معماران امیدوارند که بتوانند بلندترین سازه استکهلم را به عنوان اولین “سازه حصیری ” در جهان ارائه کنند.
برق این سازه با ” موهایی” که از الیاف پلاستیکی ساخته شده و از بالا تا پایین آنرا پوشش داده تامین میشود. هنگامیکه این الیاف توسط نیروی باد حرکت میکنند، برق تولید میشود.
بلاتچو آرکیتکچر BelatchewArkitekter، شرکت طراح این سازه گفت: حتی یک نسیم هم برای تولید نیروی برق اینسازه کافی است. آنها همچنین بر جنبه بصری منحصر بفرد اینسازه که با “حصیر” پوشیدهشده تاکید کردند.
یک اظهارنظر در وبسایت معمار پروژه میگوید:”معمولا پیشفرض ما از اشیاء این است که آنها در حالتی ثابت باشند. اما این ساختمان اینگونه است که ناگهان زنده میشود و حس آدمی را که نفس میکشد، منتقل میکند.”
“پیچوتابهای حصیر درمعرض باد وسیستم نورپردازی که در آن رنگ نورها تغییر میکند یک نمای دائما متغیر و جدید را برای سازه خلق میکند.”
معمارها قصد دارند تغییراتی در برججنوبی که در منطقه سودرمالم Södermalm در مرکز استکهلم واقع است ایجاد کنند. استکهلم یکی از شهرهایی است که دارای بلندترین سازهها میباشد.
این ساختمان به دلیل بحث و جدلها هنگامیکه طرح اصلی سازه ۴۰ طبقهای معمار هنینگلارسن Henning Larsen ردشد و سازه به اندازه یک برج ۲۴ طبقهای کوتاه شد، شهرت یافت.
در طراحی مجدد نهتنها به پوشش مویی پلاستیکی، بلکه به بازسازی ارتفاع سازه با ارتفاع طرح اولیه نیز پرداخته شد.
حصیرهای پلاستیکی شامل کریستالهایی هستند که وقتی در معرض باد خم و راست میشوند برق تولید میکنند. این فنآوری بهعنوان پیزوالکتریسیته شناخته میشود.
بهقول معمارها “وقتی این روش را با توربینهای بادی سنتی مقایسه میکنیم مزایایی دارد. چون بیصدا است و مزاحم حیاتوحش نمیشود. حتی بهوسیله این روش سطح بناهای موجود و بناهای دردست احداث را میتوان به واحدهایی برای تولید انرژی تبدیلکرد.”
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.