حسین علیزاده: مسئولین باید کسانی باشند که هنگام صحبت کردن نام موسیقی را از زبانشان ندزدند.
عصر روز چهارشنبه ۵ تیرماه مراسم نکوداشت استاد “حسین دهلوی” آهنگساز و استاد برجسته موسیقی ایران در خانه هنرمندان برگزار شد.
این مراسم که با حضور مسئولین خانه موسیقی، جمعی از هنرمندان و نیز علاقمندان در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان برپا شد، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، دکتر محمد سریر، رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی، حمیدرضا اردلان، معاون هنری خانه هنرمندان و حسین علیزاده، دبیر و سخنگوی شورای عالی خانه موسیقی به سخنرانی پرداختند.
دکتر محمد سریر، طی سخنانی بیان کرد: “استاد دهلوی شخصیتی با ابعاد مختلف است که در جامعه ما شاخص بوده و تاثیرات بلند مدتی بر جای گذاشته است. زمینههای متعددی را در موسیقی کشور پایهگذاری کردند که انعکاس آن در نسلهای آینده هم بازتابی خواهد داشت.”
در این مراسم، استاد حسین علیزاده، دبیر و سخنگوی شورای عالی خانه موسیقی مراسم ضمن قدردانی از کوششهای استاد دهلوی در عرصه موسیقی و نیز گلایه از بیمهری مسئولان نسبت به مقوله موسیقی اظهار داشت: “در این بیش از سه دهه پس از انقلاب مردم از قبل خیلی بیشتر موسیقی را درک میکنند ولی چیزی که میتواند در تاریخ نابخشودنی باشد این است که، درست در دوران شکوفایی هنرمندان بزرگ به آنها توجه نمی شود.”
وی افزود: “اگر هر کسی مسئولیتی برعهده میگیرد و اگر قرار است وزارتخانهای به نام ارشاد داشته باشیم، قطعا باید کسانی آنجا باشد، که موقع صحبت کردن نام موسیقی را از زبانشان ندزدند.”
نوازنده پیشکسوت تار و سه تار کشورمان در ادامه بیان کرد: ” وی نباید هنر را با ورزش و وزنه بارداری و فوتبال قاطی کند. هیچ مسئولی به خودش جسارت نمی دهد که نام موسیقی را بیاورد و ما در این دوران زندگی کرده ایم، نسل هم ما بخشی از افسردگی است.قطعا اگر مسئولی روی کار بیاید باید تاریخی که گذشت را مرور کند، دلجویی کلمه کمی است، باید از جامعه موسیقی عذرخواهی کند.”
در ادامهی این مراسم، سوسن اصلانی (دهلوی) به اجرای قطعاتی از سنتور پرداخت و سپس یک فیلم درباره حسین دهلوی از ساختههای حمیدرضا اردلان برای حضار به نمایش درآمد.
در پایان لوح تقدیر و تندیس خانه موسیقی ایران به استاد حسین دهلوی اهدا شد.
استاد “حسین دهلوی” آهنگساز، رهبر ارکستر وهنرمند توانای عرصه موسیقی در سال ۱۳۰۶ خورشیدی در تهران متولد شد. وی موسیقی را از کودکی نزد پدر آغاز و پس از آن نوازندگی موسیقی ایرانی را در مکتب استاد ابوالحسن صبا و نیز “هارمونی” و “کنترپوان” را نزد حسین ناصحی فرا گرفت.
استاد دهلوی پس از پایان تحصیلات آهنگسازی مدتی عهدهدار ریاست هنرستان موسیقی ملی و نیز رهبری ارکستر شماره یک هنرهای زیبای کشور (ارکستر صبا) بود.
“دئوی سنتور در سهگاه”، “سبکبال در شور” برای ارکستر، ” شورآفرین در ابوعطا” برای ارکستر، “سوئیت بیژن و منیژه” (براساس اشعار فردوسی برای ارکستر زهی) و تدوین و تألیف کتاب “تلفیق شعر وموسیقی” از آثار استاد دهلویست.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.