Search
Asset 2

اگر به چین می‌‌‏روید، از خوردن این غذاها بپرهیزید

مرگ هزاران ماهی در دریاچه‌‌‏ی شِنزِن در استان گوانگدونگ در اواخر اکتبر ۲۰۱۳. به‌‌‏نظر می‌‌‏رسد مرگ آن‎ها به‎دلیل آلودگی ناشی‌‌‏از فاضلاب و پساب‌‌‏های صنعتی است. مسائل مربوط ‌‌‏به ایمنی مواد غذایی، مدت‌‌‏ها است که از نگرانی‌‌‏های چین بوده است.

مرگ هزاران ماهی در دریاچه‌‌‏ی شِنزِن در استان گوانگدونگ در اواخر اکتبر ۲۰۱۳. به‌‌‏نظر می‌‌‏رسد مرگ آن‎ها به‎دلیل آلودگی ناشی‌‌‏از فاضلاب و پساب‌‌‏های صنعتی است. مسائل مربوط ‌‌‏به ایمنی مواد غذایی، مدت‌‌‏ها است که از نگرانی‌‌‏های چین بوده است.

مسائل مربوط ‌‌‏به ایمنی مواد غذایی، مدت‌‌‏هاست که از نگرانی‌‌‏های چین بوده است اما بسیاری، از میزان جدی بودن و گستردگی آن بی‌‌‏خبرند.

یک دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی در پستی آن‎لاین، پرده از سمی بودن برخی مواد غذایی در چین برداشته است. او به‌‌‏ویژه، در مورد مواد غذایی‎ای که فوق‌‌‏العاده تازه و مغذی هستند، هشدار می‌‌‏دهد. به‌‌‏گفته‌‌‏ی وی، به‌‌‏طور‌‌‏کلی این مواد نسبت‌‌‏به بقیه سمی‌‌‏تر هستند.

بنابر گفته‌‌‏های وی، منبع این اطلاعات، کنفراس ارائه‌‌‏شده توسط یکی از اساتید دانشگاه بوده است.

لازم به توضیح است که اکثر این موارد ذکر شده، در ایران نیز ممکن است یافت شود.

شیر

اگر به شیر تازه و طبیعی دسترسی دارید، از خوردن شیر صنعتی خودداری کنید. از شیرهای فراوری‌‌‏شده در دمای فوق‌‌‏العاده بالا اجتناب کنید.  با‌‌‏اینکه حرارت بالا، باکتری‌‌‏های موجود در شیر را از‌‌‏بین می‌‌‏برد؛ اما موجب از‌‌‏بین رفتن مواد مغذی آن نیز شده و به‌‌‏جای آن مواد نگه‌‌‏دارنده به آن اضافه می‌‌‏شود.

مراقب مصرف ماست باشید. ماست اغلب حاوی مواد نامرغوب است. حتماً قبل از خرید ماست، برچسب آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید از پودر شیر یا شیر بازسازی‌‌‏شده تولید نشده باشد.

سبزیجات

در چین استفاده‌‌‏ی بیش‎از اندازه از آفت‎کش‌‌‏ها رایج است. تصور غلط رایج درباره‌‌‏ی آفت‎کش‎ها این است که به‌‌‏راحتی با آب شسته می‎شوند؛ اما شایع‌‌‏ترین نوع آفت‌‌‏کش که از فسفر است قابل‌‌‏حل در آب نیست. این ماده مانند روغن به برگ می‌‌‏چسبد و شستن آن با آب بسیار مشکل می‌‌‏باشد. به‌‌‏علاوه برخی از آفت‌‌‏کش‌‌‏ها برای ریشه‎ی گیاه استفاده شده و جذب گیاه می‌‌‏شود؛ در‌‌‏نتیجه به‌‌‏هیچ نحو با آب شسته نمی‌‌‏شود.

محصولات طبیعی را از منابع قابل اعتماد خریداری کنید (و یا از سبزیجات کاشته شده در خانه استفاده کنید).

ماهی

ماهی زنده از بازار نخرید؛ منجمد آن بهتر است. چینی‌‌‏ها، ماهی زنده را به منجمد ترجیح می‌‌‏دهند زیرا تصور می‌‌‏کنند ماهی زنده تازه‌‌‏تر و سالم‌‌‏تر از ماهی منجمد است. اما ماهی معمولاً پس‎از صید، تا ۸ ساعت زنده می‌‌‏ماند و مدت زمان زیادی صرف انتقال و عرضه‎ی آن در بازار می‎شود.

