Search
Asset 2

درخواست دوستان گائو جی‌شنگ برای آزادی وی

گائو جی‏شنگ، شخصی شناخته شده در سطح بین‌الملل، از آوریل ۲۰۱۰ ناپدید شده است. جیانگ تیان‌یونگ، تانگ جی‌تیان، و شیه یان‌یی، که از وکلای حقوق بشردر پکن هستند، ضمن محکوم کردن مسئولین حقوق بشر در حزب کمونیست چین از مقامات پکن آزادی گائو را خواستار شدند. ( ورنا یو/ گِتی ایمیجِز)
گائو جی‏شنگ، شخصی شناخته شده در سطح بین‌الملل، از آوریل ۲۰۱۰ ناپدید شده است. جیانگ تیان‌یونگ، تانگ جی‌تیان، و شیه یان‌یی، که از وکلای حقوق بشردر پکن هستند، ضمن محکوم کردن مسئولین حقوق بشر در حزب کمونیست چین از مقامات پکن آزادی گائو را خواستار شدند. ( ورنا یو/ گِتی ایمیجِز)

همزمان با سفر هو جین‏تائو به ایالات متحده که درباره ی آن سخن بسیار گفته شده است دوستان  گائو خواستار آزادی وی شدند.

گائو که شخصیتی معروف در سطح بین‌المللی است، از آوریل ۲۰۱۰ ناپدید شده است. جیانگ تیان‌ یونگ، تانگ جی‌تیان، و شیه یان‌یی، که از وکلای حقوق بشردر پکن هستند، ضمن محکوم کردن مسئولین حقوق بشر در حزب کمونیست چین از مقامات پکن آزادی گائو را خواستار شدند.

داستان گائو جی‌شنگ پس از گذشت هشت ماه از ناپدید شدن وی در روز ۱۰ ژوئن توسط آسوشیتد پرس که پیش از آن گزارشی از آزار و شکنجه ی گائو بعد از ربوده شدنش در سال ۲۰۰۹ تهیه کرده بود، توجه عموم را به خود جلب کرد.

در آوریل ۲۰۱۰ گائو به مدت خیلی کوتاه آزاد شد و اجازه پیدا کرد تا در مصاحبه‌ای شرکت کرده و به مطبوعات ‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‏درباره ممنوعییت چاپ مقالاتش بگوید تا زمانیکه برای مدت کوتاهی به خارج ازچین رفت و یا ناپدید شد.

جیانگ تیان ‌یونگ، یکی دیگر از وکلای مشهور حقوق مدنی پکن، اظهار داشت که فقدان اخبار کافی درباره ناپدید ‌شدن گائو واقعا ناراحت کننده است. ” اکنون آنچه مارا نگران می ‌کند این است که گائو جی‌شنگ کجاست، آیا زنده است یا مرده، بی‌نهایت نگران هستیم.”

وی براین تصور است که گزارش آسوشیتد پرس حاکی از آن است که وی در وضعیت خطرناکی بسر می‌برد، و یا امکان دارد مسائل حتی بدتری برایش پیش آمده باشد.

تانگ جی ‌تیان معتقد است که حتی اگر وی در حبس تعلیقی بسر می ‌برد، حقوق بنیادین وی نباید نقض شود. تانگ اظهار داشت که آزار و شکنجه وی، نه تنها به وی‌ خانواده و دوستانش آسیب می‌‌‌‌‌‌‏ رساند و شهرت چین را لکه ‌دار می‌کند، بلکه عهدنامه بین‌المللی حقوق بشر را نیز نقض می ‌کند.

جیانگ می گوید از آنجا که چین در توافقنامه‏ی علیه آزار و شکنجه شرکت کرده و آشکارا  اعلان می‌ دارد که در این زمینه ملتی مسئول دارد، بنابراین نباید خودش از قوانین سرپیچی کند.

شیه یان‌یی نیز بر این عقیده است و راهکارهایی قانونی در خصوص حقوق بشر نشان داده است. این راهکارها برای وکلای امروزی حقوق در چین که اغلب برای جلوگیری از خشونت افسران در مسیر خود باید مستقیمأ به چنین قوانینی استناد کنند، بسیار مهم است.

شیه یان‌یی همچنین بیان کرد  کسانیکه که در آزار و شکنجه گائو دست دارند باید به این عمل‌شان خاتمه داده و او را آزاد کنند.

تانگ اظهار می‌دارد که افراد زیادی درباره وضعیت گائو صحبت کرده و از سازمانهای وابسته و بخشهای دولتی خواستارند که آخرین اخبار دراین مورد را در معرض عموم قرار دهند. جامعه بین‌المللی، سازمان ملل، و سازمانهای غیردولتی باید  بطور علنی پیگیر این  موضوع باشند.

جیانگ اظهار داشت که ” حالا که هو جین تائو به عنوان رئیس حکومت قصد سفر به ایالات متحده را دارد ، جامعه بین‌المللی باید به سختی کارکند تا صدای خود را به گوش جهانیان برساند.”

گائو جی‏شنگ سالهای بسیار زیادی از حقوق گروههای محروم و ضعیف بطور رایگان دفاع ‌کرده است. وی پس از نوشتن نامه‌ای به رهبران حزب کمونیست چین در باره آزار و شکنجه تمرین ‌کنندگان فالون گونگ، تحت تعقیب و پیگرد قانونی قرار گرفت. در دسامبر سال ۲۰۰۶، وی را به جرم “تحریک و خرابکاری علیه قدرت دولت” به سه سال زندان محکوم کردند. محکومیت وی به تعویق افتاد، اما خود و خانواده‌اش از آن به بعد تحت تعقیب قرار گرفته و یا ربوده می‌ شدند.

در سال ۲۰۰۹، نوشته‌های گائو با عنوان ” شب سیاه، نقاب سیاه، آدم‌‌‌‌‌‌‏ربایی مافیای سیاه” بصورت آن‌لاین به چاپ رسید، که شرح مفصلی از آزار و شکنجه وی در سال ۲۰۰۷ را دراختیار قرار می‌ داد. وی شرح داد که در زمان بازداشت مورد آزار و شکنجه‌‌‌‌‌‌‏هایی از قبیل، هفته‌‌‌‌‌‌‏ها کتک‌‌‌‌‌‌‏ خوردن، گرسنگی ‌‌‌‌‌‌‏کشیدن، و وارد کردن شوک الکتریکی و خلال‌‌‌‌‌‌‏ دندان به اندام تناسلی قرار می گرفت.

گائو جی‏شنگ در چهارم فوریه ۲۰۰۹، برای بار دوم ربوده شد. در ماه مارس ۲۰۱۰ درحوالی کوه ووتای دیده‌‌‌‌‌‌‏ شد، و توانست مصاحبه ‌‌‌‌‌‌‏ای با آسوشیتدپرس انجام دهد، اما دوباره در اواسط آوریل ناپدید شد.

 همسرش، جنگ هی، در ژوئن ۲۰۰۹ به همراه دو فرزندش از چین فرار کرد.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی