بانک مرکزی ایران که یک سال پیش صرافان را ملزم به افزایش سرمایه ی خود به میزان ۲۰ میلیارد تومان کرده بود، با اعتراض اهالی این صنف، این مقدار را به یک پنجم کاهش داد.
به گفته ی معاون نظارتی بانک مرکزی، بر اساس تغییرات جدید، سرمایه ی مورد نیاز برای تمدید فعالیت صرافان بخش خصوصی اکنون معادل ۴ میلیارد تومان می باشد؛ اما درمورد صرافی های متعلق به بانک ها که با سرمایه ی ۲۰ میلیارد تومان ایجاد شدهاند، این دستورالعمل باقی خواهد ماند.
به گزارش بی بی سی، قبل از تصویب دستورالعمل مردادماه سال گذشته، مقدار سرمایه ی صرافان نوع یک (شامل فعالیت خرید و فروش ارز و مسکوک طلا و نقره) در حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و میزان سرمایه ی صرافی های نوع دو (شامل فعالیت خرید و فروش ارز، مسکوک طلا، نقره و نقل و انتقال ارز) در حدود ۱ تا ۲ میلیارد تومان بود.
اما درپی دستور بانک مرکزی مبنی بر افزایش این سرمایه به حداقل ۲۰ میلیارد تومان، موجی از انتقادات و اعتراضات از سوی صاحبان این کسب وکار پدید آمد.
عده ای از صرافی ها با اظهار اینکه تکمن کافی برای این مبلغ تعیین شده را ندارند، اعلام کردند چنانچه بانک مرکزی بر این تصمیم اصرار ورزد، قیمت ارز را گران خواهند کرد.
برخی نیز گفتند اگر ۲۰ میلیارد تومان سرمایه داشتند، با سپردن آن به بانک ها می توانستند ماهانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان سود دریافت کنند.
طبق آمار بانک مرکزی ایران، هم اکنون تعداد ۴۲۴ صرافی مجاز در کشور وجود دارد؛ اما افراد بسیاری نیز در حوالی میدان فرودسی و چهار راه استانبول تهران و سایر مناطق این کشور به صورت آزاد و بدون اخذ هیچگونه مجوزی اقدام به خرید و فروش ارز می کنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.