سخنگوی دولت آلمان در ۲۳ مه گفت که اگر دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل را صادر کند، آلمان «البته» که این دو مقام را بازداشت خواهد کرد.
اوایل این هفته، کریم خان، دادستان دیوان کیفری بینالمللی، نتانیاهو، گالانت و سه رهبر حماس، یحیی سنوار، محمد ضیف و اسماعیل هنیه را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه و اسرائیل متهم کرد. درگیری بین حماس و اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
استفن هبستریت، سخنگوی اولاف شولز، صدراعظم آلمان، در ۲۳ مه، در پاسخ به پرسش خبرنگاران که آیا دولت آلمان حکم دادگاه بین المللی کیفری را برای دستگیری نتانیاهو و گالانت اجرا خواهد کرد، پاسخ مثبت داد.
او گفت: «بله، ما به قانون پایبند هستیم… این یک سوال فرضی است، بنابراین من یک قدم به عقب برمیگردم و میگویم: در اصل، ما حامی دیوان کیفری بینالمللی هستیم و همینطور خواهد ماند.»
اما او اشاره کرد که دولت آلمان معتقد است که حکم دادگاه بینالمللی کیفری مشکلساز به نظر میرسد و معتقد است که رهبران اسرائیل و حماس نباید «معادل» هم دیده شوند.
پس از اظهارات آقای هبستریت در ۲۳ مه، آوی هیمن، سخنگوی دولت اسرائیل، در مصاحبه با فاکس نیوز از دولت آلمان انتقاد کرد.
او گفت: «به اندازه کافی سن و سال دارم که بهیاد آورم رهبر آلمان چند روز پس از ۷ اکتبر به اینجا آمد و گفت حماس نازیهای جدید است… آنها به دنبال نسل کشی علیه یهودیان هستند. بسیاری در جهان نیاز دارند که قطبنمای اخلاقی خود را بررسی کنند و در سمت درست تاریخ قرار گیرند.»
اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ نیز اخیرا گفته است که اگر دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت را صادر کند، کشورش در صورت امکان نتانیاهو و گالانت را بازداشت خواهد کرد.
او به تلویزیون ۲ نروژ گفت: «در این صورت اگر آنها یا یکی از رهبران حماس به نروژ وارد شوند، طبق قوانین بینالمللی، موظف هستیم که آنها را دستگیر کنیم. این اصل برای همه کشورهای اروپایی به جز ترکیه صدق میکند.»