Search
Asset 2

نویسندگانی که داستان‌‏هایشان را از خواب‌ الهام ‌‏گرفتند

نویسندگانی که داستان‌‏هایشان را از خواب‌ الهام ‌‏گرفتند. (Wikimedia Commons)
نویسندگانی که داستان‌‏هایشان را از خواب‌ الهام ‌‏گرفتند. (Wikimedia Commons)

 

کیهان پر از رمز و رازاست و رازهای آن همواره دانش کنونی ما را به چالش می‌‏کشد. به‌‏نظر می‌‏رسد که ‌‏خواب و رویا ‌‏از دنیایی دیگر و از بخشی از وجود ما که به بعد مادی تعلق ندارد نشأت گرفته است.

برخی از نویسندگانی که داستان‌‏هایشان سر از پرده‌های سینما درآورده، ادعا می‌‏کنند که طرح داستان‌های خود را از رؤیاهایشان الهام گرفتند.

یکی از این موارد به «استفانی مایر»، نویسنده‌‏ی فیلم Twilight مربوط می‌‏شود.

«استفانی مایر»، نویسنده‌‏ی فیلم Ben Pruchnie/Getty Images -Twilight

 

مایر در تارنمای شخصی خود، درباره‌‏ی خوابی که در سال ۲۰۰۳ دیده بود، اینگونه می‌‏نویسد: «من در تاریخ۲ ژوئن از با پیامی واضح و روشن  از رؤیا بیدار شدم. در رؤیای من، دو نفر در حال گفت‌وگو در علف‌زاری در جنگل بودند. آن‌‏ها عاشق یکدیگر بودند و خون‌آشام به سختی می‌‏توانست جلوی خود را بگیرد تا در مقابل بوی مسحور کننده‌‏ی خون طرف مقابلش وی را نکشد.»

وی می‌‏گوید «بلا» و «ادوارد» -قهرمانان داستان- را از درون رؤیای خود بیرون کشیده است. زیرا در یک صحنه‌‏ی کوتاه در خواب دیده که یک خون‌آشام و یک دختر در جنگل یکدیگر را ملاقات می‌‏کنند و از عشق خود و مشقت‌‏های آن صحبت می‌‏کنند. وی اضافه کرد که بعد از دیدن این خواب در نهایت داستان تویلایت شکل گرفت.

«بلا» و «ادوارد» -قهرمانان داستان Magesomido via Compfight cc -Twilight

 

مورد بعدی «رابرت لوئیس استیونسون» نویسنده است که ادعا می‌‏کند در یک رؤیای واضح، صحنه‌‏های داستان معروف «مورد عجیب دکتر جکیل و آقای هاید» را دیده و براساس آن رؤیا داستان را نوشته است.

«رابرت لوئیس استیونسون» نویسنده داستان معروف «مورد عجیب دکتر جکیل و آقای هاید»

وی رؤیای خود را این‌‏گونه توصیف می‌‏کند: «من مدت‌‏ها برای نوشتن این داستان تلاش کردم و با فکر کردن به قالب و تمام اجزا، تلاش می‌‏کردم تا بتوانم دو شخصیت اصلی آن را در ذهنم تصور کنم.»

ذهن وی در شب نخستین بسیار درگیر شد، اما در شب دوم در خواب «هاید» را دید که به‌دنبال جرم و جنایت بود و بقیه‌‏ی داستان را در بیداری نوشت. وی همچنین در بخشی از کتابش نوشت: «من مجبورم این را بنویسم و همه چیز در اختیار من نیست.»

«مری شلی»، خالق داستان معروف «فرانکشتاین»

 

«مری شلی»، خالق داستان معروف «فرانکشتاین» نیز مورد سوم این پدیده است. این نویسنده می‌‏گوید که دو خواب دیده واز یکی از آنها برای نوشتن فرانکشتاین الهام گرفته و خواب دیگر نیز برای نگارش رمان معروف دیگرش به وی کمک کرده است.

او در مقدمه‌‏ی رمان خود آن‌ را این‌‏گونه توصیف کرد: «تخیلات و تصوراتی که مدام در طول نگارش رمان به ذهنم می‌‏آمدند، در واقع هدیه‌‏ای است که بسیار فراتر از مرزهای معمولی تخیلات می‌‏رود.»

داستان معروف «فرانکشتاین» (Wikimedia Commons)

 

او دیده بود که «دانش‌آموزی رنگ پریده در کنارچیزهایی که کنار هم قرار داده بود نشسته است. دانش آموز خالق جهان را مسخره می‌‏کرد و با دادن جرقه به چیزهای درهم، موجودی زشت را ایجاد می‌‏کند.»

«استفن کینگ» نیز اولین تجربه‌‏ی خود را در این‌‏باره بعد از حادثه‌‏ای که برایش پیش آمد دانست و گفت: «اولین ایده‌‏ی قوی پس‌ازیک حادثه برایم اتفاق افتاد. این رؤیا شامل چهار شخصیت در یک کلبه‌ی جنگلی و سایر اجزای داستان بود.»

وی که در سال ۱۹۹۹ با یک ماشین تصادف کرد و برای مدت‌‏ها در بیمارستان بستری بود، در مصاحبه‌ای با SFG8، گفت که او ایده‌‏ی رمان معروف «Dreamcatcher» را از رؤیاهای خود در آن زمان گرفته است. وی گفت که شخصیت‌های اصلی داستان و گفت‌وگوها و مکان‌ها را از رؤیاهایش الهام گرفته بود.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی