اتحادیه اروپا از اختصاص ۱۲۰ میلیون یورو کمک بشردوستانه جدید برای نوار غزه خبر داد. این تصمیم در پی اعلام آتشبس میان حماس و اسرائیل گرفته شده و بخشی از تلاشهای بینالمللی برای کاهش بحران انسانی در این منطقه است.
کمیسیون اروپا در بیانیهای اعلام کرد که با ارائه این بسته جدید، مجموع کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا به فلسطینیان از سال ۲۰۲۳ تاکنون به بیش از ۴۵۰ میلیون یورو رسیده است. علاوه بر این، اتحادیه اروپا بیش از ۳۸۰۰ تن کمک هوایی به مناطق فلسطینی ارسال کرده است.
اِوا هرنچیرُوا، سخنگوی اتحادیه اروپا، اظهار داشت: «امروز ما بستهای ۱۲۰ میلیون یورویی را برای کمک به مردم غزه و رسیدگی به بحران انسانی موجود تصویب کردیم.»
همچنین اورسولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «توافق آتشبس و آزادی گروگانهای اسرائیلی بارقهای از امید را ایجاد کرده است، اما وضعیت انسانی در غزه همچنان بحرانی است.»
مقامات اتحادیه اروپا خواستار دسترسی بدون محدودیت کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شده و بر اهمیت تداوم آتشبس تأکید کردند. اتحادیه اروپا همچنین با تأیید حمایت خود از راهحل دو کشوری، بر ضرورت مذاکرات سازنده میان طرفین برای دستیابی به صلح پایدار تأکید دارد.
نخست وزیر اسرائیل در روز پنجشنبه گفته است حماس بخشهایی از توافق آتشبس غزه را زیرپا گذاشته است تا امتیاز بگیرد، به همین دلیل رایگیری در کابینه اسرائیل به تعویق افتاده است. به گفته او تا زمانی که حماس تمام مفاد توافقنامه آتشبس در غزه را نپذیرد، کابینه دولت اسرائیل جلسهای برای تصویب توافق آتشبس برگزار نخواهد کرد.
جنگ غزه در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با حمله تروریستی حماس به اسرائیل آغاز شد. در این حمله حدود ۱۲۰۰ غیرنظامی در جنوب اسرائیل توسط شبهنظامیان حماس به قتل رسیدند و بیش از ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
در جریان جنگ، به گفته مقامات بهداشت غزه که تحت کنترل حماس هستند، حدود ۴۵,۰۰۰ فلسطینی کشته شدهاند. این آمار تفکیکی بین غیرنظامیان و نیروهای حماس ارائه نمیدهد. اسرائیل اعلام کرده است که حداقل نیمی از این افراد از نیروهای حماس بودهاند و بسیاری دیگر خانوادههای این نیروها بودهاند که به عنوان سپر انسانی استفاده میشدند. اسرائیل همچنین غزه را متهم کرده است که آمار مرگومیر را با افزودن نامهایی که به دلایل طبیعی فوت کردهاند، بزرگنمایی کرده است.