Search
Asset 2

اقتصاد‌دان برجسته‌ی ایرانی، نامزد جایزه‌ی نوبل

پروفسور "هاشم پسران" (Screenshot-Youtube)
پروفسور "هاشم پسران" (Screenshot-Youtube)

موسسه‌ی “تامسون رویترز”، نام پروفسور “هاشم پسران” اقتصاددان ایرانی را در میان لیست برندگان احتمالی جایزه‌ی نوبل قرار داد.

این موسسه که هرساله، برندگان احتمالی جایزه‌ی نوبل را در رشته‌های گوناگون پیش‌بینی می‌کند، در پیش‌بینی سال ۲۰۱۳ خود، “هاشم پسران” را در کنار هفت اقتصاددان مطرح دنیا، به عنوان یکی از برندگان احتمالی جایزه‌ی نوبل اقتصاد معرفی کرد.

“هاشم پسران” استاد اقتصاد بازنشسته‌ی دانشگاه کمبریج است و ریاست کرسی اقتصاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی را نیز بر عهده دارد.

وی که در سال ۱۳۲۵ در شهر شیراز متولد شده است، پس از طی دوره‌ی دبیرستان در سال ۱۳۴۳، موفق شد با دریافت بورسیه‌ی بانک مرکزی ایران، وارد دانشگاه “سالفورد” در منچستر‌ِ انگلستان شود و بعد از دریافت لیسانس حسابداری، به تحصیلات خود ادامه داد تا اینکه در سال ۱۳۵۱ با مدرک دکتری از دانشگاه کمبریج فارغ‌التحصیل شد.

وی پس از بازگشت به ایران مدتی عهده‌دار مقام مشاور بانک مرکزی بود و پس از آن نیز به عنوان رئیس مرکز تحقیقات این نهاد به فعالیت خود ادامه داد.

پروفسور پسران فعالیت‌های آکادمیک بسیاری را در سابقه‌ی خود دارد، از جمله‌ی آنها می‌توان به تدریس در دانشگاه‌های “کالیفرنیا”، “هاروارد”، “پنسیلوانیا” و “کمبریج” اشاره کرد. او همچنین دارای مدرک دکتری افتخاری از چندین دانشگاه معتبر جهان در رشته‌ی اقتصاد است.

اما از دیدگاه موسسه‌ی “تامسون رویترز”، آنچه که “پسران” را شایسته‌ی دریافت نوبل اقتصاد می‌کند، مقالات تألیفی وی است. این موسسه برای پیش‌بینی نام افراد شایسته‌ی دریافت جایزه‌ی نوبل، به تعداد دفعات ارجاع به مقالات تاًلیفی آنها استناد می‌کند. به این ترتیب که هرچقدر تعداد ارجاع‌ها به یک مقاله از یک شخص بیش‌تر باشد، میزان اثرگذاری آن مقاله در حوزه‌ی مربوطه بیش‌تر است.

طبق آمار این موسسه، یکی از مقاله‌های پروفسور “پسران” در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی “اکونومیک” منتشر کرد، ۱۲۵۰ ارجاع داشته ‌است.

پروفسور “پسران” یکی از افراد صاحب‌نظر در زمینه‌ی اقتصاد ایران است و پیشنهاد‌های جامعی در زمینه‌ی عبور ایران از شرایط سخت اقتصادی مطرح کرده‌است.

وی همچنین هرساله با همراهی جمعی از اقتصاددانان ایرانی، “کنفرانس اقتصاد ایران” را دائر می‌کنند که در آن به بررسی تخصصی مسائل اقتصاد ایران می‌پردازند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی