مدیر کل میراث فرهنگی استان لرستان: با آبگیری مجدد سد سیمره این محوطه غرق خواهد شد.
با آبگیری سد سیمره تمدن قلعه گوری زیر آب میرود. تمدنی خلاقانه وهنرمندانه که قدمتی چند هزارساله دارد.
محوطه باستانی قلعه گوری زیر سد سیمره در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کوهدشت قرار گرفته و یکبار در جریان اولین آبگیری سد، بخشی از آن از دست رفت. این بار با آبگیری مجدد سد سیمره این گنجینه برای همیشه زیر آب محو خواهدشد.
به گزارش مهر، به دنبال ارائه نتایج فصل نخست کاوشهای نجاتبخشی محوطه قلعه گوری کوهدشت، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان خواستار مساعدت مسئولان برای ادامه مطالعات و کاوشهای این محوطه باستانی تا قبل از آبگیری مجدد این سد شد.
سید قاسم قربانی همچنین از مسئولین میراث فرهنگی کشور در خواست کرد تا قبل از آبگیری مجدد سد، آثار مهم این حوزه که در معرض تهدید جدی هستند مورد مطالعه و کاوش قرار گیرند.
عطا حسنپورسرپرست کاوش محوطه باستانی سیمره دررابطه با آخرین کاوشها در محوطه باستانی «برزقباله» در محدوده دریاچه سد سیمره بیان کرد: “شاید کشف کوشک و شهر ساسانی در منطقه سیمره یکی از مهم ترین اخباری بود که امسال در حوزه کاوشهای باستانشناسی سر زبانها افتاد؛ هر چند که این خبر نیز نتوانست تسلایی بر از دست رفتن بخش عمدهای از آثار کشف شده در دریاچه سد سیمره باشد.”
وی با اشاره به وسعت ۱۵ هکتاری این منطقه یادآور میشود: “با توجه به این وسعت ما حدس میزنیم که این منطقه در زمان ساسانی یک شهر کوچک و یا شهرک بوده که در لوای حکومت ساسانی قرار داشته است.”
این باستانشناس در ادامه گفت: “متاسفانه چون بخش عمدهای از این محوطه باستانی متشکل از سازههای گچی بوده که گچ نیز در مقابل آب آسیبپذیر است، در جریان آبگیری سد سیمره عمده محوطه باستانی «برزقباله» از بین رفته است.”
اخیرا گچبریها وسفالهای مزین شده به نقشهای حیوانی وانسانی و دو کتیبه به خط پهلوی ساسانی که برروی کاسه سفالی نوشته شده و معروف به استروکا است، در بقایای باستانی محور قلعه گوری که قدمتش به دوره ساسانی برمیگردد کشف شدهاست.
اپک تایمز در ۳۵ کشور وبه۲۱ زبان منتشر شده است.