Search
Asset 2

لویه جرگه مشورتی با امضای پیمان امنیتی با آمریکا توافق کرده و خواستار امضای هر چه سریع‌‏تر این پیمان شده‌‏اند

اعضای لویه جرگه مشورتی با صدور قطعنامه‌‌‏ای شامل ۳۱ ماده با امضای پیمان امنیتی میان افغانستان و آمریکا موافقت کردند. (MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)
اعضای لویه جرگه مشورتی با صدور قطعنامه‌‌‏ای شامل ۳۱ ماده با امضای پیمان امنیتی میان افغانستان و آمریکا موافقت کردند. (MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)

اعضای این جرگه با صدور قطعنامه‌‏ای شامل ۳۱ ماده با امضای پیمان امنیتی میان افغانستان و آمریکا موافقت کردند. همچنین خواستار امضای این توافقنامه تا یک ماه آینده شدند.

حامد کرزی نیز سه شرط جدید برای امضای پیمان امنیتی با واشنگتن گذاشته است که شامل تأمین صلح تا یک ماه آینده، توقف عملیات‌ها در روستاها و برگزاری انتخاباتی شفاف و در صورت رفتن انتخابات به دور دوم، برگزاری دور دوم انتخابات تا دوهفته پس از انتخابات می‌‏شود.

همچنین رییس‌‏جمهور افغانستان ضمن تاکید بر صلح و آرامش در افغانستان بیان کرد: “سفیر امریکا در این جا نشسته است. اگر یک بار دیگر آن‌‏ها برای انجام عملیات به خانه‌‏های ما بروند، دیگر پیمان امنیتی نیست.”

پیش‌‏تر حامد کرزی بیان کرد که در صورت توافق لویه جرگه، امضای این پیمان پس از انتخابات ۲۰۱۴ صورت خواهد گرفت. این درحالی است که مقامات آمریکایی خواستار امضای پیمان در طی چند هفته آینده و پس از تصویب آن توسط شورای ملی شده‌‏اند.

رییس لویه جرگه و همچنین بسیاری از اعضای آن نیز خواستار امضای هر چه سریعتر پیمان توافقی با آمریکا هستند و تاخیر در امضای قرارداد را به نفع افغانستان نمی‌‏دانند.

صبغت الله مجددی، رییس لویه جرگه مشورتی می‌‏گوید که “واشنگتن تمامی خواست‌‏های کابل را پذیرفته و حامد کرزی حق ندارد که امضای این پیمان را به تاخیر بیاندازد.”

یکی از اعضای لویه جرگه بیان کرده است که “پس از انجام انتخابات، رییس جمهور آینده باید به برنامه‌‏های خودش رسیدگی کند. لویه جرگه مشورتی در زمان رییس جمهور کرزی برگزار شده است و باید این پیمان تا یک ماه دیگر امضا شود.”

هم اکنون ۶۶ هزار نفر از نیروهای امریکایی در افغانستان حضور دارند. قرار است این نیرو‌‏ها پس از واگذاری تمامی مسئولیت‌‏های امنیتی به نیروهای محلی، افغانستان را تا پایان سال ۲۰۱۴، ترک کنند.

اختلاف نظر در خصوص این پیمان همچنان در میان گروه‌‏های مختلف در افغانستان و کشور‌‏های همسایه وجود دارد.

برخی مخالفان امضای این پیمان، آن را بد‌‏ترین پیمانی می‌‏دانند که در تاریخ افغانستان وجود داشته و نارضایتی خود را از بر پا شدن پایگاه‌‏هاى نظامى آمریکایی، حضور درازمدت نظامیان، آزادى عمل آن‌‏ها در عملیات نظامى و استفاده از سلاح‌‏های دفاعى و تهاجمى و همچنین مصونیت قضایى اتباع آمریکا در خاک افغانستان اعلام کرده‌‏اند.

گروه طالبان نیز در حالی که برگزاری جرگه را در جهت تامین منافع آمریکا می‌‌‏داند، تایید توافقنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا از سوی لویه‌جرگه مشورتی را محکوم کرده و قطعنامه را فاقد ارزش خوانده است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی