Search
Asset 2

انتخابات تایوان: چین چگونه مداخله می‌‏کند؟

چگونه چین در انتخابات ریاست‌جمهوری تایوان چگونه مداخله می‌‏کند؟
کاندیدای ریاست‌جمهوری تایوان، لای چینگ ته (چپ) و رقیب او، شیائو بی کیم (راست)، از حزب حاکم دموکراتیک مترقی (DPP)، پس از ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری در تایپه در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، در یک گردهمایی با حامیان خود شرکت میکنند. (Sam Yeh/AFP via Getty Images)

پخش گسترده اطلاعات نادرست درباره ویلیام لای نامزد انتخابات، در تیک تاک افزایش شدیدی داشته است. لای در حال حاضر معاون رئیس جمهور تایوان است و در رقابت پیشرو. چین اما خواهان حذف ویلیام لای است و در عوض، طرفدار آمدن یو یویی، نامزد حزب مخالف به نام کومینتانگ (KMT).

پکن می‌خواهد که حزب حاکم دموکراتیک مترقی (DPP) که آن را جدایی‌طلب خوانده است کنار رفته و اپوزیسیون، یعنی کومینتانگ رای بیاورد؛ با آنکه کومینتانگ هم با الحاق تایوان به چین مخالف است. چین روی کار آمدن کومینتانگ را انتخاب «صلح بر جنگ» می‌‌‏نامد؛ اما همچنین رای‌دهندگان تایوانی را با ابزار‌‌‏های خرابکارانه‌تری هدف قرار داده است.

شرکت مادر تیک‌‌‏تاک در چین مستقر است. به گفته مقامات امنیتی تایوان، آژانس اطلاعاتی چین، با مجری هوش مصنوعی، صدها ویدئوی حمله به رئیس جمهور فعلی، تسای اینگ‌‌‏ون تولید و پخش کرده است. مقامات تایوان می‌‏گویند که هدف چین آسیب رساندن به محبوبیت ویلیام لای است. لای و تسای هر دو از اعضای حزب دموکراتیک مترقی هستند.

جوزف وو، وزیر امور خارجه تایوان گفت چین می‌‌‏خواهد از تایوان به عنوان میدان آزمایش استفاده کند. اگر رژیم چین بتواند در نتیجه انتخابات تایوان تاثیر بگذارد، این تاکتیک‌‌‏ها را در سایر کشورها هم اعمال خواهد کرد.

چین همچنین از سیاستمداران محلی تایوانی برای دیدار از چین در ازای دریافت پول دعوت کرده است.

پکن همچنین تهدید کرده است که اگر حزب حاکم تایوان از استقلال تایوان حمایت کند، تحریم‌‌‏های تجاری اعمال خواهد کرد.

چین هواپیما و بالن‌‌‏هایی را در نزدیکی تایوان به پرواز درآورده است. همچنین ماهواره‌ای را بر فراز جزیره پرتاب کرد که هشدار اضطراری سراسری ایجاد کرد.

سرهنگ لو چونگ-یو از مرکز تحقیقات اطلاعات مشترک در این زمینه می‌‏گوید: «بر اساس مشاهدات اخیر ما، ارتش چین همچنان در نزدیکی آب‌‌‏های تایوان آموزش‌‌‏های منظم می‌‌‏دهد و ارعاب نظامی ایجاد می‌‌‏کند. ما همچنان به آن توجه داریم و اقدامات مربوطه را انجام خواهیم داد.»

انتظار می‌‌‏رود حدود ۲۰ میلیون تایوانی روز شنبه ۱۳ ژانویه به پای صندوق‌‌‏های رای بروند. ویلیام لای در حال حاضر در نظرسنجی‌‌‏ها پیشتاز است، اگرچه رقابت همچنان فشرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی