زندگی منحصربهفرد آشیش تاکار و راه و روش تجارت او
سانفرانسیسکو- آشیشتاکار در سن ۳۱ سالگی از یک پناهندهی جنگی فقیر تبدیل به رئیس ثروتمند یک شرکت چند ملیتی آفریقایی شدهاست. ثروت او بهاندازهای است که وی بهعنوان جوانترین میلیاردر آفریقایی شناختهمیشود؛ اما دیدگاههای خاص خود را دربارهی راهوروش تجارت خود دارد.
اصلیت والدین او هندی است، آنها در سال ۱۹۷۲ به دستور رئیس جمهور وقت، ایدیامین، مجبور به ترک اوگاندا شدند. درآنزمان تمامی آسیاییتبارها به دستور او از این کشور اخراج شدند. خانوادهاش به بریتانیا پناهندهشدند و تاکار در همانجا بهدنیاآمد. زمانیکه ۱۲ساله شد، خانوادهاش تصمیم به فروش کسبوکار خود و مهاجرت به روآندا گرفتند.
اما زندگی آرام آنها دیری نپایید زیرا در سال ۱۹۹۴ در زمان آغاز نسلکشی مردم روآندا، مجبور به فرار از کشور شدند و به کشور اوگاندا پناهبردند.
تاکار در مصاحبهای با اپکتایمز در سانفرانسیسکو گفت: ” البته آن برههی زمانی بسیار وحشتناکبود اما درحالحاضر از اینکه شاهد آن صحنهها بود ناراحت نیستم زیرا تجربهای بود که تمام افکار و نگرشم نسبت به زندگی را تغییرداد.”
در آنجا او و خانوادهاش زندگیشان را مجددا از سرگرفتند. در ۱۵ سالگی خانوادهاش را متقاعد کرد تا تحصیل را رهاکند و بهدنبال کار برود. والدینش راضی شدند. او ۶۰۰۰ هزار دلار قرض کرد و یک مغازهی کوچک در نزدیکی مرکز خرید اجارهنمود و به فروش لوازم کامپیوتری پرداخت. او برای خرید لوازم کامپیوتری چندینبار از اوگاندا به دبی پرواز کرد.
من از درهی سیلیکان نیامدهام که با ساخت یک برنامهکامل و بینقص ثروتمند شوم. این موفقیتم نتیجهی آموزشهای سختم در آفریقاست. (آشیش تاکار)
عاقبت تاکار در دبی ساکن شد و شرکت مارا را تاسیس کرد. او ثابت کرد که در تجارت بسیار ماهر و باتجربه است. وی شرکت خود را در۲۶ کشور دنیا که ۱۹تای آن در آفریقاست، گسترش داد. بیش از ۷۰۰۰ نفر در شرکتهای او مشغول بهکارهستند. ده شرکت تابعهی او در زمینههای فنآوری ارتباطات، بازار مستغلات، سرگرمی و بخشهای صنعتی فعالیتمیکنند.
او رئیس یک شرکت مولتیمیلیون دلاری است که هدفش بهبود اقتصاد و تجارت در آفریقاست و یک تاجر معمولی به حساب نمیآید.
تجارتی سالم و شرافتمندانه
دیدگاههای حرفهای و شخصی او با اصول ‹ حقیقت، عشق و نیکخواهی › همراه است.
او میگوید: ” مردم نباید این سه اصل را دستکمبگیرند؛ صدها سال پیش کاربردی بودهاند و اکنون نیز هنوز قابل استفاده هستند. اعتقاد من این است که وقتی قصد و نیتتان در انجام امور پاک و منصفانه باشد همیشه عملی خواهندبود.”
این اصول از اعتقادات معنوی و همچنین از آنچه که در دوران نوجوانی در روآندا برایش اتفاقافتاده، سرچشمه میگیرند.
