Search
Asset 2

همه‌‏چیز درباره‌‏ی جوان‌‏ترین میلیاردر آفریقایی

آشيش‌‏تاكار، جوان‌‏ترين ميلياردر آفريقايي، سان‌‏فرانسیسکو ۱۸‌‏مي. ديدگاه‌‏هاي منحصر‌‏به‌‏فرد تجاري او موفقيت‌‏هاي بسياري را براي وی در‌‏پي‌‏داشته‌‏است. ( جاسپر تاكارت، اپك‌‏تايمز)

زندگی منحصر‌‏به‌‏فرد آشیش تاکار و راه و روش تجارت او

آشیش‌‏تاکار، جوان‌‏ترین میلیاردر آفریقایی، سان‌‏فرانسیسکو ۱۸‌‏می. دیدگاه‌‏های منحصر‌‏به‌‏فرد تجاری او موفقیت‌‏های بسیاری را برای وی در‌‏پی‌‏داشته‌‏است. ( جاسپر فاکرت، اپک‌‏تایمز)

 

سان‌‏فرانسیسکو- آشیش‌‏تاکار در سن ۳۱ سالگی از یک پناهنده‌‏ی جنگی فقیر تبدیل به رئیس ثروتمند یک شرکت چند ملیتی آفریقایی ‌‏شده‌‏است. ثروت او به‌‏اندازه‌‏ای است که وی به‌‏عنوان جوان‌‏ترین میلیاردر آفریقایی شناخته‌‏می‌‏شود؛ اما  دیدگاه‌‏های خاص خود را درباره‌‏ی راه‌‏وروش تجارت خود دارد.

اصلیت والدین او هندی است، آن‌‏ها در سال ۱۹۷۲ به دستور رئیس جمهور وقت، ایدی‌‏امین، مجبور به ترک اوگاندا شدند. درآن‌‏زمان تمامی ‌‏آسیایی‌‏تبارها به دستور او از این کشور اخراج شدند. خانواده‌‏اش به بریتانیا پناهنده‌‏شدند و تاکار در همان‌‏جا به‌‏دنیا‌‏آمد. زمانیکه ۱۲‌‏ساله شد‌‏، خانواده‌‏اش تصمیم به فروش کسب‌‏وکار خود و مهاجرت به روآندا گرفتند.

اما زندگی آرام آن‌‏ها دیری نپایید زیرا در سال ۱۹۹۴ در زمان آغاز نسل‌‏کشی مردم روآندا، مجبور به فرار از کشور شدند و به کشور اوگاندا پناه‌‏بردند.

تاکار در مصاحبه‌‏ای با اپک‌‏تایمز در سان‌‏فرانسیسکو گفت: ” البته آن برهه‌‏ی زمانی بسیار وحشتناک‌‏بود اما درحال‌‏حاضر از اینکه شاهد آن صحنه‌‏ها بود ناراحت نیستم زیرا تجربه‌‏ای بود که تمام افکار و نگرشم نسبت به زندگی را تغییر‌‏داد.”

در آن‌‏جا او و خانواده‌‏اش زندگی‌‏شان را مجددا از سر‌‏گرفتند. در ۱۵ سالگی خانواده‌‏اش را متقاعد کرد تا تحصیل را رها‌‏کند و به‌‏دنبال کار برود. والدینش راضی شدند. او ۶۰۰۰ هزار دلار قرض کرد و یک مغازه‌‏ی ‌‏کوچک در نزدیکی مرکز خرید اجاره‌‏نمود و به فروش لوازم کامپیوتری پرداخت. او برای خرید لوازم کامپیوتری چندین‌‏بار از اوگاندا به دبی پرواز کرد.

من از دره‌‏ی سیلیکان نیامده‌‏ام که با ساخت یک برنامه‌‏کامل و بی‌‏نقص ثروتمند شوم. این موفقیتم نتیجه‌‏ی آموزش‌‏های سختم در آفریقاست. (آشیش تاکار)

عاقبت تاکار در دبی ساکن شد و شرکت مارا را تاسیس کرد. او ثابت کرد که در تجارت بسیار ماهر و با‌‏تجربه است. وی شرکت خود را در۲۶ کشور دنیا که  ۱۹تای آن در آفریقاست، گسترش داد. بیش از ۷۰۰۰ نفر در شرکت‌‏های او مشغول به‌‏کار‌‏هستند. ده شرکت تابعه‌‏ی او در زمینه‌‏‌‏های فن‌‏آوری ارتباطات، بازار مستغلات، سرگرمی و بخش‌‏های صنعتی فعالیت‌‏می‌‏کنند.

او رئیس یک شرکت مولتی‌‏میلیون  دلاری است که هدفش بهبود اقتصاد و تجارت در آفریقاست و یک تاجر معمولی به حساب نمی‌‏آید.

تجارتی سالم و شرافتمندانه

دیدگاه‌‏های حرفه‌‏ای و شخصی او با اصول ‹ حقیقت، عشق و نیک‌‏خواهی › همراه است.

 او می‌‏گوید: ” مردم نباید این سه اصل را دست‌‏کم‌‏بگیرند؛ صدها سال پیش کاربردی بوده‌‏اند و اکنون نیز هنوز قابل استفاده هستند.  اعتقاد من این ‌‏است که وقتی قصد و نیتتان در انجام امور پاک و منصفانه باشد همیشه عملی خواهند‌‏بود.”

