شرکت هنس و موریتز (H&M) برنامهریزی کرده است که تا سال ۲۰۱۸ میلادی به تمام کارگرانش در کارخانجات نساجی، دستمزدی در حد استاندارد زندگی پرداخت کند.
این شرکت معروف لباس سوئدی که فروشگاههایش در بیش از ۴۰ کشور جهان مستقر شدهاند، پس از “اسای” که شرکت مادر علامت تجاری “زارا” است، دومین خرده فروش بزرگ لباس محسوب میشود.
اچ.اند.ام بر روی وبسایت خود نوشته است: “فکر میکنیم که برنامههای افزایش دستمزد در برخی کشورها به داراز کشیده است. تصمیم گرفتیم خودمان قدم برداریم و کل صنعت را نیز در این زمینه تشویق کنیم که همین کار را انجام دهند.”
این شرکت میگوید که پرداخت دستمزد عادلانه و مناسب برای زندگی کارگران تاثیر منفی بر روی قیمتهای محصولاتش نخواهد داشت.
این حرکت ۸۵۰ هزار کارگر نساجی که بیشتر آنها در آسیا هستند را در بر میگیرد.
اچ.اند.ام قصد دارد کار را با کشور بنگلادش آغاز کند و به تدریج تا سال ۲۰۱۸ تمام کارگرانش در ۷۵۰ کارخانه در سراسر دنیا دستمزد در حد استاندارد زندگی دریافت کنند.
اچ.اند.ام میگوید که بیش از ۹۰ درصد از کارگران نساجی در بنگلادش حداقل دستمزد را دریافت میکنند که زندگی با این حقوق بسیار سخت است.
اوایل امسال یک کارخانه پارچهبافی در بنگلادش ریزش کرد و ۱۱۳۰ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند. به دنبال این حادثه مردم دست به تظاهرات زدند که مالکان کارخانه با افزایش حقوق کارگران موافقت کردند.
بنگلادش در حال افزایش حقوق کارگران از ۳۸ دلار در ماه به ۶۷ دلار است. با این حال هنوز هم این حقوق برای گذران زندگی کافی نیست. بنا بر گزارشات دریافت حداقل ۳۲۰ دلار در ماه برای یک خانواده بنگلادشی مناسب است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.