وی میگوید: ” برخی مسائل عملی نمیشوند چون قرار نیست به سرانجام برسند. فکر میکنم صداقت، راستی و راستگویی اصول کلیدی باشند. “
اگرچه در سالهای آغازین کارش، تمام هدف او رسیدن به نتیجهی موردنظرش بود اما اکنون هدفَش ایجاد تغییر در آفریقاست و برای آن سخت تلاشمیکند و به گفتهی خودش ” در حال حرکت دادن سوزنی در مقیاسی جهانی است.”
او امیدواراست که تلاش او بتواند فرصتهای مشابهی را که برای خود او ایجادکردهاست، برای دیگر تاجران آفریقایی جوان نیز ایجادکند.
تاکار میگوید: ” اگر امکاناتی دارید که میتواند به دیگران کمک کند باید از آن استفادهکنید.”
حمایت از جوانان آفریقایی
در گزارشی که اوایل این ماه توسط سازمان بین المللی کار ILO در سازمان ملل متحد منتشرشد، آمدهاست که ۱۲ درصد از جوانان آفریقایی بیکارهستند که در بعضی کشورهای آفریقایی به ۵۰ درصد نیز میرسد. این سازمان امید ندارد که در آیندهای نزدیک این مقدار کاهش یابد.
تاکر معتقداست راهحل این بحران در آفریقا ایجاد مشاغل کوچک و متوسط است. به عقیدهی او بخشهای خصوصی، پتانسیل ایجاد شغلهای فراوانیدارد اما متاسفانه در اینامر موفق نیستند. او میخواهد میزان موفقیت این مشاغل را با هدایت و سرمایهگذاری در آنها افزایشدهد.
در سال ۲۰۰۹، او سازمان مارا را تاسیسکرد که هدف آن آموزش تجار جوان و ترغیب آنها برای کسب موفقیت در آفریقا بود. بخشی از برنامههای این سازمان، معرفی تجار موفق به بازرگانان جوان است.
او میگوید:”من محصولی خانگیام و شالودهام در آفریقا ریختهشدهاست. من از درهی سیلیکان]محلی در درهی سانتاکلارای کالیفرنیا با گستردهترین تمرکز تجارت، کار و تکنولوژی در جهان[ نیامدهام که با ساخت یک برنامهکامل و بینقص ثروتمند شوم. این موفقیتم نتیجهی آموزشهای سختم در آفریقاست. نباید پولدار شدن هدف تجار جوان باشد؛ و این موضوع که صرفا ثروتمندشدن هدفی محرک و پیشبرنده برای آنها باشد را درک نمیکنم و اصلا مرا برنمیانگیزد.”
بهعقیدهی او اثرگذاری و نه ثروت، باید عامل تعیینکننده در ترغیب تجار جوان شود و به تحسین تاثیرگذارترین افراد میپردازد.
درحالحاضر، تاکر را به عنوان ” جوانترین میلیاردر آفریقایی” میشناسند؛ عنوانی که خودش آن را دوست ندارد. او دربارهی لیستی که نام او در آن به عنوان میلیاردر آمدهاست میگوید: ” بعضی چیزها در کنترل شماست اما مسائلی هستند که قادر به مهار آنها نیستید.” وقتی از او دربارهی صحت این ادعا پرسیدهشد، ترجیحداد پاسخی ندهد.
او میگوید: “میخواهم در صدر لیستی باعنوان ” نیکوکارترین فرد در آفریقا” قرارگیرم؛ و این مرا خوشحال میکند. این هدف باید باعث ترغیب دیگران شود.
تاکر میگوید اینکه پولدارشدن هدفی نیست که او را ترغیب کند، بهخاطر اتفاقاتیاست که بر او و خانوادهاش گذشتهاست.
او میگوید: ” اینکه چهقدر پولدار باشم برایم اصلا اهمیت ندارد چون از نظر خودم هنوز هم یک پناهندهی جنگی هستم که هیچگاه نمیتوانم این حقیقت را با ثروتم کتمان کنم زیرا هنوز هم امکان کشتهشدنم وجوددارد. پول همهچیز را نمیتواند بخرد.”
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.