ماهی نمی‌‌‏تواند تا این میزان زنده بماند. در‌‌‏میان فروشندگان ماهی استفاده‌‌‏از مالاکیت سبز (MG) که نوعی رنگ صنعتی است، بسیار رایج است. اضافه کردن این ماده به مخازن آب نگه‌‌‏دارنده‌‌‏ی ماهی، به زنده ماندن آن برای مدت طولانی کمک می‌‌‏کند. با‎این‎که این ماده‎ی ارزان،  باکتری‎ها را از‌‌‏بین می‌‌‏برد اما سرطان‌‌‏زا نیز می‌‌‏باشد. بنابراین ماهی منجمد سالم‌‌‏تر است.

قورباغه و مارماهی

در چین، قورباغه و مارماهی بی‌‌‏بال، معمولاً خوراکی هستند؛ اما خوردن زیاد آن، کم‌‌‏کم بدن را مسموم می‌‌‏کند.

به‌‌‏دلیل استفاده‌‌‏ی بیش‎از‌‌‏حد از آفت‌‌‏کش‌‌‏ها و همچنین اشتهای زیاد قورباغه‌‌‏ها، مقادیر زیادی از مواد سمی و آفت‌‌‏کش در بدن قورباغه وارد می‎شود. مارماهی هم برای خوردن مناسب نیست زیرا گزارش شده که در پرورش مارماهی برای افزایش رشد آن از داروهای ضدبارداری استفاده می‌‌‏شود و این موضوع، قانون ناگفته‌‌‏ای در استاندارد صنعتی پرورش مارماهی است.

صدف

مراقب خوردن صدف باشید. رودخانه‎ها و دریاها بسیار آلوده هستند. فلزات سنگینی مثل جیوه، نیکل و کروم، مشکل عمده‎ی آلودگی به‎شمار می‎آیند. جانوران صدف‎دار از گیاهان و جانداران شناور در آب یا در گل‎ولای و شن که حاوی فلزات سنگین هستند، تغذیه می‎کنند.

همچنین انواع میکروارگانیسم‌‌‏های بیماری‎زا در داخل صدف وجود دارد. مشکلی که در‎هنگام تولید کنسرو صدف وجود دارد این است که برای از‎بین بردن این میکروارگانیسم‌‌‏ها، دما به‌‌‏اندازه‎ی کافی بالا نمی‎رود. حتی در رستوران، به‌‌‏دلیل سرخ کردن ملایم آن‎ها، احتمالاً مقدار زیادی باکتری به‎همراه فلزات سنگین وارد بدن می‎شود.

غذاهای دودی

از خوردن موادغذایی دودی مثل سوسیس بپرهیزید. در اغلب این غذاها از مواد رنگی صنعتی استفاده می‎شود تا ظاهر بهتری پیدا کنند. به‎علاوه در آن‎ها مقدار زیاد نیترات استفاده می‎شود.

غذاهای رستوران

در غذاهای دریایی سرو شده در رستوران از فرمالین برای بهتر کردن ظاهر و طعم آن‌‌‏ها استفاده می‌‌‏شود.

گوشت خوک آرام‎پز نیز غذای دیگری است که باید از خوردن آن در رستوران پرهیز کرد. ماده‎ی شیمیایی اتیل‌‌‏مالتول Ethylmaltol برای درخشانی رنگ قرمز تیره‌‌‏ی گوشت خوک و دادن طعم ویژه به آن در آن استفاده می‎شود.

پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت غیر بسته‌‌‏بندی نخرید زیرا این احتمال وجود دارد که فروشندگان، پیراشکی‌‌‏های تاریخ‌‌‏گذشته‌‌‏ی بسته‌‌‏بندی را از بسته‌‌‏ی آن خارج کرده و بفروشند.

غذاهای دست‌‌‏فروشان

در گذشته دست‌‌‏فروش‌‌‏ها برای غذاهای خوش‌‌‏مزه و ارزان خود طرفدار داشتند؛ اما فشار تورم باعث شده که دست‌‌‏فروشان به‌‌‏دنبال مواد ارزان‌‌‏تری مثل روغن تولید شده از فاضلاب باشند. روغن فاضلاب، روغنی بازیافتی است که از رستوران‌‌‏ها، لوله‌‌‏های فاضلاب، دستگاه‌‌‏های تله‌‌‏ی چربی (دستگاهی که در آشپزخانه روغن موجود در آب را قبل‌‌‏از ورود به سیستم فاضلاب از آن جدا می‌‌‏کند) و مواد زائد کشتارگاه‎ها گرفته می‎شود.

این روغن به میزان زیادی استفاده می‌‌‏شود و دارای زنجیره‌‌‏ی تولید مخصوص‌‌‏به خود است که در تولید آن، گروه‌‌‏های مختلفی اعم‌‌‏از حمل‌‌‏و‎نقل، خریدو‌‌‏فروش و تطمیع بخشهای نظارتی نقش دارند.

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.     

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی