«معصومه ابتکار»، در نشست مشترک با اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نسبت به افزایش جمعیت شهر تهران و استفادهی بی رویه از ظرفیت اکولوژیکی شهر هشدار داد.
به گزارش ایرنا، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایرانبا اشاره به اینکه ظرفیت اکولوژیکی تهران در سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده است و هر نوع توسعه صنعتی و جمعیتی پس از این سال باید متوقف میشد، گفت: «میزان بهرهبرداری از طبیعت در شهرها به رقم بالاتری نسبت به میانگین کل کشور هم می رسد تا جایی که تنها در تهران میزان استفاده از منابع طبیعی چیزی در حدود۷ برابر ظرفیت است.»
به گفتهی رئیس سازمان محیط زیست، شهرداریها برای کسب درآمد از محل صدور مجوز، ساختوساز را تشویق میکنند که باعث افزایش جمعیت در تهران و حومه میشود. وی تاکید کرد که: «باید به شیوه قانونی، مانع افزایش جمعیت شهر تهران شد.»
وی برای رفع این مشکل حذف هزینه برای صدور پروانه ساختمان که منجر به حذف ارزش افزوده و رانت خواری میشود را پیشنهاد داد.
خانم ابتکار همچنین پیشنهاد داد که درآمد حاصله از عوارض نوسازی سالیانه به تدریج جایگزین درآمد حاصل از صدور مجوز ساخت و ساز شود.
بر طبق تحقیقات انجام شدهدر تهران هر نفر ۲.۵ برابر متوسط جهانی از منابع زیست محیطی استفاده میکند و منابعی چون هوا، خاک و آب در اثر استفاده بیش از حد و ایجاد آلودگی بالا در وضعیت هشدار قرار دارند.
در ماههای اخیر کارشناسان با اشاره به بالا بودن نیترات در آب، دربارهی آلودگی آب هشدار دادند. کارشناسان همچنین میگویند که استفادهی بیرویه از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات، فلزات سنگین و زبالههای صنعتی، باعث آلودگی شدید خاک تهران شده است. از بین رفتن پوششهای گیاهی در اثر ساخت و سازهای بیرویه و نشست زمین از مشکلات دیگر منابع خاکی تهران است.
در دو دههی اخیر طرح انتقال پایتخت از تهران مطرح بوده است و مجلس نیز در دی ماه سال ۹۲ کلیات طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری را تصویب کرد؛ اما دو هفته گذشته یکی از نمایندگان مجلس گفت که طرح انتقال پایتخت در کمیسیون شوراها و سیاست داخلی اصلاح شده و تهران پایتخت میماند.
وی گفت که «اگر قرار باشد جابهجایی در پایتخت انجام شود پایتخت سیاسی یا اداری جابهجا میشود که شامل سفارتخانهها و برخی ادارات است.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.