زمینلرزه آب را به طلا تبدیل میکند: براساس یک تحقیق جدید، تحت تأثیر زمینلرزه آب به طلا تبدیل میشود.
براساس یک بررسی به هنگام وقوع زلزله، آبهای موجود در خطوط گسل به بخار تبدیل شده، و آنچه برجای میماند رسوبی از طلا است.
به گزارش وبسایت دانش حیات LiveScience.com به نقل از دیون ودرلی، متخصص ژئوفیزیک از دانشگاه کوئیزلند، که گزارشی از وی در مجله علم زمینشناسی طبیعت منتشرشد، بین کوآرتز و طلا یک رابطه برقرار است که با مقداری زیاد در رسوبات طلا در سراسر دنیا یافت میشود.
بر طبق مطالب منتشرشده در وبسایت، ودرلی اظهار میدارد: “از آنجا که زمینلرزههای با شدت کم، استثنائاً و بهطور مکرر در مجموعه گسلها رخ میدهد، این فرایند ممکن است محرک اصلی برای شکل گیری رسوباتی از طلا با صرفه اقتصادی باشد.”
براساس وبسایت طبیعت Nature.com آب اغلب در داخل گسلها و محلهای شکستگی آنها روان میشود، که این گسلها، باعث اتصال خطوط گسلهای اصلی به هم میگردد. حدوداً در ۱.۶ کیلومتری عمق زمین، آب در خود طلا و همچنین سیلیس و دیاکسید کربن دارد.
طبق اظهارات ودرلی، با وقوع یک لرزش، گسلها بازتر شده و آب داخل آنها تحت فشار و دمای بیشاز حد قرار گرفته و تبخیرمیشود. سپس آب تبخیر شده، موادی همچون سیلیس، کوآرتز، و طلا را با فشار به بیرون از مایعات میراند.
وی در ادامه افزود که این روند، رسوبگیری ناگهانی نام دارد، و بر طبق وبسایت طبیعت Nature.com نیروی ایجادشده از این نوع رسوبگیری به حدی زیاد است که کوارتز و هریک از کانیها و فلزات همراه با آن را از مایع خارج میکند.”
با این وجود ودرلی بیان کرد که مقدار طلای رسوبشده در طول وقوع زلزله، نسبتاً اندک است. وی افزود که در برخی مکانها رسوب طلای قابلاستخراج، طی بیش از دهها هزار سال، بهوجود میآید.
او به سایت طبیعت گفت: “این امکان وجود دارد که در یک مجموعه گسل، هزاران تا صدها هزار زمینلرزه با شدت کم در سال رخ دهد. ذرههای بسیار کم طلا در طی بیش از صدها هزار سال روی هم جمع میشوند تا مقدار بسیار زیادی از رسوب طلا بهدست آید.”
جامیه ویلکینسون، ژئوشیمیستی که با کالج سلطنتی لندن در انگلستان همکاری میکند، به وبسایتLiveScience.com گفت که، “از دیدگاه من، این موضوع کاملاً امکانپذیر است. این چیزی است که شاید مردم بخواهند هم از نظر تجربی و هم از نظر کمی نمونهسازی نمایند تا ببینند آیا واقعاً میتواند عملی باشد.”