ایران به زودی دو ماهواره بومی بخش خصوصی به نامهای «کوثر» و «هدهد» را از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب خواهد کرد.
به گزارش ایسنا این دو ماهواره که توسط بخش خصوصی ایران طراحی و ساخته شدهاند، قرار است روز ۱۵ آبان به مدار زمین تزریق شوند. این رسانه ادعا کرده است که قرار است دادههای این دو ماهواره «در حوزههای محیط زیست، کشاورزی، اینترنت اشیاء و دیگر کاربردهای علمی استفاده شود.»
در این گزارش آمده است که ماهواره «کوثر» بهعنوان یک ماهواره سنجش از دور با دقت تصویری ۳.۵ متر در هر پیکسل طراحی شده و ادعا شده «برای پایش محیط زیست، مدیریت منابع طبیعی، کشاورزی و مدیریت بحران کاربرد خواهد داشت.» این ماهواره که در سال ۲۰۱۹ توسعه یافته، میتواند به مدت دو سال در مدار فعالیت کند و اطلاعات دقیق تصویری و دادههای محیطی را به زمین مخابره کند.
ماهواره «هدهد» نیز بهعنوان یک ماهواره ارتباطی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت اشیاء (IoT) معرفی و ادعا شده که «برای برقراری ارتباطات در مناطق دورافتاده و کمدسترسی به شبکههای زمینی به کار خواهد رفت.»
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر بارها در چندین پروژه فضایی و به ویژه در زمینه ارسال ماهواره به فضا با شکست مواجه شده است.
از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد؛ پرتاب پیشگام در اوت ۲۰۱۶، ارسال ناموفق ماهواره ظفر یک به مدار زمین در فوریه ۲۰۱۹، پرتاب شکستآمیز ماهواره برکت دو در اوت ۲۰۲۰، قطع ارتباط ماهواره پارس یک با زمین در سپتامبر ۲۰۱۹ و از دست رفتن کنترل ماهواره ناهید یک در مارس ۲۰۲۱.
مهرماه امسال واشنگتن پست گزارش کرده بود که جمهوری اسلامی به دنبال توسعه تواناییهای تجسس از راه دور و جمعآوری اطلاعات خود، از جمله تصاویر با وضوح بالا از اهداف نظامی در اسرائیل و سراسر خاورمیانه است.