Search
Asset 2

جستجوی گنج «جغد طلایی» در فرانسه پس از ۳۱ سال به پایان رسید

تلاش برای یافتن جغد طلایی ۱۰ کیلوگرمی با روکش الماس سرانجام در ۳ اکتبر با کشف جغد برنزی مدفون به پایان رسید؛ مجسمه ای که داوطلبان برای دریافت جغد طلایی اصلی به آن نیاز داشتند.
(Ondrej Prosicky/Shutterstock)

به نظر می‌رسد که یکی از قدیمی‌ترین عملیات جستجوی گنج در جهان متعاقب تلاش هزاران داوطلب طی ۳۱ سال سرانجام پایان گرفته است.

تلاش برای یافتن جغد طلایی ۱۰ کیلوگرمی با روکش الماس سرانجام در ۳ اکتبر با کشف جغد برنزی مدفون به پایان رسید؛ مجسمه‌ای که داوطلبان برای دریافت جغد طلایی اصلی به آن نیاز داشتند.

براساس کتاب فرانسوی «در جستجوی جغد طلایی»  نوشته رژیس هوزر، که با نام مستعار مکس والنتین شناخته می‌شود، و تصویرسازی‌های میشل بکر، جستجوی گنج مستلزم آن بود که داوطلبان ۱۱ معما از ۱۲ معمای کتاب را حل کنند.

آخرین مرحله این بود که از معمای دوازدهم برای کشف مکان دقیق ماکت جغد استفاده کنند.

جام مقدس این ماجراجویی یک جغد طلایی وزین است که از طلا، روکش نقره و الماس ۱۸ قیراطی ساخته شده است. ارزش این پرنده طلایی در حال حاضر ۱۵۰ هزار یورو برآورد می‌شود.

این مجسمه توسط بکر طراحی و به دست یک زرگر ساخته شده است. برای محفوظ نگه‌داشتن این مجسمه ارزشمند یک ماکت برنزی را در زمان انتشار کتاب به‌جای جغد اصلی در مکانی سرّی دفن کردند.

این ماجراجویی توجه صدهاهزار نفر را در فرانسه و دیگر کشورها به خود جلب کرد.

بکر اوایل روز پنج‌شنبه در پیامی در سرور آنلاین این ماجراجویی در دیسکورد به داوطلبان خبر داد که جایزه بزرگ کشف شده است.

در این پیام آمده بود: «برنده بالقوه در حال اعتبارسنجی است. برنده دیگری پذیرفته نمی‌شود. اطلاعات تکمیلی در اولین فرصت منتشر خواهد شد.»

او در پیام بعدی خود گفت: «دست از اکتشاف بردارید! تأیید می‌کنیم که جغد طلایی شب گذشته هم‌زمان با آپلود پاسخ معما در سامانه اعتبارسنجی آنلاین پیدا شده است. بنابراین، رفتن به مکانی که فکر می‌کنید جغد در آن پنهان شده بی‌فایده است.»

اکنون پیامی در وبسایت جغد طلایی منتشر شده که می‌گوید «جغد طلایی در ۳ اکتبر ۲۰۲۴ پیدا شد.»

نام کاشف جغد هنوز اعلام نشده است. او برای دریافت جایزه رسمی باید ماکت جغد و پاسخ تمام ۱۱ معمای حل‌شده کتاب را ارائه کند. معمای دوازدهم، براساس معماهای دیگر، محل دقیق جغد مدفون را آشکار می‌کند.

براساس قوانین این ماجراجویی، برنده می‌تواند ماکت را با مجسمه اصلی بکر معاوضه کند.

جستجوی این جغد به نمایشی هیجان‌انگیز شباهت دارد و گفتنی است که پیدا کردن آن به از دست دادن شغل‌ها، طلاق‌ها و حتی بیماری‌های روانی منجر شده است. ماجراهایی نیز برای طراحان ماجراجویی پدید آمد.

پس از مرگ هوزر در سال ۲۰۰۹ در سن ۶۲ سالگی، بکر نظارت بر این ماجراجویی را آغاز کرد و پاسخ معماهای خود را در پاکتی مهر‌و‌موم‌شده در اختیار وارثان خود گذاشت. تصویرساز برای دانستن مکان دقیق جایزه از خانواده هوزر شکایت کرد.

بکر در سال ۲۰۱۴ سعی کرد جغد طلایی را در حراجی دروت بفروشد، اما با خشم افراد «جغدیاب» مواجه شد که او را دادگاهی کردند تا جلوی فروش جغد را بگیرند.

بکر در سال‌های اخیر سرنخ‌های بیشتری ارائه کرد که همگی به مکان ماکت اشاره داشتند.

اولین کتاب گنج‌یابی احتمالاً «بالماسکه» بوده که در سال ۱۹۷۹ به چاپ رسیده است. کتاب مصور و مجلل کیت ویلیامز حاوی معماهایی بود که جستجوگران را به سمت کشف یک خرگوش طلایی سوق می‌داد.

شکار جغد طلایی از نظر قدمت بعد از «راز» بایرون پرایس قرار می‌گیرد که گمان می‌رود طولانی‌مدت‌ترین جستجوی گنج جهان باشد.

این کتاب که در سال ۱۹۸۲ منتشر شد، شامل جستجوی ۱۲ جعبه گنج است که در نقاطی سرّی در آمریکا و کانادا دفن شده‌اند.

تا سال ۲۰۲۴، تنها سه جعبه در شیکاگو، کلیولند و بوستون کشف شدند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی