حق با اوست. شما با ۲ درصد راه به جایی نمیبرید.»
به گفته سلست والاندر، معاون امور امنیت بینالملل وزیر دفاع آمریکا، از زمان تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ کشورهای زیادی هزینههای نظامی خود را افزایش داده و ۱۸ کشور ناتو دستکم ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی کردهاند.
در سال ۲۰۱۴، تنها سه کشور به تعهدات مالی خود عمل کردند و کمتر از ۱۰ کشور بیش از نیم دهه بعد توانستند که به تعهداتشان عمل کنند.