این اصول از اعتقادات معنوی و همچنین از آنچه که  در دوران نوجوانی در روآندا برایش اتفاق‌‏افتاده، سرچشمه می‌‏گیرند.

وی می‌‏گوید: ” برخی مسائل عملی نمی‌‏شوند چون قرار نیست به سرانجام برسند. فکر می‌‏کنم صداقت، راستی و راستگویی اصول کلیدی باشند. “

اگرچه در سال‌‏های آغازین کارش، تمام هدف او رسیدن به نتیجه‌‏ی مورد‌‏نظرش بود اما اکنون هدفَش ایجاد تغییر در آفریقاست و برای آن سخت تلاش‌‏می‌‏کند و به گفته‌‏ی خودش ” در حال حرکت دادن سوزنی در مقیاسی جهانی است.”

او امیدواراست که تلاش او بتواند فرصت‌‏های مشابهی را که برای خود او ایجاد‌‏کرده‌‏است، برای دیگر تاجران آفریقایی جوان نیز ایجاد‌‏کند.

تاکار می‌‏گوید: ” اگر امکاناتی دارید که می‌‏تواند به دیگران کمک کند باید از آن استفاده‌‏کنید.”

حمایت از جوانان آفریقایی

در گزارشی که اوایل این ماه توسط سازمان بین المللی کار ILO در سازمان ملل متحد منتشرشد، آمده‌‏است که ۱۲ درصد از جوانان آفریقایی بیکار‌‏هستند که در بعضی کشورهای آفریقایی به ۵۰ درصد نیز می‌‏رسد. این سازمان امید ندارد که در آینده‌‏ای نزدیک این مقدار کاهش یابد.

تاکر معتقد‌‏است راه‌‏حل این بحران در آفریقا ایجاد مشاغل کوچک و متوسط است. به عقیده‌‏ی او بخش‌‏های خصوصی، پتانسیل ایجاد شغل‌‏های فراوانی‌‏دارد اما متاسفانه در این‌‏امر موفق ‌‏نیستند. او می‌‏خواهد میزان موفقیت این مشاغل را با هدایت و سرمایه‌‏گذاری در آن‌‏ها افزایش‌‏دهد.

در سال ۲۰۰۹، او سازمان مارا را تاسیس‌‏کرد که هدف آن آموزش تجار جوان و ترغیب آن‌‏ها برای کسب موفقیت در آفریقا بود. بخشی از برنامه‌‏های این سازمان، معرفی تجار موفق به بازرگانان جوان است.

او می‌‏گوید:”من محصولی خانگی‌‏ام و شالوده‌‏ام در آفریقا ریخته‌‏شده‌‏است. من از دره‌‏ی سیلیکان]محلی در دره‌‏ی سانتاکلارای کالیفرنیا با گسترده‌‏ترین تمرکز تجارت، کار و تکنولوژی در جهان[ نیامده‌‏ام که با ساخت یک برنامه‌‏کامل و بی‌‏نقص ثروتمند شوم. این موفقیتم نتیجه‌‏ی آموزش‌‏های سختم در آفریقاست. نباید پول‌‏دار شدن هدف تجار جوان باشد؛ و این موضوع که صرفا ثروتمند‌‏شدن هدفی محرک و پیش‌‏برنده برای آن‌‏ها باشد را درک نمی‌‏کنم و اصلا مرا برنمی‌‏انگیزد.”

به‌‏عقیده‌‏ی او اثرگذاری و نه ثروت، باید عامل تعیین‌‏کننده در ترغیب تجار جوان شود و به تحسین تاثیرگذارترین افراد می‌‏پردازد.

درحال‌‏حاضر، تاکر را به عنوان ” جوان‌‏ترین میلیاردر آفریقایی” می‌‏شناسند؛ عنوانی که خودش آن را دوست ندارد. او درباره‌‏ی لیستی که نام او در آن به عنوان میلیاردر آمده‌‏است می‌‏گوید: ” بعضی چیزها در کنترل شماست اما مسائلی هستند که قادر به مهار آن‌‏ها نیستید.” وقتی از او درباره‌‏ی صحت این ادعا پرسیده‌‏شد، ترجیح‌‏داد پاسخی ندهد.

او می‌‏گوید: “می‌‏خواهم در صدر لیستی با‌‏عنوان ” نیکوکارترین فرد در آفریقا”  قرارگیرم؛ و این مرا خوشحال می‌‏کند. این هدف باید باعث ترغیب دیگران شود.

تاکر می‌‏گوید اینکه پول‌‏دار‌‏شدن هدفی نیست که او را ترغیب کند، به‌‏خاطر اتفاقاتی‌‏است که بر او و خانواده‌‏اش گذشته‌‏است.

او می‌‏گوید: ” اینکه چه‌‏قدر پول‌‏دار باشم برایم اصلا اهمیت ندارد چون از نظر خودم هنوز هم یک پناهنده‌‏ی جنگی هستم که هیچگاه نمی‌‏توانم این حقیقت را با ثروتم کتمان کنم زیرا هنوز هم امکان کشته‌‏شدنم وجود‌‏دارد. پول همه‌‏چیز را نمی‌‏تواند بخرد.”

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی