Search
Asset 2

«قسیم اخگر»، نویسنده و پژوهشگر افغان درگذشت

«قسیم اخگر»، پژوهشگر و منتقد افغان، عکس از روزنامه هشت صبح
«قسیم اخگر»، پژوهشگر و منتقد افغان، عکس از روزنامه هشت صبح
«قسیم اخگر»، پژوهشگر و منتقد افغان، عکس از روزنامه هشت صبح

«قسیم اخگر» منتقد افغان و سردبیر سابق روزنامه‌ی هشت صبح درگذشت. وی پس از یک دوره‌ بیماری طولانی و بر اثر عوارض ناشی از سکته‌ی مغزی در خانه‌اش در کابل درگذشت.

وی در نوجوانی و در زمان حمله‌ی شوروی به افغانستان، به دلیل مخالفت با نظام حاکم به زندان افتاد. در سال‌های پس از آن نیز همواره به دلیل عقاید اصلاح‌طلبانه و انتقاداتی که به حکومت داشت به عنوان یک منتقد سیاسی اجتماعی شناخته می‌شد.

قسیم اخگر تألیفات متعددی با مضمون سیاسی و اجتماعی و تاریخچه‌ی روشنفکری در افغانستان منتشر کرده که از جمله‌ی آنها می‌توان به « روش تحلیل سیاسی»، « مبانی ادیان و حقوق بشر»، «مقدمه‌ای بر تحولات سیاسی دوسده‌ی اخیر افغانستان»، «ستاره‌‏های بی‌دنباله، تا‌ریخچه‌ی جنبش روشنفکری افغانستان» را به چاپ رسانده است. اینها و چند رساله‌ی دیگر همگی به غیر از تألیفاتی هستند که به گفته‌ی خود وی، در ۳ دوره‌ی مختلف توسط حکومت یا نهادهای مخالف وی نابود شده‌اند.

وی به دلیل مخالفت با طالبان، مدتی را در پاکستان و ایران در تبعید خود خواسته گذراند و پس از سقوط طالبان به افغانستان بازگشت، جایی که به یکی از منتقدین جدی دولت «حامد کرزی» تبدیل شد.

اخگر که تا آغاز سال جاری شمسی، در سمت سردبیری روزنامه‌ی هشت صبح فعالیت می‌کرد. توجه او به مسائل مدنی و حقوق بشری محدود به نوشته‌هایش نبود و مدتی را نیز در کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به فعالیت پرداخت.

«شاه‌حسین مرتضوی» سردبیر روزنامه هشت صبح وی را روشنفکری معرفی نموده که در سخت ترین شرایط آزادی و دموکراسی صدای خود را بلند می‌‏کرده است.

اخگر همچنین از جمله برندگان جایزه‌ی مجتمع جامعۀ مدنی افغانستان در سال ۱۳۸۶ بود.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی