Search
Asset 2

دانش‌آموزان و عوارض کوله پشتی‌های غیراستاندارد

حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزانی كه از كوله غيراستاندارد استفاده می‌كنند، به دردهای كمری مبتلا می‌شوند و ممكن است در سال‌های بعد دچار دردهای مزمن كمر و گردن شوند. (FLORIN/AFP/Getty Images)
حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزانی که از کوله غیراستاندارد استفاده می‌کنند، به دردهای کمری مبتلا می‌شوند و ممکن است در سال‌های بعد دچار دردهای مزمن کمر و گردن شوند. (FLORIN/AFP/Getty Images)

کیف، کفش، روپوش مدرسه، لوازم‌‌‌‌‏التحریر و تهیه خیلی لوازم دیگر، این روزها دغدغه‌‌‌‌‏ بچه‌‌‌‌‏ها و بسیاری از پدر و مادر‌‌‌‌‏ها است.

اول مهرماه در راه است، با تب و تاب فراوانش، با ماجراها و هیجان‌‌‌‌‏های خاص خود. آغاز سال تحصیلی تازه، نوید بخش بی‌‌‌‌‏شمار دانش‌‌‌‌‏آموزانی است که با هزاران امید و آرزو راهی مدرسه می‌‌‌‌‏شوند.

با نزدیک شدن به شروع سال تحصیلی جدید، خانواده‌‌‌‌‏ها سخت سرگرم آماده‌‌‌‌‏سازی اسباب و وسایل تحصیل فرزندانشان هستند، تا با فراغ بال و خیالی آسوده بر سر کلاس‌‌‌‌‏های درس حاضر شوند.

اما در میان این تکاپوها، گاهی هنگام خرید لوازم مورد نیاز، سلامت و ایمنی دانش‌‌‌‌‏آموزان مورد غفلت واقع می‌‌‌‌‏شود. به‌‌‌‌‏عنوان مثال استفاده از کیف و کفش‌‌‌‌‏های نامناسب و غیراستاندارد می‌‌‌‌‏تواند عوارض و لطمات جبران ناپذیری برای سلامت جسمی دانش‌‌‌‌‏آموزان به‌‌‌‌‏همراه داشته باشد.

به گفته مدیر کل مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزانی که از کوله غیراستاندارد استفاده می‌کنند، به دردهای کمری مبتلا می‌شوند و ممکن است در سال‌های بعد دچار دردهای مزمن کمر و گردن شوند.

 به گزارش پایگاه خبری وب‌دا، دکتر علی سنگی در نشست خبری که به مناسبت بازگشایی مدارس برگزار شد، ضمن اظهار این مطلب با بیان این‌‌‌‌‏که در این ایام تهیه اقلامی همچون نوشت‌افزار و کیف و کفش برای دانش‌آموزان جزو اولویت‌‌‌‌‏های خانواده‌هاست، افزود: “لازم است کیف و کفش استاندارد برای دانش‌آموزان تهیه شود.”

 وی همچنین توصیه کرد: “کوله‌پشتی‌ها باید عمدتا چرمی یا برزنتی باشند تا زود شکل خود را از دست ندهند. اندازه کوله‌پشتی باید با جثه دانش‌آموز در تناسب باشد. در حالت طبیعی کوله‌پشتی باید پس از آویزان کردن حدود سه سانتی‌متر بالاتر از ناحیه کمری قرار گیرد. تسمه‌های کوله‌پشتی نباید نازک باشد. این تسمه‌ها باید متقارن با یکدیگر باشند. کوله‌پشتی و محتویات آن باید کمترین فشار را روی ناحیه کمر داشته باشند و از خرید کوله‌پشتی‌های ضخیم و سنگین باید خودداری شود.”

 دکتر سنگی درباره خرید کفش برای دانش‌آموزان ضمن تأکید بر عدم خرید کفش‌‌‌‌‏های بزرگ‌‌‌‌‏تر از پا برای آنان، بیان کرد: “کفش دانش‌آموزان باید حداقل ۲ سانتی‌‌‌‌‏متر پاشنه داشته باشد و لژ مربوطه باید تا نوک انگشتان پا کشیده شود.”

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: ” کفش دانش‌آموزان به ویژه سنین ابتدایی باید سبک باشد و از خرید کفش‌‌‌‌‏های تخت خودداری شود. شایع‌‌‌‌‏ترین و مهم‌‌‌‌‏ترین بیماری در مقطع مدرسه، اسکولیوز (کج شدن یک‌‌‌‌‏طرفه کمر) است که در دخترها شایع‌ است. البته این بیماری علائم مشخصی ندارد و شاید با دردهای خفیف بروز کند. در صورت بی‌توجهی به این موضوع در آینده به درد‌‌‌‌‏های شدید تبدیل خواهد شد.”

 بی‌‌‌‌‏شک توجه والدین به توصیه‌‌‌‌‏های پزشکان و متخصصان در امر بهداشت و ایمنی دانش آموزان، می‌‌‌‌‏تواند در سلامت جسمی و روحی فرزندان و به تبع آن در بهبود کیفیت تحصیلی آنان موثر و مفید باشد.

اپک‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی