Search
Asset 2

معرفی”سازه‌‏های‌‏حصیری”

برداشتی هنری از تغییرات پیشنهادی برای یک برج در سوئد نشان می‌‏دهد که ساختمان از "موهایی" پوشیده شده که بوسیله باد تولید برق می‌‏کنند.( بلاتچو‌‏ آرکیتکچر)
برداشتی هنری از تغییرات پیشنهادی برای یک برج در سوئد نشان می‌‏دهد که ساختمان از "موهایی" پوشیده شده که بوسیله باد تولید برق می‌‏کنند.(بلاتچو‌‏ آرکیتکچر)

معماران امیدوارند که بتوانند بلندترین سازه استکهلم را به عنوان اولین “سازه حصیری ” در جهان ارائه کنند.

برق این سازه با ” موهایی” که از الیاف پلاستیکی ساخته شده‌‏ و از بالا تا پایین آن‌‏را پوشش داده تامین می‌‏شود. هنگامی‌‏که این الیاف توسط نیروی باد حرکت می‌‏کنند، برق تولید می‌‏شود.

بلاتچو‌‏ آرکیتکچر BelatchewArkitekter، شرکت طراح این سازه گفت: حتی یک نسیم هم برای تولید نیروی برق این‌‏سازه کافی است. آنها همچنین بر جنبه بصری منحصر بفرد این‌‏سازه که با “حصیر” پوشیده‌‏شده تاکید کردند.

یک اظهار‌‏نظر در وب‌‏سایت معمار پروژه می‌‏گوید:”معمولا پیش‌‏فرض ما از اشیاء این است که آنها در حالتی ثابت باشند. اما این ساختمان این‌‏گونه است که ناگهان زنده می‌‏شود و حس آدمی را که نفس می‌‏کشد، منتقل می‌‏کند.”

“پیچ‌‏و‌‏تاب‌‏های حصیر در‌‏معرض باد وسیستم نورپردازی که در آن رنگ نورها تغییر می‌‏کند یک نمای دائما متغیر و جدید را برای سازه خلق می‌‏کند.”

معمارها قصد دارند تغییراتی در برج‌‏جنوبی که در منطقه سودرمالم  Södermalm در مرکز استکهلم واقع است ایجاد کنند. استکهلم یکی از شهرهایی است که دارای بلندترین سازه‌‏ها می‌‏باشد.

این ساختمان به دلیل بحث و جدل‌‏ها هنگامی‌‏که طرح اصلی سازه ۴۰ طبقه‌‏ای معمار هنینگ‌‏لارسن  Henning Larsen رد‌‏‌‏شد و سازه به اندازه یک برج ۲۴ طبقه‌‏ای کوتاه شد، شهرت یافت.

"حصیرها" یا "موها" تمام سازه را در برمی‌‏گیرد و از طریق تغییر شکل در کریستال‌‏های سازنده حصیرها برق تولید می‌‏شود.

در طراحی مجدد نه‌‏تنها به پوشش مویی پلاستیکی، بلکه به بازسازی ارتفاع سازه با ارتفاع طرح اولیه نیز پرداخته شد.

حصیرهای پلاستیکی شامل کریستال‌‏هایی هستند که وقتی در معرض باد خم ‌‏و ‌‏‌‏راست می‌‏شوند برق تولید می‌‏کنند. این فن‌‏آوری به‌‏عنوان پیزو‌‏الکتریسیته شناخته می‌‏شود.

به‌‏قول معمارها “وقتی این روش را با توربین‌‏های بادی سنتی مقایسه می‌‏کنیم مزایایی دارد. چون بی‌‏صدا است و مزاحم حیات‌‏وحش نمی‌‏شود. حتی به‌‏وسیله این روش سطح بناهای موجود و بناهای دردست احداث را می‌‏توان به واحدهایی برای تولید انرژی تبدیل‌‏کرد.”

وضع موجود ساختمان که پس از تغییر و اصلاح به ارتفاع طرح اولیه‌‏‌‏اش خواهد رسید.

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی